32

Solar Power

преди 4 години

До Анонимен 28: Ако и всички работите по Берлински няма проблеми ама не е така :)Навън ви скъсват пищовите даже и за цигара няма място а тук се правите на интересни .....марш навън :) или още по добре направете си собствен бизнес и давайте и двойна заплата над берлинската :)

31

Работата е ясна

преди 4 години

23% круши към 77% сливи. Където крушите са брутна заплата, а сливите са нетна заплата. Демагогията и счетоводната инфантилност са пълни. И това било индустриален капитал. Шайка мошеници и неграмотни софисти...

30

!:

преди 4 години

И не мога да да разбера и смисъла на последния абзац със сметките. Значи сметнали работодателите разходите си на база БРУТНА заплата, а после ги налагат процентно върху НЕТНАТА, ми много ясно че ще се вдигне процента. Абе, халваджии ми нали 775 лв ще получавам нето, 225 ги плащам аз, що ги обавяте и вие като разход. Статията можеше да се състои от последните два реда. Или държавата да плаща сама 60%, или пак сама да плаща чрез борсата. *** са, ако не сте го разбрали още.

29

!

преди 4 години

От цялата статия се разбира, че не искат да дават и една стотинка, това е извода! 60% нетна от държавата и толкова, осигуровките изцяло ги поема държавата в Германия. Обаче, забравят, че държавите в света, които могат да се мерят с Германия икономически, са 4-5. Отделно какви данъци плащат немските компании, и какви българските, защото има мнооого голяма разлика. И кои са те, че да казват дали е справедливо или не, всички искаме да работим, но в момента сме по домовете си.

28

DVB

преди 4 години

Такаа, чели-непрочели, АИКБ много тактично пропускат, че голямата част от фондовете предназначени за справяне с кризата в Германия са за банкови гаранции, посредством които бизнесите могат могат да заемат средства от тамошната банка за развитие за да плащат на персонала си или поне частично! Демек като бизнес получаваш пари да си плащаш на работниците и да не ги уволняваш, но бремето също го поемаш ти, и в един момент трябва да изплатиш този безлихвен/нисколихвен борч.

27

Анонимен

преди 4 години

като ще караме по берлинския метод, защо направо не направим и заплатите берлински! тогава направо ще копираме без да преизчисляваме!

26

Анонимен

преди 4 години

Е, изглежда добре от камбанарията на работодателя. Държавата праща 840 евро на работника и поема осигуровките му. Работодателят не плаща нищо, както се твърди в представената схема. А кой поема удара от кризата? Според мен, работникът, чиято заплата е намалена с повече от 50%. Дори да се прибавят и 400 евро осигуровки, пак работникът е ощетеният. Има нещо неуточнено. Оставям настрана въпроса, че парите на държавата всъщност са нашите пари, които би трябвало да се ползват от всички нас

25

БАНко

преди 4 години

Всеки е плащал данъци , такси , винетки .........Дори само хляб да си купиш за 1.50.... 30 ст. за СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ...ЗА ИЗЛИШЪКА МУУУУ.ДНЕС ИЗЛИШНИ СА БЪЛГАРИТЕ

24

ноби

преди 4 години

значи да вземем от едни да дадем на други, у то на тия , коото реват най много. или още по зле, само на наши хора

23

Илия

преди 4 години

Градила тиква килия! Много хубава песен!

22

Приятел

преди 4 години

В коментарите виждам едно желание да фалират бизнесмените ,особено от сивия сектор.О.К.Житейския ми опит показва че дори да фалират, т.н. "бизнесмени" са скътали едни пари някъде си.Нали не си мислите че Баневи ,Божков,Арабаджиеви , Прокопиев и т.н.ще са на борсата?По-важно е какво ще случи с останалите без работа след това.Само със заеми няма да стане.Друг е въпроса че от тези заеми по-голямата част потъва в бездънните герберски джобове.Както онези 16 млд. от преди 5г.

21

доктор Буда

преди 4 години

За който предлага такива неща- глоба 15 000 лв !

20

обективен

преди 4 години

В допълнение към статията: В германия се тестват по 500 000 на ден за коронавирус и смъртността е под 1%. В БГ Щаба и Тиквата ще тестват 1000 полицаи , резултатите ще излязат "до 10 дни" , а смъртността е 2.5% /според Мишо Конст./ или 50%/според съотношението умрели:излекувани/.

19

До 1

преди 4 години

Недей да си мислиш,че влизането в еврозоната ще е панацея за народа.Ако вируса отмине за 2-3 месеца,то обедняването от влизането в еврозоната ще е с последици за години.Когато доходите ни станат поне наполовина на европейските,тогава можем да си мечтаем за еврозоната.Сега от това ще спечелят само богатите.

18

Анонимен

преди 4 години

При пазарната икономика освен печалби има и фалити.Крайно време е да го проумеят бизнесмените и 60/40 щеше да работи ако бяхте осигурявали на реални заплати.

17

Приятел

преди 4 години

Адмирации за АИКБ! Вярно ,точно ,аргументирано т.е. ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗГОТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ!!!От нея се вижда че Хунтата на Тиквата ПРОСТО ЛЪЖЕ НАГЛО!!!Реално от тези 1.5 милиарда ще се възползват само близките до властта компании ,които не са засегнати от кризата или са засегнати в малка степен.Естествено , комисионните на Хунтата няма как да избягат.А там минимума е 50:50.

16

Анонимен

преди 4 години

Много некадърници пишман бизнесмени започнаха балонен бизнес. Започнаха да вкарват чужда работна ръка. Ще спрат да вкарват чужда работна ръка, ще се вдигне качеството на бизнеса. Бизнес мършата принадлежи на лешоядите.

15

Чиновник

преди 4 години

Щом в Германия системата им харесва повече, да си изнесат "бизнеса" там. Обаче там не могат да дават заплатите в плик, нито да крият оборот, данъци и осигуровки. А скоро и в България няма да може.

14

Буфон

преди 4 години

Защо изобщо се сравняваме с Германия. Ами, ако се сравни България и Сомалия, сигурно ще изглеждаме страшни баровци.. Айде стига глупави сравнения с най-силните икономики. България за съжаление няма как да ги стигне

13

Анонимен

преди 4 години

Абе вие луди ли сте?Германия отделя 750 милиарда евро за борба с коронавируса/в т.ч. икономика,здравеопазване,малък и среден бизнес,безработица,образование и др./Къде са те,къде сме ние?