16

Хан Крум

преди 4 години

До ПроСоТоИстамбул или Стамбул идва от гръцки. Преди завоюването от турците когато някой грък отива във Константинопол когато са го питали къде отива той е отговарял "в Градът" "стин Поли" - на гръзки - в градът. Тъй като в гръчкия има особено произношение на свързани думи н и п една след друга се произнасят като м. От там Стимболи. Турците също имат особености при произнасянето на чуждици и за тях това е Стамбули. По късно Стамбул и Истамбул.

15

ПроСоТо

преди 4 години

трите точки долу заместват "българите"....Вероятно защото го написах по анадолския начин

14

ПроСоТо

преди 4 години

м/у другото,малко встрани от темата,ама.....Сега,като прочетох какво съм написал долу,а и като знаем как се нарича Мегаполиса на Туркието,се замислих:-ЗАЩО му викат "Истанбул"?!..-"И" е нещо като английското "the",.."стан" знаем,че е "държава,територия"....Обаче "БУЛ" какво ще рече?......"Станът (държавата) на ***"?!?!Мисля че МНОГО факти от историята ни са скрити НАРОЧНО от съседните ни И НЕ САМО съседните ни ..ПЛЕМЕНА...И това е обяснимо:-Все пак..ПЕТ ВЕКА са това!!!..

13

Анонимен

преди 4 години

Ще снимат нов сериал за короната с Кузей.

12

Анонимен

преди 4 години

Бих се оженил за туркинята до него на снимката! Нищо че е туркиня- страшнаааа!

11

???

преди 4 години

Този пък кой е?!

10

Анонимен

преди 4 години

Брей, април месец много пневмонии много нещо. Да се неначудиш. (лично мнение - тестовете не са хванали вируса. има едни които са фалшиви или да кажем неточни, не знам ккакво са му правили но ми е съмнителна тая работа с произволните пневмонии. Просто пневмонията не е нещо, което ловиш под път и над път, особено докато си 2 седмици в изолация)

9

ПроСоТо

преди 4 години

До Менто"Менто"?!?!...леле,кой си ти бре?..Или пробваш подозренията си?..Можеше просто да попиташ........бая "семе" съм фърлил май в "интернет пространството".."Халал" да ви е!...СИМПАТЯГИ!

8

ПроСоТо

преди 4 години

слава на Алла!..Кълвач Татлъ не бил имал корона,а неква пневмония....Да са заколи теле за курбан!..В центъра на Истанбул!..С кръвта на телето,потекла по улицата,да са отдаде "Аллаховото-Аллаху"!..селям бекир аслъ сонайерде чок ..барабар..(какво написах?)..Толкова знам..А,чакайте ,обърках са!..-Аферим,машаала,..билюк,фатма (това пък какво е?)..хафиф....абе да идва некой специалист,аз да са не излагам!

7

Али Резнак

преди 4 години

Къв е тоя Кълвач Тътлу дявол да го вземе че трябва да ни занимавате с него!?

6

Анонимен

преди 4 години

Аферим машала ашкол сун!Какво ще правим без сапунки #ОстанетесиВкъщи

5

Анонимен

преди 4 години

Излъгал ги е за първи април, след като е разбрал, че никойне се интересува от него е решил да обяви, че страда от пневмония, cифилис, ебола и спин и има рак на дванайсетопръстника. Ашколсун комшулар.

4

Анонимен

преди 4 години

Каванч е идол на много български домакини и се интересуват от него

3

Анонимен

преди 4 години

Тоя ми беше най-голямата грижа.Ох,вече ще дишам спокойно.

2

Фен

преди 4 години

Ашкусун машала.

1

Хаха

преди 4 години

Нямате представа какъв камък ми падна от сърцето.....Сега света е по-красив ....