25

аз

преди 4 години

До всички коментиращи, едно трябва да разберете; Всякакви маски са ефективни ако се носят от ВСИЧКИ разберете го.... ако аз нося маска и някой без маска се изкиха и изкашля до мен целият ще полепна с вируси, НО АКО и той носи маска тогава маската МУ задържа част от НЕГОВИТЕ вируси, а МОЯТА маска задържа някаква част от пропуснатите вируси. Това намалява логично и на практика процента за заразяване. Просто трябва да се обясни на хората и дъбилите защо е необходимо на *** език.

24

Анонимен

преди 4 години

В марш, слушайте Боко и Венци!

23

Shshs

преди 4 години

Друг позитивен момент е че откакто нося маска жените не осъзнават че имам дебел нос и се влюбват по-лесно. Верно че всичко приключва като сваля маската... Но! :}

22

Айде бе

преди 4 години

Тези я да пояснят колко ще ви предпази маска която ползвате многократно или с която си триете очилата и си я лепвате на устата като нашият генерал Годжи. Обрали всички мизерии си я лепнете па сами ще видите резултата. По същата логика трябва да си опаковате и ръцете. То ако беше така арабите с бурките нямаше да се заразяват АМА ЙОК. Да маски трябва да се носят като се влиза в закрити помещения особено такива с централни климатични инсталации. Ама да се осигуряват на входа. Еднократно и в коша.

21

Shshs

преди 4 години

Мен ме кефи че маските пазят топло. Не ми дреме дали ще хвана вируса, правим си муун уолк с ръкавици и маска и се чувствам яко Майкъл Джексън

20

Анонимен

преди 4 години

А вируса, ако е от външната страна на маската как се отстранява?Вижда ли се? Сменя ли маската при всяко излизане? Ако вируса е попаднал на дрехите по нас и живее поне няколко часа там, как да разберем? А ако имаме малки деца, как да им го обясним това? А по парите ако има вирус? А по опаковките на хранителните продукти? Ако сме 4 човека в семейството как да се пазим един от друг?

19

ivailo

преди 4 години

Защо цензурирате ***, да не би да се припознавате ?

18

ivailo

преди 4 години

Хасанчо нали носеше маска, и кво ???? И то неговата беше от по-хубавите, не марля или някакъв *** с ластици.

17

до к.11

преди 4 години

До АнонименЧак в пъти? Поне в медиие експертите пичат, че обикновена маска намалява количеството погълнати вируси 50%. Помислете какво че стане с маската ако времето е студено и издишаните изпарения от отворите я навлажнят. Зависи и от качеството на маската и използвания плат, както и доколко плътно тя притиска носа и устата.

16

Браво, Ананиев

преди 4 години

За старанието да си пробуташ маниите под други имена - 6, за логика и изчерпателни доводи, съответстващи на фактите - 2.Седни си, май ще бъдеш ти изкупителната жертва накрая, когато Тиквоний решава с чии уволнения да умилостиви озверелите избиратели.

15

Анонимен

преди 4 години

По-добре сега да носим маска, отколкото никога!Ако някой си беше сложил маска преди пандемията и го види полицай, сигурно щеше да го арестува. Хеле пък да влезеш в банката маскиран?!?А сега всеки си ходи и никой не му обръща внимание.Чудя се ако изляза на улицата маскиран като Спайдърмен или Зоро, някой ще ме забележи ли?

14

Минаващ

преди 4 години

Обикновените маски без слой от активен въглен няма да помогнат особено срещу коронавируса. 2-3 часа навън и от излизащата пара от устата платненият слой срещу нея ще се навлажни и ще послужи като канал, през който вирусите ще преминават навън. Съответно ако този, с когото говорите,е болен, капките слюнка ще полепнат върху мокрия участък на вашата маска.

13

Анонимен

преди 4 години

Много елементарно и тъпо подхождате към всеки журналист написал тук статия. Лично обръщение с ирония, е, това вече ви се изтърка другари. Образовайте се малко.

12

+-

преди 4 години

Южна Корея не само носят маски,но и те имат и други навици,а и опит от прдишните зарази,тъй че не са маските ... .

11

Анонимен

преди 4 години

не вземайте български маски, тези айрлиф се разпадат след 4-тото слагане...

10

Анонимен

преди 4 години

Сравнете Южна Корея и Италия. В Корея всички носят маски. Там заразата ги удари сериозно един месец преди Италия. В Италия не носят маски. В момента, Италия има 11 пъти повече заразени от Корея. Ако всички носят маски, разпространението намалява в ПЪТИ. Вирусоносителите разпространяват много по-малко вируса.

9

Анонимен

преди 4 години

Абе много мрънкачи тука бе. Кой ви кара само да четете новини цял ден? Копейки дават ли поне?

8

Анонимен

преди 4 години

Вече взе да ми идва повече това , статия след статия ,корона че Корана , ще подлозите народа или това се цели?

7

Анонимен

преди 4 години

АВСТРИЯ ОТМЕНИ НОСЕНЕТО НА МАСКИ И СЕГА Е ПО ЖЕЛАНИЕ. В ТУРКМЕНИСТАН Е ЗАБРАНЕНА ДУМАТА КОРОНАВИРУС. А ЗАЩО ВЪВ ТАЗИ ШИРОКОСКРОЕНА ДЪРЖАВА САЩ НИКОЙ НЕ ОПОВЕСТЯВА КАКВО СТАВА. ДОРИ КИТАЙ ОПОВЕСТЯВАХА И ИМАШЕ НОВИНИ. САЩ ЗАЩО КРИЯТ ИСТИНАТА КАКВО СТАВА В ТЕХНИЯ ГУЛАГ.

6

Анонимен

преди 4 години

Стоите си в къщи. Маски не ви трябват, освен ако си касиерка в Била или Лидл, там бих сложил, ако цял ден обслудвам кихащи и кашлящи елементи, но и очила трябват.