33

ТестКит

преди 4 години

Дано не стигнеш до апарата, но ако стигнеш им го кажи същото

32

Скептик

преди 4 години

Пичове и Дами,Правете дихателни упражнения. Пийте топли напитки. Подсолявайте ги.Тук пише че апаратите изсмуквали течност. Хората казват че алвеолите се покриват с ***. Няма течност. Апаратите помагат защото позволяват на човек да се бори по-дълго докато сработи лекарството. Колкото по рано включат кислород или апарат за ид толкова по-добре.

31

до 30 от Винету

преди 4 години

Това което казваш няма как да е вярно. Ако наистина имаше лекарство срещу този вирус, защо тогава имаме жертви? Тези лекарства, които си написал може и да помагат, но при по-леки форми на вируса, при които може да оздравееш и без тях. Изказваш предположения, без факти. Дано журналистите се сетят да питат генерал Годжи, колко от жертвите в България са пушачи, тъй като знаем, че при пушачите смъртността е доста по-висока, но колко по-висока не знаем точно.

30

За управляващите

преди 4 години

всичко е осигурено, а народа ще си мре по къщите като риби на сухо. Като няма респиратори, ще ядем асфалт и американски тенекии ще ни пазят от вируса! С тези пари сега можеха да купят достатъчно респиратори, та и бедните да се лекуват. Вместо това, те обричат и живота на децата ни, после те трябва да плащат дълговете на мутрите!

29

Анонимен

преди 4 години

Кой си ти, Винетутко, че ни държиш тоя безапелационен тон - да не си професор случайно. Вече има няколко двойно слепи рандомизирани изледвания, които показват, че лечението с хининови препарати дава резултати - последното е направено върху 80 пациенти. И това не е случайно. Отдавна има изследвания, че препаратите лекуващи малария, имат и противовирусен ефект. Хининът в съчетание с антибиотици, лопинавир/ринонавир и т.н. дават добри резултати.

28

Винету

преди 4 години

Тези апарати стигнеш ли до тях шанса ти да оцелееш е почти никакъв. От 32 пациента стигнали до вентилатор 31 умират. Лекарите не могат да се борят с този вирус и всичката тази демагогия, че трябва да се забави вируса за да може да се лекуват хората са лъжи. Това не се лекува поне към днешна дата. Медицината е безсилна и всички тия приказки, че били лекували пациентите са лъжи. Пациентите сами се преборват с болесттта благодарение на имунната система. Тези с по-слаба не издържат.

27

Анонимен

преди 4 години

Виждал съм недомислени статии тук, но с оглед някои от долните коментари се налага да се включа, когато въпросната журналистка спише сравнително адекватен материал:Апаратите наистина се наричат вентилатори (системи за белодробна вентилация). Навремето се е използвал терминът респиратор (преди повече от половин век); днес обаче той е запазен за маските за лице, в т.ч. и N95/FFPx, на които се нагледахме всички. Широката общественост го ползва по инерция, но правилното наистина е вентилатор.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 26=========================Там не лекуват.Там изолират болните да не заразяват здравите. На една зала като Армеец ще има един лекар и 2 сестри.Който оцъца-оцъца.

25

Анонимен

преди 4 години

Абе те пързалки, паркове и стадиони се преустройват, ама никой не пита после лекуват ли някой там.PR акция, нищо друго.

24

Анонимен

преди 4 години

Аз имам компресор за боядисване. Вдига 5 атмосфери. Като дух, не колата подскача.

23

Анонимен

преди 4 години

Помага да срещнат Създателя по-бързо.Друга полза няма.

22

Анонимен

преди 4 години

В допълнение към казаното от номер 3, ще посоча, че има съобщения, че когато на пациента се прилага тъканен активатор на плазминогена, в много случаи нуждата от интубиране отпада, а белодробната тъкан се защитава от тежки увреждания от тромби. Изобщо, българските лекари трябва да дадат повече информация за средствата на лечението

21

Анонимен

преди 4 години

До УчуденАко състоянието ти стигне до критично само вентилатор/респиратор може да те спаси. Това е статистиката. "Не си обречен на смърт само ако те интубират". СЗО твърди, че около половината жертви в Италия са загинали тъй като не е имало респиратор на разположение. Това е и причината за сега Германия да има 14 пъти по-малко жертви от Италия - имат по-голяма готовност с реанимационни легла и респиратори.

20

Анонимен

преди 4 години

Добре се очертават нещата. Рухнаха 2 от 3те най-разпространени модела на здравеопазване. Нищо хубаво не ни чака в близко време. А и митът, че са засегнати само възрастни и хора с придружаващи заболявания също започва да рухва. Пък и в крайна сметка дори да не починете за винаги може да останете с увредени бели дробове и с намален дихателен капацитет, както при всяка изключително тежка двустранна пневмония. Без значение причината дали от корона или аденовирус примерно... все не е хубаво.

19

Учуден

преди 4 години

И каква е стаистиката ако те турят на вентилатор? Пиши се бегал... За кво въобще се влиза тогава в болница, ти не се ли оправиш от само себе, си история

18

До 10

преди 4 години

Ами вярно ,че хората умират непрекъснато, но за първи път ледената пързалка в нашия град се преустройва на морга.Както и повечето пързалки на лед в големите градове.При това истинският пик на епидемията се очаква след 2 седмици.

17

Анонимен

преди 4 години

Европа един тостер не може да произведе, респиратори щяла да прави... 5-6 компании сумарно измежду които основно Сименс и това е.

16

Анонимен

преди 4 години

Германците не ги мислета те много отдавна се приготвиха и имат на разположение 34 000 бр. освет това тестват много здраво и положетелните минават веднга на различни медикаменти според състоянието им, от там и смъртността им е много ниска!

15

Китайска Чума Ухан

преди 4 години

Китайската Комунистическа КоронаВирус Партия, здраво са наръсили в САЩ - 21 000 ново заразени за 1 ден!

14

Китайска Коронка

преди 4 години

996 836 лабораторно потвърдени заразени в Света, 1 000 000 е Скоро, Ура!