88

м...да

преди 4 години

А бе тоя вирус започна да придобива все по-отчетлива физиономия.Явно е джентълмен,отнася се по-снизходително към жените, щади ги,така да се каже. Наказва немърливите, всички по-дисциплинирани се оттърват по-леко .Побутва ни за по-добра хигиена. Закача се и с ВИП песоните,разходи се из някои дворци, не пропуска и спортисти и депутати. Децата общо взето -не ги закача.Набързо вкарва по-разглезените в режим на ограничения и пестеливост.Изкарва наяве хубавото и лошото от всеки един

87

Соцмединината

преди 4 години

До Fin Това,което започва да се прояснява е,че в бившите сацстрани вирусът се разпространява по-бавно и жертвите са по-малко. Немците първи забелязаха ,че в бившето ГДР заразените и особено умрелите са процентно по-малко от бившето ГФР. Това се обяснява с инерцията от масовото превантивно здравеопазване в годините на социализма и все още не напълно преминалата на пазарен принцип на 100% медицина. Все още има лекари от соца дето си спомнят що е то Хипократова клетва.

86

Fin

преди 4 години

Този вирус е уникален, във всяка държава мутира като мине границата и приема националните особенности на територията. И засяга поне 80 от населението- това е непроменлива черта на вируса.

85

147

преди 4 години

Намерих и "хаштаг" в Уикипедията, по-долy в текста се казва:"Представлява дума или символен низ, предхождани от символа диез (#). Така съставената поредица от букви, цифри и знаци[3] се превръща в етикет, който предоставя метаинформация при кратки текстови съобщения."

84

147

преди 4 години

"Марка или бранд (на английски: brand) е термин в маркетинга, който описва компания, продукт, продуктова линия или услуга."(От Wikipedia)

83

Анонимен

преди 4 години

До 93 Не се засягай, аз съм старо куче и по друг начин виждам (или не виждам) нещата :)) Всичко най-добро ти желая! Между другото, не ми е за първи път да водя тоя разговор, защото вкъщи имам студентка по медицина и е със същия акъл. Не можеш да си представиш какъв кеф е да одъртееш и да дразниш младите всезнайковци :)))

82

kaputt

преди 4 години

в съвремието в което живеем си има наложени брандове , даже самата дума бранд е бранд, трендове и така нататък, няма как да преведеш нещо което е бренд защото човека с който комуникираш няма да те разбере, поради наситеното ни от информация и забързано ежедневие се налага да съкращаваме количеството за сметка на качеството за предаването на информацията, тоест с малко думи да предаваме повече информация , така го виждам, но нямам никакво задълбочено изучаване на тази материя

81

Анонимен

преди 4 години

До 93 Пожелавам ти някой ден да минеш от лекуване на хора в безсъзнание, към такива, които сами идват при тебе.

80

147

преди 4 години

До 147Продължение ...(повечето технически), но това са моите компромиси. Аз НИКОГА не слагам черни точки и не се заяждам с журналистите, защото и те са хора и си имат редактори да ги критикуват :)

79

147

преди 4 години

До kaputtНе, братче, не! Не те поправям, а споменавам моето впечатление от използването на непреведени думи. Та България я има от 1300 години. Аз обожавам архаизмите на дядо ми, който беше ослепял след операция от катаракт и ме гледаше денем), и тези архаизми са от турски проижод; приемам думите от гръцки произход, тъй като гърците се пишат за родоначалници на всичко, дори своят и луната; примирила съм се с русизмите, но за някои англоезични думи си има превод, защото сме приемали немски думи

78

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 92На акъл си тинейджър, тъй че си точно "момче", а когато си в безсъзнание ще ти е трудно да решаваш ти ....

77

Анонимен

преди 4 години

Ами научи се да се замисляш над нещата, преди да са те изненадали, "моето момче". И след като още не ти се е случвало, може би да съм по-възрастен от тебе. И ще ме лекуваш, ако аз ти разреша и ти гласувам доверие. Така стоят нещата.

76

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 86Не знам, моето момче, защото никога не ми се е налагало да го правя по такъв начин, но ако някой ден се наложи, няма да е заради нищо което е родило отвратителното ти съзнание. Даже и теб ще те лекувам по най-добрия начин докато мога и съм в България, но усещам, че това няма да е за дълго ....

75

Анонимен

преди 4 години

Тези, които умряха от коронавирус, не бяха закарани в болница в критично състояние, това първо. Второ - кой закон дава право на лекар да изключи един, обричайки го на гибел, за да включи друг?

74

Анонимен

преди 4 години

Заваля дъжд.

73

Анонимен

преди 4 години

Обясни ми пак - защо откачаш един човек, за да закачиш друг? Аз съм *** невежа - простичко ми обясни? В Академията ли се учи това, някакви правила ли има? Ако ти сложат 1000 кинта в джобчето, това влияе ли върху решението? Просто питам, нищо лично?

72

Анонимен

преди 4 години

В България са малко,защото се правят малко тестове.Около 300 на ден,от които има 20-30 души средно.Ако се направят 5000 теста на ден ще бъдат 500 души.Така има да се точим до Коледа,а и емигрантите непрекъснато ще внасят.До краят на годината със сигурност ще го има този проблем.Щем не щем,ще трябва да пуснем икономиката и да излезем.

71

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 81Така ли, и колко пъти ти се е налагало да реагираш на критичен случай с масивно отказване на органи, та знаеш кой колко е кадърен? Леле, май вярно трябва да си събираме багажа и да се изнасяме от тая държава.

70

Анонимен

преди 4 години

Последният ден на март сме, усмихнете се.

69

Анонимен

преди 4 години

Защо прости хора смятат че някой се интересува от простоватото им мнение