77

Мерки

преди 4 години

Освен взетите мерки до сега и това, че си стоим вкъщи всички, или поне повечето, да се започне ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НАВЪН, освен градски транспорт и подлези, дезинфекция на улиците и на всички публични места, НАВСЯКЪДЕ! Само стоенето вкъщи и миенето на ръце не са достатъчни!И не се хвалете с резултатите досега, много е рано, много време има докато се докаже, че опасността от биологичното оръжие е отминала или поне овладяна!

76

Pf

преди 4 години

Бе не знам колко действа тази мярка, ама преди малко шефката ми се обади,че ме освобождава от утре. Тъй че от утре още един безработен.

75

мак

преди 4 години

Кой е в по-трудно положение - малка семейна фирма, услуги всякакви, или баш хотелиер? Или приближени към властта? Според мен се прави така че хората да се откажат от тази помощ или да бъдат максимално затруднени. Всички страдат, но не всички ще бъдат подпомогнати в доскоро стабилна (уж) България.

74

Скептик

преди 4 години

То зъболекарите са най ощетени щото си слагат главата в торбата буквално с всеки пациент. Почти никой от тях не работи. То няма и как. Докато няма бързи тестове и процедура за проверка на състоянието на пациента на момента, какво ще правят?

73

Анонимен

преди 4 години

До 65Ах горкия, да те ожали човек! Опитай се да разбереш какво е да живееш с малко пари. Малко опит в това отношение няма да навреди. Това и ще те направи по - отговорен към парите и разходите които правиш. Неволята понякога учи. Дано си достатъчно умен, че да се научиш. И е смешно да правиш сметки ако някой ти дава пари наготово.

72

ДА ДЕ

преди 4 години

До Възроди БългарияКато свършат и последните пари, сами ще си идат.

71

Мс

преди 4 години

До до 64Чак пък 7500 неотложни.

70

Митко

преди 4 години

Аз не мога да разбера защо всички редови граждани са ядосани за тази мярка. Те така или иначе ще ви вземат 60% от брутния доход, ако са на борсата. При това до 12 месеца ще го взимат.

69

Възроди България

преди 4 години

Като свърши карантината ще е време за Народен Съд. Всички мутри, политици и съмнителни бизнесмени на бесилката.

68

Марсианец

преди 4 години

До Сега работодателитеТрият здраво Тонката и производните им, само ти дадох плюс защото мнението ми е същото.

67

Сега работодателите

преди 4 години

ще платят осигуровките с тази помощ и в момента нищо няма да дадат на на служителите, ще дадат като тръгне бизнеса. Безмислено и не е в помощ на хората останали без работа.

66

йкйкйкй

преди 4 години

Може ли пример като си засегнат от мерките и ти затворят магазина/заведението или каквото и да е как ще останеш с НАМАЛЕН капацитет от 25 % или какъвто и да е друг различен от 100. И само не ми обяснявайте минете на онлайн продажби защото това изобщо не е безплатно

65

Анонимен

преди 4 години

С такава"мярка"краят на април,се очакват тълпи от безработни!Тогава вече ще трябва да дърпаме шалтера на НОИ!

64

Анонимен

преди 4 години

Големи смешници. Холандия дава 90/10 ,а на самоусигуряващите се които не работят в момента по 1050 евро безвъзмездна помощ за три месеца.За стандарта може да не е много но все пак не е заем без лихва както у нас, а помощ от държавата

63

до 64

преди 4 години

Всъщност, аз се осигурявам в пъти над прага, както и жена ми. Неотложните ни семейни разходи за 7500лв. месечно. Недай си Боже, ако ни съкратят, какво ще взимаме като помощ!? 60% от прага, сумарно кажи речи 3000лв. за 2ма души, с които не можем обувките да си вържем. Леле- направо огромна помощ, предвид стотиците хиляди левове удръжки, които сме платили за последните години на държавата от нас и работодателите ни. Не, че нямаме спестени пари за години напред, но въпросът е принципен.

62

МНЕНИЕ

преди 4 години

Сега Най-много ще изреват Тарикатите с Мнение - *е...ти и Държавата , аз не се осигурявам и спестих пари за апартаменти и коли , давам ги под наем и си живея живота*.

61

Анонимен

преди 4 години

Помощ не се насочва за закъсали и нуждаеши се хора а се дава за спасяване на бизнеси на Герп

60

Анонимен

преди 4 години

ОТ "Мярката" 60/40 при раздадени ЕДИН Милиард лева,държавата ще ПРИБЕРЕ обратно ЕДИН Милиард и ШЕСТДЕСЕТ И ЕДИН Милиона Лева! 61-милиона на ПЛЮС от цялата "ПОМОЩ"

59

naTpoHa

преди 4 години

Вместо да вземем китайският подход към вируса, ние взехме европейския.Обявихме извънредно положение и затворихме границите.Решихме да спасяваме бизнеса, а не народа.Не тествахме всеки който влиза и излиза.Решихме да спасяваме бизнеса, а не народа. Забравили сме как да обичаме.

58

П0-добрия вариант

преди 4 години

беше тези отпуснати от държавата пари за служителите в принудителен отпуск, да се дадат директно на служителите! Работодателите ще ги дадат тези пари някога си във времето, когато могат! Хората без доходи СЕГА имат нужда от тези пари. Толкова недомислено, че няма накъде повече!