28

Чичо

преди 4 години

Важен е подхода на държавата към народа-не сумата на посочената помощ.

27

Анонимен

преди 4 години

До Чичо Голяма работа! Не ми казвай че за теб сто евро са голяма работа. Не стигат и за един месец пълна мизерия. Това не решава проблеми просто затваря усти. Сърбия се дръгне както винаги че е голяма работа, но не е. На никой не му пука за нея.

26

Чичо

преди 4 години

В съседна Сърбия,която не е членка на ЕС ще раздават по 100 евро на всеки пълнолетен гражданин на Сърбия.

25

V

преди 4 години

Криза ама къде? Предишната беше на запад щото прекалиха с кредитирането. В Китай например много след кризата на запад имотите взеха да растат неудържимо .Освен това света става все по конкурентен .

24

Анонимен

преди 4 години

До 19 - какво отново гледате програмистите? Защо само завиждате, ако си мислите, че е толкова лесно програмирането, станете и вие програмисти! Болни мозъци.....

23

Анонимен

преди 4 години

До 22и като няма с какво да им платиш, какво правиш? Германия ще помага на бизнеса си с 750 милиарда евро. В България, министерството било говорило с банки да отпускат кредити... ами то банките така или иначе с това си вадят хляба - с кредити. Ако на някой му трябва кредит може и сам да си го вземе без намесата на държавата. С други думи, държавата нищо не е направила

22

Анонимен

преди 4 години

Е ама разбира се! Винаги се върви по най - малкото съпротивление! Не ни интересува оцеляването на хората които са работили за нас и създавали просперитета ни, сега е важно да запазим себе си и личните си придобивки. Най - лесно е да уволняваш. Но е гадно и нечестно. дано държавата им изплати каквото може. честност при частен работодател - когато цъфнат налъмите.

21

Анонимен

преди 4 години

До Oneкато обявиш фалит, може да отиде да си търси 4-те заплати от арменския поп

20

Марсианец

преди 4 години

Целта е да се помогне, но като ги знам работодателите най много да съкратят персонала си отколкото да им помогнат.Друг е въпроса че ние българите, докато не пипнем и видим ползите, не вярваме на никой.

19

програмистите

преди 4 години

програмистите са си добре - работят си от вкъщи , на високи заплати са и не ги съкращават. ние да му мислим.

18

бай Пешо

преди 4 години

До OneТова за 4 брутни заплати в кой кодекс го прочете:)) В тези кризисни времена най-лесно за работодателя е да съкрати служителя и да не му изплати нищо! Дори и натрупан отпуск няма да изплати. Служителя да ходи да си търси после правата в съда, ще минат години!!

17

Защо се чудите...!!!

преди 4 години

Погледнете дИржавната АДминиСТРАЦИя. Пълна с некадърници бълваща безсмислени документи наредби !

16

така като гледам

преди 4 години

До LilithЦелта на тази мярка е да се помогне на работодателите, които искат да задържат персонала си по време на кризата! Ти работодател ли си?

15

One

преди 4 години

Когато съкратиш някой на постоянен трудов договор, трябва д аму изплатиш 4 брутни заплати. Кое е по-лесно викате. Прости салтаци.

14

кара.канчева

преди 4 години

затворен завод , седиш си в къщи , а глупав работодател тегли заеми да те осигурява и да ти плаща заплата ???!!!И на Ленин не би му хрумнало !!!

13

Анонимен

преди 4 години

България е във валутен борд, състоянието Е Цугцванг-няма Полезен ход,в тая ситуация!

12

Lilith

преди 4 години

До така като гледамДлъжна ми е държавата. Осигурявам се за куп неща, които не ползвам. Няма право, в тежък за мен момент, да ме нарече маргинал, и да ми каже да се оправям. Не и ако иска след това да продължа да и плащам.

11

БАНко

преди 4 години

И при 60:40 и 90:10 НИКОЙ НЯМА ДА ПОЛУЧИ И ..1 лв !!! ПРАВИ СЕ ЗАЩОТО :ХАЗНАТА Е ПРАЗНА !!!!

10

Анонимен

преди 4 години

Ако това се тълкува данъчно като "държавна помощ", а то е точно такова, работодателя трябва да внесе и 10% върху тези 60%, което е извън трудовите правоотношения, но си е паричен разход за дружеството!!!!

9

Анонимен

преди 4 години

Всички да се записват на борсата. След това ще искате двоина заплата от новия - стар работодател.