До АнонименСушените плодове са си стара българска традиция и се наричат ошаф,разцепват се,изважда се костилката,ако са големи,се нарязват на резени и се сушат на слънце, първо на едната страна,а след това се обръщат и на другата страна,след като се изушат добре ,се поставят в керамичен съд на хладно,а пиперките се сушат нанизани на конец,на сянка,билките също се сушат на сянка.Сварява се вода,може да добавите и захар на вкус,сушените плодове се варят във водата за кратко,след това се хапва.
"1","магданос",ама и калвадос...изобщо,шеги и закачки...Дето викаше един:-"лаладжилък да пада".......Напр.,преди много години се ширна модата на "соколечението"...АПОКРИФНО се разпространяваха свитъци с "доказаните качества" на соковете.Най-употребяван беше сока от морков-той фигурираше във всеки друг микс....Сега е нещо подобно,но с фармацевтичните "специалитети",УЖ богати на това,което ви требе..дет са вика:-"И нищо ново под Слънцето"..
До 3Всеки ден спазвам тази диета ,евтина и подходяща ...особено за пенсионерите с пенсии под 400 лв.***.
Най-добри са сушените плодове като за сезона преди да се появят свежите,които повишават имунната система,както и компотите от тях сварени,а от ядките,семената полезни са естествено сушени-орехи,кайсии,бадеми,що други,семки-тиквени,слънчогледови и всеки в къщи може леко с малко сол на фурна да приготви как допълнение за здраве,а от семената как специални се използват в народната медицина и специалисти препоръчват някои в комбинации с други ядки като примери за лечение с имунитет,що с билки и т.н
Кедрови ядки, смесени с чер' хайвер и шампанско от 500кинта бутилката.Преди 10 години бяха по 20-25?/кг на едро (испанските), миналата година китайските - 60?, а испанските наближаваха трицифрена сума в ? ито НА ЕДРО.
Който пишете такива неща кажете, че ядките трябва да се накисват и да се хвърля водата после , защото задържат фитинова киселина.Която от своя страна издърпва от организма цинка и желязото.Също и бобовите храни.Точно сега цинка ни е необходим повече от всичко.
6 храни с цинк, засилващи имунитета