61

Хесен

преди 4 години

Не мърдам от Германия!

60

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 64Масовите тестове позволяват много случаи да бъдат открити и лекувани ранно, преди да се достигне тежка форма на заболяването, когато е доста по-голяма опасността за болния. В този смисъл - да, до известна степен намаляват смъртността.

59

Реалист

преди 4 години

Към 63 коментар. Точно това е причината за ниската смъртност там. Обясниха го други германци - имаш предишни заболявания, починал си, но не те тестват за коронавируса, а си пишат за причина другото заболяване. И като са ги идентифицирали отрано и са ги изолирали заразените, защо сега главоломно им расте бройката. Май доста са изтървани, а?

58

Анонимен

преди 4 години

тестовете предотвратяват смъртността?

57

1

преди 4 години

Велика измама. Значи в Германия като починеш от сърдечна недостатъчностт или плевмония нищо че се заразен от ковид не се регистрират от ковид даже и тестове не се правят на починалите и така лъжат за бройката която е с хиляди по-голяма.

56

Минувач

преди 4 години

Това е неестествено нисък процент. Според Световната здравна организация смъртността в идеални условия е 1%. Има нещо гнило в цялата работа. Имаше публикации, че не отчитат реалната причина за смъртта. Например починал пациент с инсулт и коронавирус го отчитат като починал от инсулт.

55

гогич

преди 4 години

До Анонимен 47И в Астрия смъртността е 0.7% и ти заради масовите тестове, които откриват навреме заразените и те се лекуват предимно вкъщи, само тежките случаи са в болниците. Тка ще теста е много важен, тук се правщт по около 4-5 хил на ден! В БГ за съжаление са по 200-300 на ден максимум...

54

ПРОСТО МИСЛЕЩ

преди 4 години

До Анонимен Тестовете не лекуват но могат да открият част от вирусоносителите,които ще продъжават да разнасят заразата ако не се ИЗОЛИРАТ,но за това УМСТВЕН капацитет!

53

Трол

преди 4 години

До някъде имат право. И не за друго, а защото имат повече доказани случаи. Или иначе казано в Италия няма 70 000 заразени, по-скоро са 700 000. По тази причина и смъртността в Германия е ниска, ако тестваха само тези със симптоми или постъпващи в тежко състояние, какво Великобритания щяха да имат друг процент. Тук сега борбата е да падне процентът... Видите ли не е 10% а е 3...

52

ЗА 56

преди 4 години

До Анонименминусите само потвърждават верността на предположението, в Германия няма масови тестове но някой ни убеждава че има, и това значело че и тук трябва да има... типична маркетингова кампания.

51

Анонимен

преди 4 години

ЧРЕЗ ТЕСТОВЕТЕ БЕЗПЛАТНО СЕ СЪБИРА ГЕНЕТИЧНА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЕСТЕСТВЕНО, НО ОСВЕН ЗА БИЗНЕС ЗА КАКВО ДРУГО? ТОВА ОБЯСНЯВА МАСОВАТА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА ТЕСТОВЕТЕ. ИСТЕРИЧНА КАМПАНИЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕДИИ И *** ПО МЕДИИТЕ.

50

Анонимен

преди 4 години

Абсолютна глупост, тестовете не лекуват. Германия допусна огромен брой заразени защото не въведе карантина. Сега говорят глупости.

49

ПРОСТО МИСЛЕЩ

преди 4 години

До ЗдравомислещНека предположим че бързите тестове са на половината неточни!Ако в този момент тесваме 1000 човека които са на улицата и 100 от тях са носители на вирусаще открием "само" 50 носители на вируса ,които ще бъдат изолирани веднага.Това е ползата от бързите тестове!За съжаление професорите трудно обясняват простите неща особено на неуки хора!

48

тоз мишок от снимка

преди 4 години

Тоя мишок на снимката няма вид да е с акъла си. И какво като са открили много хора с вируси - лекуват ли ги,и с какво? Или са ги завързали в къщи. Те това го могат, най-известният им доктор е менгеле.Защо фирмата байер е изтеглила от България хининови препарати? Тя скоро предлагаше да 'произведе' голяма бройка за САЩ.

47

Анонимен

преди 4 години

Глупости на търкалета. Или крият случаите,или имат добра здравна система способна да поеме качестевно голям брой хора.

46

Анонимен

преди 4 години

пълни простотии, ниска смъртност, защото сигурно хората са по-здрави....този вирус не убива а помага на заболяванията които хората така или иначе си ги имат да убиват, няма нищо по-различно от нормален грип, но медиите го правят грандиозен

45

Мангъров

преди 4 години

Мангъров харесва това!

44

Анонимен

преди 4 години

Барба Ганиос... иислиш се за много умен. Това ли измисли?

43

Анонимен

преди 4 години

Какво значи "ниска смъртност в Германия заради масови тестове". Едното няма нищо общо с другото. Причината е, че в Германия тепърва се разгаря епидемията, за съжаление...А някой случайно задава ли си въпроса: Защо в България не се прилага масовото тестване на гражданите?? Защото ще се появят десетки ако не и стотици хиляди заразени, които ще настояват да бъдат лекувани! А някой задава ли се въпроса: Какъв е капацитета на българските болници??Аман от капацитети!

42

Анонимен

преди 4 години

Германия избира да прави бързи тестове за спасяване на хората. България избира да не прави никакви тестове защото по лесно. Бог (както винаги) да пази България