42

Анонимен

преди 4 години

Още Маркс, я е предрекъл, глобализацията не може да бъде спряна нито от Тръмп, нито от никой.

41

Анонимен

преди 4 години

Кой е виновен ли? Нека си спомним немския самолет, който в края на януари т.г. искаше да кацне не къде да е, а в Москва. Ако това беше станало, сега всички независими медии щяха да са ни внушили, че епидемията в Европа е дошла, защото там на летището нещо е станало. Само че им отказаха и хитрият удаджийски замисъл се провали.

40

Лили Барута

преди 4 години

Напълно съм съгласна че глобализацията е първопричина за много проблеми....

39

Анонимен

преди 4 години

Сега е момента да се обърне виновния. Китай скри хияди заразени и сега казва, че при тях вече няма нови случаи. Сега започнали да си импортират нови случаи и щяло да се възобнови заразата. В този случай бързичко света ще стане виновен за пандемията, а Китай ще са жертва на безотговорния външен капиталистически свят. Да видим дали ще мине подлия номер.

38

анонимен

преди 4 години

До Група приятели 21 А ЗАЩО ОТИДОХА В КИТАЙ???? ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, ВИСОКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ, ДИСЦИПЛИНА. В САЩ ПОЛОВИНАТА СА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛРО /150-300 КГ / И СА НА СОЦ ПОМОЩИ ЗА ДА МОГАТ ДА ЯДЪТ ОСТАНАЛИТЕ БЪРЗАТ ДА ГИ ДОГОНЯТ. КАК ОЧАКВАШ ДА РАБОТЯТ И ДА СА ПРОИЗВОДТЕЛНИ??? А И ЩЕ ИСКАТ ДА ИМ СЕ ЗАПЛАЩА ПОДОБАВАЩО. АКО ИМ СТИСКА НА САЩ ДА СИ ВЪРНАТ ПРОИЗВОДСТВОТО. ТЕ И БЕЗ ТОВА СЕ ЗАДЪХВАТ А ИНАЧЕ ЩЕ ФАЛИРАТ. НИКОЙ НЯМА ДА ИМ КУПУВА СКЪПИТЕ СТОКИ. КАКТО ВИНАГИ ХИТРУВАТ И ПОНЯКОГА ПЛАЩАТ ПР

37

......

преди 4 години

"пишман"економисти"виждат нещата в Розово" - виждат ги защо се надяват социалната система да бъде разтоварена след това, защото виждат кой групи умират основно.

36

Анонимен

преди 4 години

Да бе! Онези ядат влечуги, земноводни, прилепи и др., а глобализацията им виновна. То не баха птичи, свински, ***-вируси ...все от там идва!

35

Една

преди 4 години

Ако се замислите има истина в това. Винаги е имало локализирани огнища на смъртоносни болести, дали заради липса на здравна култура или културни особености на храненето, но те обикновено са оставали локализирани, защото хората не са пътували толкова много и не са се разпространявали толкова лесно и бързо. Сега, голяма част от населението пътува, и то в голяма част на "екзотични дестинации". Няма начин нещата да останат локализирани. Ето сега, няма да имат пари да пътуват след това.

34

Анонимен

преди 4 години

"Бате Гойко" (номер 32) е напълно прав!В българските китайски ресторанти не сервират супа от прилепи!Освен това, макар никога да не съм бил в Китай, подозирам че в Пекин ще ви изгледат с недоумение ако си поръчате "патица по пекински".Но "куче по пекински" може и да предлагат?

33

Да бе,

преди 4 години

виновно е на баба ви фърчилото!!!Значи какво излиза?Излиза, че глобализация е имало още през 6-ти век, при император Юстиниан I, втора глобализация е имало през 12-ти - 13-ти век, трета през 19-ти век, всички от зараза с бактерията Йерсиния пестис, и четвърта глобализация от 1918 г. до 1920 г., причинила пандемия от вируса H1N1?

32

Бате Гойко

преди 4 години

"Нашият крак вече няма да стъпи в китайски ресторант. Бойкот!"Освен името, китайския ресторант няма нищо общо с Китай.

31

Анонимен

преди 4 години

Мамунчо, добър ден!

30

Ф.С.В.

преди 4 години

АЗ ЩЕ ВИ ОБЯСНЯ ПО ПРОСТО ЗА ИКОНОМИЧЕСКАТА РЕЦЕСИЯ!!- ЗАРАДИ ЕДНА СУПА ОТ ПРИЛЕПИ ,СЕГА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ПЛАЩА "СМЕТКАТА" И ЩЕ ПОПАДНЕ В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - ТОВА Е ЧОВЕШКИЯТ ЕГОИЗЪМ !! ТРАНСПОРТНАТА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ НЕ Е ВИНОВНА - НЯМА НИЩО ПО ХУБАВО ДА МОЖЕ ЧОВЕК ДА СЕ РАЗХОДИ ИЗ ПЛАНЕТАТА -ВИНОВЕН Е КИТАЙСКИЯТ ЕГОИЗЪМ--ЕГОИЗЪМ ДА ХАПНЕ ЕДНА КУПА СУПА ОТ ПРИЛЕП ИЛИ КУЧЕ ИЛИ КОТКА !

29

Анонимен

преди 4 години

ЕС се разпада от както съществува ! Тея глупости ги слушам само в бъдеще време.******ци,без тази глобализация щяхте да сте в каменната ера все още бе !

28

Анонимен

преди 4 години

Прави впечетления ,че най-засегнати са държавите около Алпите. Явно вируса се е развихрил в зимните курорти, където има голям поток на млади хора и чужденци. Младите хора прекарват леко ковид-а, като "настинка" и после цял месец разнасят вируса. При нас зимните курорти също се оказаха развъдници, но понеже са по-малки, а и хората са по-бедни и не ходят толкова по курорти ,ефекта за България е по-малък.Другия вариант е "латините" да са генетично по-застрашени (италянци, испанци, французи).

27

Анонимен

преди 4 години

Интересно,как след като са нарушени всички взаимовръзки в световната икономика и търговия,и няма никаква светлина в тунела,тия пишман"економисти"виждат нещата в Розово? Имам чувството,че са възпитаници на нашето родно УНСС!

26

Shark

преди 4 години

Абсолютно вярно. Глобализацията и либералните идеи граничат с престъпление. ЕС ще се разпадне именно заради тях и заради евроГЕОатлантическите глупости, които набиваше в главите на хората. Е,хората сега ще прогледнат. И ще видят кой помогна на Италия и кой си затвори небето! И как от Брюксел идваха самоприказки, приказки съчетани с нищоправене, докато руснаци,китайци и кубинци спасяват Италия!

25

До 21

преди 4 години

По тъпо изказване не можа ли да измислиш?

24

Тръба

преди 4 години

Куцо, кьораво и сакато се яхнало на бензиновата тоалетна. Тръц насам - тръц натам. Ще се удави в собственото си шкембе, ама отказва да слезе. 2.20 му го направиха, карача тегли банка и пак кара! Направиха му електрички, карача не ги иска. Молиха, умоляваха, призоваваха, с Грета опитаха... СПРИ ДА КАРАШ ВЕ КАРАЧ!!! Карача обаче си кара. Ха сега Корона, криза, и автомата в главата! Този път ще ви попилеят. Бесни са!

23

народна поговорка

преди 4 години

Който копае гроб другиму......Това във връзка със съобщението,че САЩ могат да станат център на коронавируса.