12

химдим

преди 4 години

Пропиленгликол се ползва: от козметичната индустрия и от търговци на плодове, като топлоносител в парно отопление и други направления.В козметиката се ползва свойството му да задържа влагата и нанесен крем върху лицето то изглежда свежо и младо. Нанесен върху плодове увеличава трайността им - не съхнат!

11

жужу

преди 4 години

До Анонимен 10Е със сигурност са имали и етанол. Намерили са само гликолът обаче :)

10

Анонимен

преди 4 години

Верно ли бе?Как го открихте аз от две седмици търся навсякъде, но няма ни истински, нито фалшив.

9

Анонимен

преди 4 години

До жужуПропилен гликолът не е опасен, но в малки и контролирани количества. В големи е токсичен. А от статията става ясно, че се е продавал вече - пише, че е бил разпространяван. Съвременната козметика се опитват да се оттърве от пропилен гликола, аккто и от полиетанало, и други съставки, които се "натрупват" или за които няма доказателства, че не се натрупват в организма. Фактът, че са тръгнали да правят дезинфектант без етанол, вече го прави фалшив. То това е активната съставка!

8

ПорЦелан

преди 4 години

Това може да се пуши с вейп вероятно. PG + Глицерин.

7

Наблюдател

преди 4 години

Да се започва вече, че да свъшва по-бързо.

6

жужу

преди 4 години

До WTFНе застрашава живота. Пропилен гликол е съставка, нормална за дезинфектантите и козметиката. В статията се използва "фалшив" защото няма лепенка и платена такса на държавата. Ако подадеш документи и изчакаш месец-два, същото нещо ще е вече ОК. Трябва му спирт (него не са намерили) и по желание глицерин и малко кислородна вода и става топ продукт за дезинфекция.

5

Анонимен

преди 4 години

нема такава държава !

4

WTF

преди 4 години

Смъртни присъди - щом застрашава живота на хората, които ще го ползват.

3

Анонимен

преди 4 години

В Испания 1500 инженери работят неуморно да изработят респиратори. Правят ги 3 D. Ще бъдат произведени хиляди бройки безплатно за болниците. Не са за многократна употреба но дава първа помощ. Хората по света са се втурнали да помагат с каквото могат за доброто на всички. Българина е друго. Дuвak. Нищо полезно от него освен спекулация, измами, престъпност

2

Хемус

преди 4 години

Антифриз правят хората бе!

1

Бау

преди 4 години

Противни печалбари...