25

до 21

преди 4 години

ето едно коректно мнение! който има глава на раменете си, ще разбере!

24

25 това

преди 4 години

Фиброза (на латински: fibrosis) е патологичен процес, който се изразява в повишено разрастване на съединителна (фиброзна) тъкан, нарушаваща структурата на тъканите и органите.Формирането на фиброзна тъкан е нормална реакция на тялото при увреждане, но при фиброзата този оздравителен процес се обърква.

23

до 17

преди 4 години

е кое не е тaka? какво съм написала? мога само да добавя, че това състояние прогресира, но може с лекарства да се забави...но само да се забави. дано не се развива при всички заболели!

22

все тая

преди 4 години

Тая новина я въртите от една седмица, лошото е, че всичко е Copy/PasteЗасрамете се, само да трупате кликове......

21

Трол

преди 4 години

След като са нужни още изследвания, защо разтягате локуми? Тези материали се появиха преди известно време, сега ги изтупахте и хайде пак отново. Поради липса на други ужасяващи новини.... Спрете да злоупотребявате със свободата на словото!

20

Анонимен

преди 4 години

До всички "лекари" изказали се по-долуФиброзата Е обратим процес, както и лечението на пневмонията не приключва с изписването на пациента. След първия месец със сигурност има остатъчни увреждания, които в зависимост от състоянието на организма, могат да бъдат напълно преодолени. Статията е заблуждаваща и дава непълна информация за истинската ситуация. Подобно генерализиране може да бъде направено най-рано след година!

19

д-р Ох Боли

преди 4 години

След всяка пенвмония има в по-малка или по-голяма степен пневмофиброза. Зависи от това колко време сте били с пневмония. Ако са по-малко от седмица, нямате никакви грижи, ако са 3-4 седмици, тогава е по-вероятно. Нищо ново под слънцето. Този тип не прогресира. Прогресира само автоимунната, която няма пряка връзка с вирусите, а с имунната ви система.

18

Анонимен

преди 4 години

Телк*

17

A a

преди 4 години

Може ли Тилк ако имаш covid ?

16

До 14 не е така

преди 4 години

Белият дроб страда от някакво увреждане. Така изчезва една част от него и се замества с една нефункционираща тъкан. Среща се при по-зрялата възраст, обикновено средно около 65 г. Смята се за болестта на пушачите, макар че официално не е призната за такава, обяснява проф. Костов. За съжаление, според него, българите не са достатъчно щастливи, за да откажат цигарите.

15

до Горо

преди 4 години

Как паникьосват хората с неща, които отдавна са ясни, че ще бъдат така?

14

Ментални увреждания

преди 4 години

Особено разпространени. Вирусът обича мързеливите, завистливите и крадливите. За тях няма отърване. Тях и в изолирана стая да ги затвориш ще събудят някой резидентен вирус. Установено е че стресът и отдалечаването от нормалните човешки добродетели поражда епидемични пикове.

13

до 2

преди 4 години

фиброзната тъкан не се възстановява, това е необратимо, а прогресиращо състояние. най-лошото за оцелелите от този вирус е именно фиброзата.

12

Горо

преди 4 години

Тази смотана статия я публикувахте преди няколко дни с друго заглавие! Баси и бездарниците! Нямате никакъв материал и само паникьосвате хората! Естествено, че ще има петна ...та още не е минал и месец откакто са преболедували ! След всяка пневмония или бронхити има такива последици!

11

Анонимен

преди 4 години

Е, НЯМА ТАКОВА БЕЗУМИЕ! БОКО НАРЕДИ НА ЦЪРКВАТА ДА БИЕ КАМБАНИТЕ! ЦЪРКВАТА СЛУЖИ НА БОЙКО БОРИСОВ, А НЕ НА БОГ, ОЧЕВАДНО!Толкова за това на какво да разчитате...

10

Анонимен

преди 4 години

Начинът на живот на българина в последните 30 години го е разболял доста повече от това. Фиброза е болест на пушачите. Цироза на пиячите.

9

до 8

преди 4 години

само общи приказки от теб! ами как го установиха ли? ще ти кажа: с обикновени скенери и ямр-та! трай по добре, не се излагай!

8

Биохимик

преди 4 години

Това го говоря от няколко седмици, тия се сетиха. Белодробната фиброза е опасно заболяване, което е прогресиращо! Никой не мисли какъв живот го чака след това!

7

Анонимен

преди 4 години

Хайде нова психоза! Не ви ли писна за плашите хората!!!!! Как го установиха това учените, при положение, че първите излекувани са от преди няма и месец?!? Чудя се кога ли и медиите ще проявят здрав разум?!?

6

Ф.С.В.

преди 4 години

ПРИ условие че този вирус прави за няколко дни белите дробове на "пюре" естествено че ще има последици!!