116

Значи

преди 4 години

Може фиксиране на заплатите /цената на работната сила/, чрез разни организации, а фиксиране на цените стоките не можа. По принцип хората сме съгласни с вас, обаче айде да си коригирате и другото. От години си правите сдружения и изкривявате пазара на труда. Сега разчитате на кризата да ви докара отново гладни българи и да ловите риба в мътна вода.

115

Анонимен

преди 4 години

До зеленскиЕ, като скрият стоките, откъде ще печелят, какво ще продават и как ще съществуват? Ай стига плашихте гаргите.

114

Анонимен

преди 4 години

Президента на народа пази олигарсите. Браво Радев, затова ли те избраха старците.

113

Баи

преди 4 години

Трепание за такива *** - да исползват човешката трагедия за да ни грабят - вместо да проявят солидарност и да свалят в такьв момент цените когато хората наи много се нуждаят от подкрепа

112

Анонимен

преди 4 години

Нали щяха да смъкват цените заради нефта и газта? Напротив, трябва да благодарят на депутатите за фиксирането на цените.

111

Анонимен

преди 4 години

След някоя и друга седмица гладни банкрутирали и озверели тълпи с дезориентирани от безработица безпаричие и изолация човешки маси ще се навдигнат и нищо не може да ги спре.Първо ще започнат грабежи на всичко останало и когато то свърши ще започне ужаса и ще се надигнат с глас да бъдат жертвани старците и болните.И това не е мой сценарий за Апокалиптичен филм,а това е приказката в която царят нарежда да убият всички старци в царството.Това няма да свърши добре за възрастните хора както в приказката.Незабавно отворите цялата икономика и бизнесите или предоставете безусловен базов доход на х

110

Баровеца-СФ

преди 4 години

Не плачат напразно! Търсят не голяма ,а огромна печалба ! Сега им е отнета тази възможност,за да може поне от малко българинът с 300лв. пенсия и около 600лв.минимална заплата да преживее пандемията! Не трябва да се отмята това решение за тавана на цените хранителни продукти,дезинфектанти, лекарства,защитни средства/маски/. Май някой политици имат интерес с действията си да привлекат крупни бизнесмени на своя страна ,но да не забравят ,че народа ще обикне тези,който в такива ситуаций му помагат

109

Ердинч Ахмедов

преди 4 години

Хора с 300лв пенсии все още не се оплакват,а бизнесмени с хиляди или десетки хиляди печалба ореваха орталъка.

108

Анонимен

преди 4 години

Нагляр "Железата"които произвеждаш в твоите фабрики,не са обект на предвидените мерки! Само много ми е интересно"Ти"на кого ще си продаваш твоята продукция,и какво ще се случи с теб Утре след като твоите"роби"останат на улицата!Недей да си мислиш,че пак ще ревеш за всичко и ще даваш "Акъл"!

107

зеленски

преди 4 години

До НаблюдателТОВА СТАНА ПРИ ВИДЕНОВ---ЗАМРАЗИ ЦЕНИТЕ И ВДИГНА ДОЛАРА--1--3 000 ЛВ ТОВА НАКАРА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ДА СКРИЯТ СТОКИТЕ

106

Да допълня...

преди 4 години

Васил Велев да се обърне към президента. Той е специалист по ветото. Фиксирането на цените е идея на БСП.

105

Анонимен

преди 4 години

Така е в Канада. Но на български капиталист за такава съпричастност не трябва да се разчита. Виж само как скачат срещу законови ограничения на спекулата и си представи самоограничения да си сложат. Жестоко племе, национално безотговорно, лакомо!Социалните мерки на другите държави са показателни, особено показателни за типа на българския капитализъм! Управленците ни не предвиждат НИЩО за работещите бедни и пенсионерите, за социално слабите. Нищо. Възможността за лечението им също е под въпрос?

104

Василчо, батьовото,

преди 4 години

Не си размахвай назидателно пръстчето, че можеш да останеш без него !

103

Анонимен

преди 4 години

Това"малко човече" и неговите себеподобни от "КРИБ "защо си мислят,че ще излезнат сухи от тая Криза! Господичо Велев,ти и твоите дружки НЯМА да има къде да се скриете,ако се *** тотално ситуацията в Света и по специално в България! Време е да слезете на земята и всички заедно да се опитваме да преминем през тоя ужас който ни чака! "Вие"като се разделите с голяма част от своето богатство,и ние които ще трябва да изтърпим очакваните всички нас лишения!

102

Анонимен

преди 4 години

Във САЩ има една голяма борса във Ню Йорк във нея прaветелствoто на САЩ определя всички фючърси, индекси и курсове и всички са длъжни да се съобразяват. Ако някой си мисли, че САЩ имат свободна икономика много се лъже. САЩ отдавна са проумели недостатиците на свободния пазар. Вие представяте ли колко ще падне БВП на САЩ ако изведнъж наистина почнат да продават евтино като Китай на САЩ дефицита ще бъде трилиони. САЩ е най-голямата измама на света, но и най-хитрата за самите тях.

101

Сравнение

преди 4 години

Живея в Канада. В понеделник, председателят на една от най-големите търговски вериги обяви, че по време на кризата няма да има увеличение на цените. Освен това намалиха допълнителната такса за доставка по домовете и заедно с някои техни конкуренти увеличиха заплатите на работещите в магазините. Иначе са абсолютни капиталисти.Правителството не е прокарвало закони за замразяване на цените.

100

Анонимен

преди 4 години

Тази държава ще открива топлата вода въпреки че вече я има в къщата си ли? Аптеките например имаш фиксиран ПРОЦЕНТ максимална надценка, който могат да сложат. Пример - ако закупят лекарство от дистрибуторите за 10 лв, не могат да го продадат за повече от 12 лв. (някой го продават за 10,40 примерно за да са конкурентни с другите аптеки).

99

Тим

преди 4 години

Българите няма да се научат как да правят бизнес по принцип всички произведени стоки имат индекс на световните пазари и реалната цена се определя от тях когато една стока цената и падне на тях тя пада и във държавите като сте толкова бизнесмени я кажете за в България не намалява това е като с телефоните тук струват 700 лева примерно а в Турция 300 лева и двете страни пазаруват с долари и цената на долара няма голяма промяна

98

123

преди 4 години

Безработицата която се задава е рай за работодателите. Заплатите ще паднат значително и печалбите на експлоататорите ще се повишат.

97

Наблюдател

преди 4 години

Въведете фиксирани цени и ще видите как някои стоки от първа необходимост просто ще изчезнат от регалите. Никой няма да продава на загуба. Поредното законодателно осиране!