25

Анонимен

преди 4 години

Дали пък пеенето не е причината за масовата зараза в Италия!?

24

Предсмъртна песен

преди 4 години

Гарантирана зараза е пеенето от балконите! Нали заразения от най-горния етаж, пеейки наплюва всички от по-долни балкони с вирусни частици, а вятъра ги разнася пресни пресни и по отсрещните блокове. Как пък не се намери един епидемиолог да им го каже!

23

А нима е по добре,

преди 4 години

всеки ден да слушаме едни и същи мутри да ни информират колко са заразените и колко са умрелите? По добре да слушаме песни от балконите, отколкото тези противни мутри!

22

ПроСоТо

преди 4 години

леле!...Май голем грех съм си турил..защото мислех,че тоя УНИКАЛЕН ТАЛАНТ е...".." от известно време...Бог да го поживи!..Немах късметя да съм съвременник на Бетовен,Бах,Мусоргски,Стравински,ЧАЙКОВСКИ-любимия ми композитор!..и другите,но все пак Живота ми даде шанс:-ЖИВЯХ С МУЗИКАТА НА Мориконе!..Да го поживи Бог!...............Да пази Бог и шкембето на Банкянската Тиква от спукване,щото стане ли белята,ще останем без бащица..САКЪН!

21

до 18

преди 4 години

Ето, това е класическият ***. Насладете му се.

20

Анонимен

преди 4 години

Всяко отваряне на устата води до изхвърляне на аерозол от слюнка във въздуха - транспорта на вирусите. Пляскането също е опасно. Разчувствате се, става ви тъжно, пускате една сълза, изтривате я с ръка , плясвате за поздрав и... ПУФ , вируса вече си лети наоколо и търси някой пеещ да го вдиша.За сведение - в микрокапчица с диаметър 0.1милиметър (колкото връхче на косъм), могат да се вместят 1милиард вируса (размер 0.1микрометър). А за заразяване едва ли са нужни чак толкова.

19

Анонимен

преди 4 години

Музиката на смъртта- Имало едно време на запад с Хармониката!Най-великия композитор!

18

Bg izmet

преди 4 години

ВИДЯХ ЛИНЕЙКИ .ПЕСНИ ОТ СВЕТИ ПЕТЬР ЛИ

17

Цице Путкович

преди 4 години

Енрику Курионе да си глеа ура и да остави хората да се забавляват, само това им остана

16

Чалгарин дудаев

преди 4 години

ОПЕРНИ ПЕСНИ СЬС ЧАЛГА ОТТЕНЬК.СВЕТИ ПЕТЬР....ОБЬРНЕТЕ МЕ СЬС ГЛАВАТА НА ДОЛУ ЧЕ НЕ СЬМ ДОСТОЕН КАТО НЕГО.

15

M.I.C.

преди 4 години

Не мисля, че мълчанието е начин да се почетат мъртвите. Напротив, това е начин да се подкрепи борбата и морала на тези, които се борят с вируса на "1-ва линия."Когато ръкопляскам на балкона, аз в никакъв случая не опоръчавам починалите от този вирус. Правя точно обратното - почитам и живите и тези, които вече не са с нас.Всеки има право на мнение. Това е моето. Мориконе си има неговото - уважение.

14

Анонимен

преди 4 години

"Италия са наследници на нашите траки, които са изпращали мъртвите си с радостни песни, а не с вой на оплаквачки."Първо - спекулации.Второ - Минчо тогава си ние не пеене така, бе?Трето - това не с погребения!!!!!!Последни - Аз съм директно наследник на пещерния човек, както си и ти. Защо не рисуваме стените на пещерите си ... О да, защото културата СЕ ПРОМЕЕЕНЯЯЯЯЯ!

13

Анонимен

преди 4 години

До КаринаИ кво като има, на папа грозна?Аре не ми казвай, кво да правя, а!

12

карина

преди 4 години

До Анонимен"има си българска думичка за "респект" - уважение"Не само това.Синоними на думата респект(същ.) почит, уважение, почитание, внимание, благоволение, страх, страхопочитание

11

Анонимен

преди 4 години

има си българска думичка за "респект" - уважение

10

Анонимен

преди 4 години

Най - много това ме притеснява, че генетично ние сме много близки с италианците тях много ги коси този вирус. Където са минали римляни ще има повече жертви....а великият композитор греши в момента, духът на нацията трябва да се поддържа висок. Мъртвите са си мъртви, животът продължава и трябва нацията да изнесе бремето. Аз се дразня като по радиото чуя някоя меланхолична песен. Не му е времето сега за униние!

9

Анонимен

преди 4 години

Явно са много фалшиви....

8

Анонимен

преди 4 години

Тези песни и ръкопляскания от балконите са вик срещу смъртта, в памет на мъртвите и окуражаване на живите. Искрица човечност във време, когато се забравят и човешките, и божите закони. Пътник е Мориконе, винаги ще харесвам музиката му, но този път греши.

7

Пича

преди 4 години

То какво всъщност може да прави човек в такова време - хем изолирано, хем (в Италия) траурно? Искрен въпрос. Миряните, предполагам, сега четат свети писания, опитват се да осмислят събитията, да намерят утеха и някакво чувство за ред. Какво друго има? Не говоря само да запълним времето, а по някакъв адекватен начин да реагираме на събитието като цяло.

6

ДО 4

преди 4 години

*** ГО КАЖИ НА ИТАЛИАНЦИТЕ ЧЕ СА ТРАКИ И ШЕ ТА ПОТРОШАТ.ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ СА МИНАЛИ И СА ИМ ВТЪЛПЯВАЛИ ЧЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА РОМУЛ И РЕМ.ДА НЕ СПОМЕНАВАМ КОЛКО ИЗКУСТВЕНИ ДЪРЖАВИ ИМА ПО СВЕТА УКРАИНА МАКЕДОНИЯ СЪРБИЯ СЛОВЕНИЯ ХЪРВАТСКА ЧЕХОСЛОВАКИЯ АВСТРИЯ БЕЛГИЯ ШВЕЙЦАРИЯ ТОВА НЕ СА ДЪРЖАВИ А НЯМА И ТАКАВА НАЦИОНАЛНОСТ....РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.ИМА ОЩЕ ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ СТРАНИ.