11

Анонимен

преди 4 години

Меко казано трябва да се премахне излишния материал. С него децата не знаят повече, а не знаят нищо. На мнозинството им липсва основата, която остава за цял живот, неграмотни, без формули за смятане, без географска представа за света. Представям си как е по другите предмети. Липсва представа за трудовия пазар и други елементарни знания за света. Наскоро видях българин с висше образование, който не знаеше каква е разликата между дебитна и кредитна карта и какво изобщо е второто.

10

334

преди 4 години

Ако е бил ИЗЛИШЕН, защо е бил включван в учебниците? Така или иначе, родните тийнейджъри отдавна са разбрали, че те ръководят парада на българското образование; те определят какво и колко да учат, те знаят, че учителите са зависими от тях и затова не ги натоварват "излишно" със знания, не унижават личното им достойнство и с лека ръка пишат шестици, за да бъдат от т.н. "любими учители".

9

Анонимен

преди 4 години

ДО "виж колко ти е акъла обема на информацията е не да я помниш дума по дума а да хванеш логиката"Точно дума по дума искат, за това изпитват, на това пишат оценки. И аз искам да ги учат да мислят, ама не. Искат папагалски нагласи и зубърски умения. С тонове всякаква информация, която трябва да знаеш задължително без значение дали ти харесва или не се развива трудолюбие.

8

Наблюдател

преди 4 години

Не всички ученици могат да се слагат под общ знаменател.Затова на олимпиади /математика,физика и прочее/имаме доста златни медали.Проблема е ,че не остават в България.Няма кой да се погрижи за развитието на потенциала им.Затова ще ги гледаме по тв.Награда за най-добър икономист беше на Българка.А това ,че са "изтървани" мисля,че примерите са дадени от възпитанието на родителите.

7

Смех

преди 4 години

До Анонименвиж колко ти е акъла обема на информацията е не да я помниш дума по дума а да хванеш логиката и да имаш бърза мисъл в ситуация да обмисляш повече варианти,Да запазиш любопитство да разбереш че никога незнаеш нищо и да дълбаешм а не да си мислиш че знаеш и че си много умен като свържеш картинка. И краи филма спира.

6

Анонимен

преди 4 години

За всички, които плюят по децата, предлагам да ви махнат компютрите от офисите, пишещите машини да ги заместят. На полето ще орете с добитъка, а комбайните и другите нововъведения на скрап. Без автомобили, с коне и магарета икато *** с каруцата. Никакви колелета, каква е тая глезена технология, а!?

5

Мерзост

преди 4 години

Всички НПО-ота не са спрели да шетат ида вършат в това време своите гнусни дела! Сега ще махнат останалите малко патриотични произведения и ще вмъкнат гнусотиите си за джендърството ! Бдете! И не позволявайте в това време гнусотиите да се вмъкнат,че после трудно ще ги изхвърлиме! Преди години СПИН-а бе болест на *** и кво се оказа-вместо да ги затворим и ограчим-дадохме им права да сеженят,да осиновяват деца, па и паради да правят! Мерзоста никота не може да остане ненаказана!

4

Анонимен

преди 4 години

До: Тези ученици трябва да се учат на труд и "справяне в огъня" ,а не как да се намери " на баницата мекото "Като зубрят енциклопедични знания ли се учат на труд? Ако си сигурен, че всичко е важно, отиди да те препитат по всички предмети. Гарантирам ти, че няма да покриеш и за 3 след 5ти клас. Стихчета, адски задачки по математика, смятане на валентности и окисления по химия, милион закони по физика и биология на молекулярно ниво за растителния свят. Чиста двойка си!

3

d

преди 4 години

Да дай само на картинки да ги свързват с химикал. Какво поколение расте жална ни майка.Никога повече нема да има умен човек занапред

2

Анонимен

преди 4 години

този ковид направи революция в образованието, което чакаме от години - без излишна информация, онлайн...

1

Анонимен

преди 4 години

Звучи правилно. Всъщност, ако премахнат излишния материал реално ще паднат поне 3-4 класа. Отворете учебниците и ще си спомните какви глупости сте учили, които сте забравили поради изключителната им важност и приложимост...