107

Баровеца-СФ

преди 4 години

"Тузар" до някъде е прав и има мъдрост в думите му,но само до някъде! Друго би трябвало,да тълкуваме сега ,а не кой богат ,кой беден и защо са такива

106

Тузар

преди 4 години

Явно съм прав, след като толкова ти избива чивията. Сигурно е гадно да не можеш да представиш собствената си нескопосаност като някакъв повод за гордост. И като типична кръчмарска надувка, мъчиш се да спреш критиката, а не поне малко да я осмислиш. Бас ловя например, че чак след гимназията си осъзнал, че наливането с аверчетата не представлява професионално умение, а налитането на бой най-много да те мушне на топло за година-две. И сега се чудиш кой ти е виновен... и има да се чудиш доживот.

105

До "тузар"

преди 4 години

Д'рисльо хайде да вземеш да се соприш!!!!!! Ривотрилче,нещо ако имаш нужда "свиркай"

104

Тузар

преди 4 години

Викаш, не те кефи когато някой ти каже истината в прав текст, а? Когато някой ти чуе вайканията за това "кой краде", но всъщност просто разбира колко си жалък ти самият? Свиквай, ***, свиквай - че скоро, покрай "богатите", ще трябва да се оплакваш и от "бедните", които обаче не стоят бедни. От хората, които избират да се образоват, да се развиват... и с личен пример да показват колко ти е ограничен мирогледа, и пътьом да те оставят в калта.

103

Анонимен

преди 4 години

До "Тузарът"- ss Малки н'евръстенико Не си Интересен!Гледай си жалкото съществуване и недей да ръсиш никому ненужни"умозаключения"

102

Анонимен

преди 4 години

Със сигурмост не си врът празна бутилка от зад като тъпите пияни журналисти от днес бг

101

Тузар

преди 4 години

И да - финалното определение за *** е, че проблемът му не е с това "кой краде", а кой краде *по-добре*. По-добре от него самия, дето все иска да се вози на аванта в автобуса, все шмугва скришом в якето по някой зеленчук от сергията, все краде на дребно когато му изнася... и единствената му представа за успех е да краде на едро.

100

До ss

преди 4 години

Д'рисло гледай си"родата"ако имаш такава,и не разсъждаваш за ***,той се справял в далеч по трудни ситуации!

99

Тузар

преди 4 години

И то като цяло до срам опира работата. Зад цялото това перчене на *** се крие точно срамът - че е можел, ама не е действал; не е учил овреме, не е гледал овреме, и няма никакво намерение дори сега да се опита да си промени манталитета. Че е т.ъ.п., но не в смисъла ниско-интелигентен, а в смисъла нежелаещ да си ползва ума, и няма извинение за това. Но както искаш - все някой ще трябва да чисти каналите и да мете улиците. Пък ти се гордей, че това ти е представата за благородство.

98

SS

преди 4 години

Няма по *** човек от ***.Тарикат на дребно,философ,все плаче,все друг му е виновен.

97

Тузар

преди 4 години

Кое да стане реалност - *** да прочете нещо повече от хороскопа и спортната страница ли? Не бих затаявал дъх в очакване. Но да, и на запад голтаците са така, ако не и по-зле - все с раса и пол се оправдават, че са безработни и необразовани, все от дискриминация и потисничество се вайкат. И като в пословичните раци в кофа - ако някой тръгне да се качва нагоре, другите го дърпат обратно, сакън, да не ги посрами - да не покаже, че почти всеки може... ама не на всеки му стиска.

96

До"тузар"

преди 4 години

"***" ама с нищо не се отличава от средностатистическия западен голтак,освен че е малко по беден!Случващото се в целият свят потвърждава моето мнение!Относно"богатството"което "се създава а не се взема" нямаш си на идея колко малка е "крачката"това да стане РЕАЛНОСТ!

95

Тузар

преди 4 години

Хубава поема си изредил, муспи, сигурно те топли в студените нощи, като си купил ракия, ама не си платил тока и къркаш на тъмно. Истината е, че поне самоиздигнатите богаташи обикновено имат както култура, така и мироглед, дето на *** му е непонятен - най-вече защото не си търсят друг виновен за собствените си проблеми. И не си измислят приказки за околните, за да си галят егото... редом с други органи.

94

Анонимен

преди 4 години

Вместо всичкият този бълвоч да бяхте писали: да го д.....х.....т бедните, щяхте да спестите един куп място

93

Тузар

преди 4 години

По-конкретно, колега, богатите знаят, че богатството е нещо, което се създава, а не се взима. Всеки може да *вземе* двеста грама маслени боички и платно, но не всеки може да *създаде* шедьовър. Ама за шедьовър се учи, и трябва да се преодолее комплекса "кой, я ли бе", при който *** си втълпява че няма нужда ни от учене, ни от здрав разум. Не, *** е супергерой, за него правилата не важат... ама явно до едно време, и оттам нататък се почва с "кой къде краде", и кой му е виновен, че е голтак.

92

Анонимен

преди 4 години

Богатите са по-напред от плебса по един основен показател- мисленето. Плебсът не мисли правилно и, където и да отиде по света, ще е утайкa. Например- показателно виждаме кой в момента се разболява. Стринки и тетки от Лом, на които са им на гости миячите на тоалетни от Италия. Ринач на оборска тор, върнал се от Бергамо при цоцоланата си жена и пиянде от Чипровци, спипан да пие със съселянитe си при изрична карантина. Мислене, отговорност, ценности- важни за високите нива на средната класа нагоре

91

Тузар

преди 4 години

Парите, мили дечица, струват точно толкова, колкото нещата дето могат да се купят с тях. Затова и доларът, английската лира и еврото все още се ценят, докато хартийките от разните бананови републики - дето цялата им народопсихология е точно на принципа кой къде краде - буквално струват по-малко от тоалетна хартия... особено пък сега.

90

Тузар

преди 4 години

"или кой къде краде"Точно щото въображението ти не минава над "кой къде краде", затова си на тоя хал. Има хора дето на компютър втора ръка пишат програми за милиони; има хора дето в свободното време четат книжки и трупат я езикови сертификати, я бизнес грамоти - и после си утрояват дохода като си използват така натрупаните умения.Но го има и *** Голтаков, който първите седемнайсет години ги е прекарал на разпивка зад блока, и това му е плана за следващите седемдесет... ако ги доживее.

89

Анонимен

преди 4 години

Идва и момента в който обаче всичките пари на света не могат да ти купят това дето го няма, като здраве напреимер (питайте стиви джобс) и ако държавните граници са затворени къде ще летиш със частния ти самолет?

88

до "тузар"

преди 4 години

или кой къде краде? хехе