26

Скептик

преди 4 години

Да попитам само. В Италия освен от Ковит19 от друго умират ли?

25

До 26

преди 4 години

От времето на Марко Поло Италия е на пътя на коприната. Между другото от това е западнала Волжска България и Каганата. Даже Венецианците са давали информация на Монголите кои държави да плячкосват. С тяхна помощ Империята е стигнала до Централна Европа. Италианците произвеждат на ишлеме в Китай. Няма как да прекъснат връзките.

24

Анонимен

преди 4 години

Нещата са малко по-сложни. Това че Италия има 140% дългове спрямо БВП не е проблем защото имат икономика и то голяма. Япония има над 200% спрямо БВП и са добре. Няма как да фалират.Италия все повече се отръпва от Франция и Германия и отива в посока Китай. През Италия ще минава пътя на коприната. Италия има амбиции да се превърне в пристанището на Европа за внос на китайски стоки. Затова Италия не посмя да си затвори границите с Китай, а Китай им прати маски в знак на респект и добра воля.

23

Анонимен

преди 4 години

Аз не се притеснявам за производителите на петрол в Америка. Само това ми липсваше

22

Анонимен

преди 4 години

До ВъпросНе ги мисли италианците. От 20 години все фалират ама ...................още не са. :))))) Впрочем "бедните жабарчета"/без природни залежи/ имат БВП 1.3 пъти повече отколкото "велика " Русспия

21

Анонимен

преди 4 години

Ще кажа едно. От всички големи, Европа беше най-неадекватна с мерките по коронавируса. Русия която първа си затвори границите с Китай ги направи за смях тоя път. Италианците са виновни за това, че продължаваха да приемат китайци от алчност и те ги заразиха, а знаеха че върлува коронавирус. Аз за по-прoсти политици от европейските незнам. Дори Бойко еднокнижния има повече акъл.

20

Анонимен

преди 4 години

Всъщност Италия е втора в света по застаряващо население. Тя така или иначе има проблем. Просто вируса го умножи.В крайна сметка, няма инфо да са затворили фабрики и производства. Разходите по лечение, ще ги поеме, все пак не е бедна държава. Остава паниката, която не е добър съветник.

19

Въпрос

преди 4 години

До Bad CompanyА откъде взе италианската държава тези милиарди? Пак на кредит, нали? 140% БВП външен дълг. Тия са съсипани, друже. Няма да се дигнат никога. Гърция 2.

18

House M.D.

преди 4 години

COVID-10 бърза да помогне на своя батко COVID-19!

17

Анонимен

преди 4 години

Китай вече се стабилизира и почти няма нови случаи. Скоро и другите държави. Само истерията е голяма и от това много държави ще загубят икономически, но няма да е фатално. 150 000 заразени от 7 милиарда население е нищо. 15 000 болни в 60 милионна Италия е нищо. От толкова много мерки няма никакъв смисъл. Давам му още 2,3 седмици на този вирус и е дал Богу дух.

16

Банкрутос

преди 4 години

Ние сме в рецесия от 681 година и пак се държим.И римляните ще стегнат коланите като византийците.

15

Bad Company

преди 4 години

За тези които "реват" за бедната Италия малко факти: Не споря, че положението е тежко и вируса засяга всички. Но факт е , че правителството отпусна 25 милиарда евро за справянето. 25 милиарда евро са приблизително 40% от целия БВП на България. Отложи за неопределено време плащане на ипотечни заеми и други кредити, и уреди безплатни доставки на пенсионери и трудно подвижни хора. Да, Италия не е Германия , но хората са хора.

14

Анонимен

преди 4 години

Добре, бе, аз не мога да разбера, Италия ще е общо, да речем, 3 месеца под карантина, а там компаниите работят, да речем1 от 10-20 години, трупайки огромни печалби. И искат да ни убедят, че няма да издържат и 2 месеца и имат нужда от финансиране от ЕС и държавата? А как се справя всеки поотделно? Кой ще даде пари на този, останал без работа? Той да се спасява сам, нали?

13

Анонимен

преди 4 години

И как точно Боинг ще фалира, вие добре ли сте. Много гробокопачи на Запада, много.

12

Щерю

преди 4 години

- COVID-10. - Ко? - Не!

11

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВиждал съм Италия. Невероятно мърлява и мързелива нация с рядко ограничени и невъзпитани хора. Неслучайно са в сянката на Германия и стотици хиляди италианци ходят да мият чинии в Германия. Северна Европа се наложи в ЕС и ви издуха.

10

Анонимен

преди 4 години

Вируса мутира. Все повече млади умират. В Италия 1500 излекувани 1300 мъртви. Затова всички правителства взимат луди мерки. Не е просто вирус това. Че италианската икономика ще се скапe - тя си е скапанa откакто Германия им смаза индустрията с политиките на Меркел за стягане на коланите. Политики които облаготвориха Северна Европа за сметка на Южна. След коронавируса може да няма повече ЕС.

9

Анонимен

преди 4 години

ковид 10Ко, казА, ко...?

8

Анонимен

преди 4 години

Можеше да я предизвикат и по много други начини, както са винаги досега са морили хората, а не и този изкуствен ужас с вируса. Алчността на шепа безскрупулни ***, които се изявяват като господари на света няма край.

7

Анонимен

преди 4 години

Ала,бала ница... Италия е в колапс с ~ 2 трил,но Тантеи Юнкер,даваха някакви средства,зада си изкарат спокойствие.Сумата щенабъбне,но италианците им казват;акоискате ни махнете,но ние няма да правим икономии.Те така.