57

Бай Иван

преди 4 години

Религията е простотия, която дърпа хората назад, ходете пийте "светена" вода от на попа митите крака като защита срещу корона-вируса ;) !!!

56

Ххх

преди 4 години

Неадекватно поведение на църквата в опасна епидемиологична обстановка. Неразумно е да се събират много хора на едно място и да се превръща църковния храм в инкубатор за опасни вируси.

55

Анонимен

преди 4 години

Ваше преосвещенство,не е лошо да погледнем в Южна Корея какво се случи!

54

антивирус

преди 4 години

"Светите Тайни не могат..."С лопатата!!!

53

Православие

преди 4 години

Слава Богу! Браво!Това е достойна, Боголюбива и човеколюбива позиция. Вярата в Бог доказано винаги ни е спасявала.

52

Котка

преди 4 години

Браво!

51

Х

преди 4 години

В епидемиологична обстановка правилата би трябвало да се спазват от всички. безумно е да не се отлагат богослуженията. в такава критични ситуация, когато събирането на много хора излага на риск техния живот и близките им. В този случай няма богопомазани. Правилата са за всички хора, без изключение!

50

Анонимен

преди 4 години

Винаги, когато е имало заплаха, нашата църква е била неадекватна. Паднали сме под турско и византийско робство, щото църквата вместо да поведе народа срещу агресорите, както са го правели католиците, е учела на молитви смирение и покорство и е успокоявала хората, че бог ще се погрижи за тях, само трябва да се молят. И векове след това, пак е същото.

49

Анонимен

преди 4 години

Религията ни е запазила като нация през вековете. Разбира се в днешно време за разни окупационни кръгове е много по-важно да се изтрие всякаква връзка на нацията ни с корените ни и с ценностите ни. Така се управляваме по-лесно и ставаме перфектната евтина работна ръка за чужди корпорации.

48

Анонимен

преди 4 години

Като измрат набожните в църквите ще стане толкова тихо, че ще се чува само ролекса...

47

Кривондел

преди 4 години

Папата отмени литургия. Нашата църква - не.

46

Анонимен

преди 4 години

Сега е моментът тия във властта да докажат, че са истински набожни хора и да тръгнат по молебени и служби.

45

Muncho

преди 4 години

Брадатите мошеници пак се изложиха.И да не забравят да цункат кръста. Че иначе някой може да се отърве незаразен.Но нека, така е по-добре. Аз не черква не ходя. Пък който ходи и верва на попове .... него проблем

44

Анонимен

преди 4 години

ПОПЕ УВАЖАВАМЕ И ИЗПОВЯДВАМЕ ХРИСТОВАТА ВЯРА , НО Е РЕДНО ДА ПРОЯВИШ И ЗДРАВ РАЗУМ !

43

Анонимен

преди 4 години

Религията е за неуки ***!Утре като кацнат извънземни и ни видят как сме си измислили богове има да ни се смеят!

42

Българин

преди 4 години

Не трябва да бъде прекъсвана връзката на нас миряните с Бога. Литургии е имало винаги - и по време на чума и по време на войни.

41

Анонимен

преди 4 години

Ще стане забавно като мигрантите ви налазят и разберете че от брюксел са им гарантирали повече права от на вас, а никой не ги изследва за каквато и да било. Кога е било това българинът да се плаши от настинки от близките си по чужда заповед, гати позора.

40

Анонимен

преди 4 години

Какви свети тайни бе?Не лъжете хората!Религия има само от 2020 години,а останки от хора в пирамидите се откриват от преди 6 000 години.Е какво значи не е имало господ когато те са живели ли?Я стига лъжи!Религията е бизнес и поповете се изхранват от ба лъ ци,които им вярват!Религията е по-зле и от хазарта дори,защото има заблудени,които убиват хора в атентати,защото били неверници!Това варварство трябва да спре!

39

Ром"с

преди 4 години

За църквата законите на държавата не важат ли ? Ами ако там точно се заразят 20 човека от 20 семейства.. ,какво ще каже "!дядо поп" след това ?много ще е интересно какво ще каже ...а да ,досетих ...това е волята господна ...като няма какво да кажат ,то те зпочват с този цитат... .(

38

Анонимен

преди 4 години

Гадостите покрай търговската война на сащ с китай се използват за унищожаване на вярата, която ни е запазила като народ. Продажните кириакстефчовци за няколко цента плюят вече и църквата.