33

В края на краищата..

преди 4 години

Падането на цената на една от основните суровини която пълни бюджета на рашките ще доведе до значително по-ниски приходи в бюджета им. Колко време ще издържи Джуджеландия със значително редуциран бюджет? Последния път когато се пробваха СССР се разпадна ...

32

Митев

преди 4 години

До АнонименТехниката и тръбите са купени с долари и евро, Другарю!!! Себестойността на руският добив е голяма в сравнение с този на арабите, норвежците и дори на шистовите находища на САЩ!

31

и ся кво

преди 4 години

До Анонименкакво си прави сами - коли, телевизори, хладилници, кво ? Айде малко по-сериозно :DОтделно, ще вдигнат добива ли. Елементарна икономика знаем ли.. Като се повиши предлагането, какво ще стане ?

30

Анонимен

преди 4 години

След 5 години санкции, Русия си произвежда всичко сама. Може да прави каквото си ще, понеже вече не е зависима от вноса почти на нищо. Не излязохме много умни като ги научихме да се оправят сами. Сега Китай като си намали производството с 50% заради някакъв вирус или Русия като свали цената на нефта и настава всеобща паника. За съжаление положението е необратимо вече. Ще ни друсат клона и изтръскват джобовете здраво.

29

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

28

бай ганю

преди 4 години

суперайде да видим как ще стане и колко ще издържат всички на ниските цениедно е да говрят закани публично друго е да подържаш бюджет със далеч по високи прогнозирани доходи от петрола

27

Анонимен

преди 4 години

А на мен ми се струва, че бизнес ще спечели от по ниски цени на петрола. Поне тези на които стоките им ще намалеят по себестойност и имат възможност и пазарен дял за увеличение на обемите, без сериозни дългосрочни инвестиции.И още нещо за размисъл. Каква е вероятността, ако бензина падне с 30% да се повиши потребността от използването му с толкоз процента отгоре. По скоро ще пренасочим пари на другаде.

26

И ЗАПОМНЕТЕ ! ! !

преди 4 години

НЕ ЖЕЛАЕМ РУСКИ ПЕТРОЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!

25

До26

преди 4 години

Тя щото пък Руската не се оцвети в червено с 6.5%

24

Анонимен

преди 4 години

Докато си чешате езиците , как Русия ще фалира , днес инфексите на Нюйоркската фондова борса се сринаха с 7 % за половин час, и хлопна кепенците от стах.Та от това дето саудитци и руснаци си ги мерят публично , най-го отнесоха американците.

23

Анонимен

преди 4 години

Най- важното е, че руснаците си добиват нефта в рубли. Бачкаторите по платформите и кладенци в Сибир взимат заплати в рубли, техниката и тръбите са купени с рубли и им дреме на шапката дали е 65 долара барела или 20... Арабите сами няма да идат на платформа да бачкат, ще наемат индийци, а на индиеца заплатата е в долари... А с долари се купуват и тръбите и техниката за добив на нефт... Роснефт много добре знае каква игра игре, не ги мислете. Важното е, че у нас бензина е 2.20 и сме стабилни.

22

Анонимен

преди 4 години

Работата изобщо не е до Русия и Саудитска Арабия. САЩ станаха най-големият производител в света (главно заради шиста) и изядоха пазарния дял на другите. СА имат 3 пъти по-ниски производствени разходи от Русия, но дори руските са ниски в сравнение с американските. Сега ще съборят цената няколко месеца и като фалират част от американските и намалят делът им на пазара, пак ще вдигнат цената.

21

Дръж се, Вова!

преди 4 години

Показаха ти мястото - главатар си на държава суровинен придатък. И дръж рублата, че се е затъркаляла като Колобок по нанадолнището! И гащите дръж :)

20

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 4 години

Някои пък си направиха импортозамещение! Хи-хи-хи, забрави да подскажеш, че няма и да са руснаците!

19

Сеир отвсякъде

преди 4 години

Всеки може да раздува пропаганда, която надминава по смахнатост и фентъзи романчетата. Сега при тази глобална криза ще се види на практика кой колко здраво си е вързал гащите и от какво са ушити. Важи не само за Русия, а и за Щатите, и за Китай, и за Евросъюза. И ние ще си отнесем яките шамари, но понеже от нас нищо не зависи, остава да се запасим с пуканки и да гледаме как се оправят тузовете. Подсказвам - някои ще загазят много зле. Още подсказвам - няма да са китайците.

18

българин

преди 4 години

Това за пореден път доказва.Че в световен мащаб.Много неща зависят И от самата Русия!-:) Честито Американофили и наивници мразещи Русия!-:)

17

Анонимен

преди 4 години

До МдаТова, че РФ щяла да фалира бяха великите мисли на българските анализатори... :)Българските разбирачи са толквоа велики, че не можаха да предвидят, че в Перник няма да има вода, обаче предвижтат световната борса, ръйш ли.

16

До16

преди 4 години

Какви "опорки" те гонят,ти предполагам караш автомобил,нямали да те Устройват цени на около 1.6-1.8 лева за литър гориво?

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5Блягодаря ти... Толкова не се бях смял отдавна... :)))

14

Анонимен

преди 4 години

Има раздвижване сред рубладжийската общественост. Спуснаха им опорки, заваляха и статии. Коментарите и минусите скочиха!