116

Крали Марко

преди 4 години

На "инвеститорите", дето се правеха на много умни и накупиха апартаментите, пийте една студена вода, че ще ви трябва cĸopo..Цeнитe падат със сигурност, нaй мaлĸo 20-30%. При това зверско cтpoитeлcтвo няма как друго да стане..a и ĸopoнaтa нямa дa ***..

115

мадрид

преди 4 години

До анонименАйде направи го, отворко (нищо лично). Лесно е да се каже. Все пак предполагам си "кокошка" като повечето от нас тук (вкл. мен). Та за нас "няма прошка". Ако ме разбираш.

114

мадрид

преди 4 години

До РеалистЗабравяш факторът - СПОКОЙСТВИЕ. Може да няма такъв драстичен спад на цените. Погледни го от тази страна. Остави на страна цената на апартамента. Имаш 3% разходи по прехвърляне (по-големи ще са, нали го взимаш на НЕреална цена). Отделно - нали и лихва ще плащаш - годишна. Като сметнеш лихвата колко ти пада на месец. Тя е колкото половиния ти наем. Като сметнеш и пари за амортизация през това време - (нови електроуред, ремонти и т.н) за сметка на никакви пари за това докато си под нае

113

Анонимен

преди 4 години

2008 година ще е като готина приказка с това което ни чака с цените на имотите не искам да съм пророк и това са само мои мисли и не казвам че ще стане така както го мисля но нещата не отиват на добре в световен мащаб и по 300 евро май няма да има кои да купува нищо че самото строителство излиза по скъпо ще дойде тоя момент и то скоро

112

Готин

преди 4 години

Гледам, ,,***,, излиза от старата панелка и си купува същото ,,ама ново,,. Същите проблеми заменя с по-нови на двойна или тройна цена а не мисли, че с тези пари може да построи или купи къща с двор до 10 км. от центъра да стига до там много по бързо, отколкото когато е живял в гетото. Акъл, та дрънка!

111

До 114

преди 4 години

Смесваш различни неща - наем за двустаен в евтин квартал на София с покупка на тристаен в Центъра на София. Горе-долу за 10-12 години се избива инвестицията. На този за 180000, наемът му ще е 1800 лева примерно.

110

Анонимен

преди 4 години

До ТускАко купя апартамент за 180 бона за колко време ще го избия с наем от 600 лв?90 кв.м по 2000 лв квадрата.Ами това са 25 години преди да почне да носи пари.Ако се отчетат и ремонтите за тези години отива на близо 30 години избиване на инвестициите и тогава да носи печалба.

109

Анонимен

преди 4 години

Хората стават все по алчни а жилищата все по стари и негодни за живеене . Ще дойде време когато алчните ще трябва да платят сабарянето на остарелите и опасни панелки.

108

Работодател

преди 4 години

Много по - голям смисъл има да излежеш в чужбина за 5 - 6 год да си счупиш *** от работа и пестене, ама после купуваш жилище на 80 %, отколкото да теглиш 100 000 кредит към някоя *** банка и цял живот да те доят крава. Вече тва е актуалната схема.

107

Туск

преди 4 години

Имам 15 апартамента в София - не се майтапя, толкова са. Давам ги под наем на средните за бранша цени 600 лв на месец предимно двустайни. И да ви кажа има яко търсене и яко пара пада. Отделно работя като управител аптека към голяма и мощна верига и взимам 2200 чисто като заплата. Тия мишоци тука дето разправя глупости не ги слушайте купувайте стабилно Ще има да чакате спад на имотите като цени. Като влеземе в еврозоната цените и наемите ще скочат още повече за тва купуйте на макс и вадете парит

106

Реалист

преди 4 години

Нещата с покупката на жилище са ясни. Първо зависи от наличните пари, които може да да примерно от продажба на друг имот или спестени. Второ, зависи от доходите и разходите на семейството. Трето, зависи от възрастта на хората, защото кредит се изплаща докато човек работи, преди да се пенсионира. Четвърто, зависи дали живее под наем или не.

105

Анонимен

преди 4 години

Човек на 30 години примерно има големият избор да купи жилище със заем за 20-25 години или да изчака 20-25 години плащайки наем и чакайки цените да се срутят и когато стане на 50-55 години, а цените все се вдигат и вдигат, какво прави?

104

До Реалист

преди 4 години

Кой какво ще има след 20 години живот (под наем или със заем)? Купуваш(наемаш) 50 год. панелка. След 20 години и в двата случая ще си с пръст в устатата (щото или ще те изхвърлят обявявайки го за негоден или ще правиш ремонти по укрепване безчет). Но може тоя с наема да му е и намазан с мед пръста, щото както казваш ти е с наем 80% от вноска по кредита.

103

анонимен

преди 4 години

Има начин да живееш без пари в ново жилище решил съм и ще го направя.Вземам заем от банката купувм жилище и се настанявам.Плащам 2вноски и спирам да плащам пращат ми ЧСИ идва и ми обявава жилището за продан но няма кой да иска да го купи на тая цена.Аз си живея в него плащам си ток и вода итака ще бъде 100години.Този номер го знам от хора които живеят в провинцията и то почти всички от един етнос.

102

Анонимен

преди 4 години

В красивите градове цените са по 10000евра/ кв.м и нагоре , до 30000 даже. Само че София красив град ли се брои ? Или село Варна ? Селски манталитет , селски градове .

101

Да бе, да

преди 4 години

Вноска от 1600 лева за кредит за апартамент 4 пъти по-голям от апартамента с наем 400 лева. Може.

100

Анонимен

преди 4 години

На панелка какво повишение очакваш ? Тя скоро сама ще падне.

99

Реалист

преди 4 години

Кой е по на сметка? Човек, който 10 години изплаща 20 годишен кредит или друг, който 10 години е плащал наем в размер на 80% от вноската по кредита на първия и на 10-тата година тегли заем и купува жилището, което обикновени е с 20% по-скъпо. Хайде от мен да мине с 10% по-евтино. Схващате ли, как се променят нещата във времето? При това първият има 10 години повече за изплащане на кредита, което често е най-важното. Пенсионер кредит не плаща.

98

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 4 години

И ПОНЕЖЕ СЕ РАЗПРАВЯМ СЪС СТРОЕЖИНА МЕН МИ Е ЯСНО - НА ВАС НЕ

97

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 4 години

Реалността е, че който живее под наем плаща наем съизмерим с вноската по кредита за ново жилище.НАЕМ=400ЛЕВА ; ВНОСКА=1600ЛЕВАНЯКОЙ ПЕРСОНИ ЛЪЖАТ НАИВНИЦИ КАК СИ ТРЯБВА