2

Предпочитам ореховки

преди 4 години

Когато сместа изстине,с навлажнени ръце оформяме точета с размера на орех,нареждаме в намаслена тава и на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.

1

Предпочитам ореховки

преди 4 години

белтъци - 3 бр.захар - 250 г.орехи - 250 г смлениванилия - 2 прахаБелтъците се разбиват в емайлиран съд на водна баня на слаб огън.Бъркаме ги непрекъснато,докато не се затоплят и станат на сняг.Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъцитеДобавяме останалата захар,разбъркваме добре сместа.Изтегляме от огъня,прибавяме ванилията,разбъркваме Когато сместа изстине,с навлажнени ръце оформяме точета с размера на орех,нареждаме в намаслена тава