24

Михяил Пелтеков

преди 2 години

Изобщо не познавате Историята. Свищов (Sistova) е освободен на 4 август 1791 год от австрийската армия с имп. Леополд II . И е свободна безмитна зона. До 1877 год три път е подпален и ограбен от руснаците. Точно на Кръстовден 1810 год населението се прехвърля в Зимнич Румъния.

23

До Бацалов

преди 4 години

Инженер - електроник, а знаеш ли руски аналог на мюА 741? В какъв корпус е и по какво се различава от американския и другите западни?Знаеш ли Закона на Ом?Чакам отговор!А твоето писание съм го срещал няколко пъти, лъжеццо! Образец на тъъъпотия, лесна за разкриване лъжа!

22

До Бацалов

преди 4 години

Лъжеш, грозно лъжеш, като ония дъртия дядо на Асанчо! В МГУ няма катедра по електроника! Тя се изучава в техническите вузове, а в МГУ се преподава фундаментална наука! Всеки може да провери!А ти бързо назови завеждащия катедрата, която си "завършил", лъжецо! Живеем във времена, за които не си дорастал и не си представяш, как бързо ще те разконспирират!Руснаците имат велика наука, велика култура, а ти не си се докосвал до тях! Защото се кално комсомолче!

21

До Бацалов

преди 4 години

Карали са те да учиш, а на теб не ти се е удавало много, защото си вървял по комсомолска линия. Също съм завършил руски университет, но четяхме като щурави, представяхме се добре, обичаха ни!Думата "българин" отваряше всички врати.Даваха ни билети за концерти "из-под сукна", музейни уреднички са ми давали очилата и перодръжката на Менделеев, бастуна на Пушкин с монтирано копче от китела на Петър Велики, продадоха ми 3 ловни пушки без билет, винаги са ни се радвали!Ти си друга бира, комсомолче!

20

Анонимен

преди 4 години

До Историьо?Пише се "историйо". И защо наричаш Освобождението на България "руска инвазия"? Ако беше турче, мога да те разбера, ама ти си типично нашенско лаjненце - неблагодарник!Разкажи каквото знаеш за участието на Великите сили! После аз ще ти поразкажа нещо, което всъщност целокупният български народ знае, с изключение на теб и неколцина още мръхльовци!

19

Анонимен

преди 4 години

До руско-турско робствоДобре, че иддиотията не е заразна, иначе трябваше да те изолират. Чети история, бе! Генералът се казва Дибич-ЗААЛКАНСКИ, от немски произход е, много талантлив пълководец. Дядо му, чист немец, е превзел Берлин с руските войски.Руският офицер капитан Мамарчев върши самоволно тази безсмислена постъпка след сключения Одрински договор и за това руснаците го отстраняват и след това го пускат. Още претенции?Роб си, макар че живееш в Свободна България! Така се е лепнало за теб!

18

Историьо?

преди 4 години

Участието и съгласието на Великите сили за руското нашествие се премълчават!

17

руско-турско робство

преди 4 години

До ЧететеКак капитан Георги Мамарчев е въстанал и превзел Сливен очаквайки руска помощ.Как ген Дибич-балкански го изгонва под заплаха, че ще обърне топовете към нас!Как московците са изселвали в Русия цели наши родове във степите на Чингиз-хан

16

Гледачев

преди 4 години

До ЧететеГрадът 3 пъти е освобождаван и 2 пъти предаван! Гледайте обратната страна между редовете.Дадените от нас жертви на невинни при тактическите отстапления са безброй.Стара Загора, Сопот, Свищов няколко пъти са били опожарявани и освобождавани.Как Копривщица е спасен от опожаряване с товари злато от чорбаджи Палавеев....Малко се говори за това!

15

Щирлиц

преди 4 години

До БацаловСигурен ли си,че си завършил другарю ?Намали веселите хапчета,вредни са.

14

политбюро

преди 4 години

Свищов 1988г.-население 44000 душиСвищов 2018г-население 8000 души

13

Анонимен

преди 4 години

външния министър на англия - дизраели"ако ще да са загинали и 100 хиляди българи важни са интересите на великобритания"по повод кланетата през априлското въстаниетака че драги *** на краварски *** това сме получавали винаги от англосакситене ни броят за хора но държат да ни командвати ако намерят слуги като днешните герберасти бивши комунисти са най-доволнии скоро наистина ще ни затрият

12

Анонимен

преди 4 години

Свищов беше един хубав бълг.град с университет който даде много интелектуалци на България дано не върви към пропастта на обезлюдяване както в останалата част от България

11

До 6

преди 4 години

За сметка на това, сега Великобритания се ислямизира и е пълна с индийци и пакистанци. Също са продавали на турците оръжия под пазарната цена, за да може да потошат възтанията в България. А при връх Шипка, тяхните пушки са британски оръжия.Майната им на тия 'хангличани.

10

Анонимен

преди 4 години

До БацаловВдъхновяваща история ! Трябва да се екранизира по БТВ под формата на сериал.

9

Четете

преди 4 години

Историята сочи, че Свищов е освобождаван три пъти от руската империя. През 1810 г., през 1829 г. и през 1877г. Първите два пъти освободеният Свищов е връщан на Турция срещу територии около Кавказ.Особено драматично е автуст 1810 г, градът (в т.ч.православни храмове) е ограбен, опожарен и разрушен . Жителите прехвърлени в румънско,а лодките изгорени - да не могат да се върнат. За късмет зимата Дунава замръзва и те се връщат. Заварват лозята си необрани и направавири прочутото снежно вино.

8

Бацалов

преди 4 години

Завършх Електроника в МГУ Москва далечната 1988г.Имах "удоволствието" да видя от близо какво представляват руснацитеи ме хвана срам, че такива са ни освободили, и че са ни карали насила да ги обичаме.Пълни нещастници и кретни.

7

НЕхелзинкски комитет

преди 4 години

Нашите деди извършиха подвизи, непосилни за днешното изнежено, епилирано, вторачено в телефоните си метроceкcyално поколение. Дано споменът и почитта към тези наши великани пребъде вовеки, докато има живи българи по света! Бог да се смили над душите на героите! Благодарим ви, поборници, че строшихте ятaгaна и ярема!! Поклон доземи!!!

6

Русия

преди 4 години

Кой се би срещу нас.В руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново,австриец, името му е фон Вексел.Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица от Русия. Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер.4

5

Наблюдател

преди 4 години

Ако не се бяхме освободили сега Ердо щеше да ни праща да се борим за свободата на сирийския народ и сред ония 33-*** убити аскери щеше да има доста българси! Поклон пред всички загинали за свободата на България!