50

Анонимен

преди 4 години

Супер статия в която е описано как израелските учени са открили ТОПЛАТА ВОДА

49

АНОНИМ

преди 4 години

До Анонимен Котките са индивидуални животни-ти го каза!Те са единствените в домашният животински свят,които умеят да ..дресират стопаните си..те са най умелите манипулатори-а за това се иска ум,а колкото за големината на главата-това е несериозно.

48

пияница мистик

преди 4 години

*** K y ч к а

47

пияница мистик

преди 4 години

За интелекта на двете животни не знам, макар и аз да смятам котката за по-умно животно. Но характера определено повече ми харесва на котките. Кучето е сервилно и раболепно животно, ако го сравнявам с човек, бих го нарекъл подмазвач и лицемер и все да ти се хареса и чака одобрение. А котката винаги съм я оприличавал на жена. Абсолютно дива, прави каквото си иска, не и пука какво мислиш за нея и не ти се натиска да я харесваш. Защо на красива жена викаме "маце" и "коте", а на гадната "***"

46

ined

преди 4 години

Котките са по-умни и от хората. 16 часа спят, докато хората спят само 8 часа и през останалите 8 бачкат. А като огладнеят котките "мяу-мяу" и глупавото двуного им носи храна.

45

Анонимен

преди 4 години

Явно и израелските "учени" са като английските. :-) шЪ мЪ извиняват пишманучените, но дъшбоко се съмнявам в наУчните им изводи.

44

Анонимен

преди 4 години

кучетата се движат на глутници и затова са по-социални животни от котките и в инстинкта им е да се подчиняват на водача на глутницата,затова и се дресират лесно.Котките са индивидуалисти и много инати животни,поставящи своите желания на първо място и не признават авторитет или подчинение.Предвид,че главата на кучето е доста по-голяма от котешката,съм учуден,че са с по-малко клетки,би трябвало да са доста по-големи тогава клетките.Не смятам,че котките да превъзхождат по ум

43

китаец

преди 4 години

и аз обичам помече печена котка на фурна от куче на фурна, ама с тъпия вирус, ме гледат с лоши очи!

42

Котки

преди 4 години

Умни са по различен начин. Интелектът е много сложно нещо и особено при котките, които като цяло са супер своенравни много трудно може да се каже колко точно умни са. Със сигурност са много по-хитри ловци от кучетата, ама това нищо не доказва. Аз лично обичам и котки и кучета, като предпочитам котките, защото са по-самостоятелни и не трябва постоянно да ги дундуркаш. Та така.

41

дeлфин

преди 4 години

кви клетки, кви пет лева вея вижте боката с една клетка къф ентелегент е

40

СССР2

преди 4 години

Брей, и какви зоолози се извъдиха тук в коментарите! Явно по-големи и от израелските зоодоктори. Един животински интелект не се мери справедливо само на базата на това дали изпълнява човешки команди. На клетъчно ниво се случват толкова много интелигентни процеси, та какво остава за всяка отделна форма на живот?Кучетата са по-социални, но обективно погледнато роби на хората, защото всички породи са генно-модифицирани от човека, за да му служат, а това не е гаранция, че са станали по-умни.

39

Котенце

преди 4 години

Котките също така имат способността да лекуват!

38

GG

преди 4 години

Котките са проклети и *** животни !

37

икономист

преди 4 години

Веднъж видях котка, която се беше изпънала по средата на улицата и стоеше неподвижно, сякаш беше мъртва. Обаче след като я наближих, изведнъж взе та се съживи и започна да се умилква около мен. Излиза, че котките по някакъв начин са разбрали, че при хората се отключват състрадателни чувства, когато видят живо същество в окаяно положение, и са изработили стратегия да се възползват от тази наша психологическа особеност.

36

Анонимен

преди 4 години

Учени са доказали че делфина е на второ място по интелект след човека. Това поставя жените на 3то място

35

СССР2

преди 4 години

Познавам едно куче, което наскоро стана програмист. А вие за котка програмист чували ли сте?

34

ГАДОРЯН

преди 4 години

Винаги съм се чудил, как такова пухкаво и любвеобилно създание, може да бъде толкова брутален убиец на врабчета, гълъби и прочее летящи и пълзящи животинки. В интерес на истината мисля че никое животно не осъзнава че отнема живот. А човека осъзнава всичко а е най брутален и убива ей така за спорта. Което е голям срам за нас. Аз имам персийка. Котките са умни, ловки, но своенравни. Обаче са най красиви сред животните. Никое куче не може са се мери с тях.

33

Анонимен

преди 4 години

Котките не са глупави обаче имат много своенравен характер, правят какво си искат и почти не се поддават на обучение. Не можеш да накараш котка да прави нещо в твоя полза.А кучетата са някак по глуповати и наивни, лесно се доверяват и можеш да ги научиш на много неща. Най простото да носят топка или пръчка като им я хвърлиш. Но може и доста по сложни неща, например да ти носи бира от хладилника. И разбира могат да върша полицейска работа или да бъдат водачи на слепи.

32

Shark

преди 4 години

До Слон. Да, не пишат пиеси, също не създават оръжия за масово унищожаване. Ние щото сме много умни, затова ще се самоизтребим, но слона и делфина ще останат.

31

БургаШки лешпер

преди 4 години

Мдааа, 1 млн рубли е повече от 100 хил. долара, защото е повече :):):) Хахахаха