4

Анонимен

преди 4 години

"Shopping Energy" не е трябвало да спечелят. Според мен "EcoFuture" трябваше да спечели. "Shopping Energy" използват преносима батерия която зарежда телефона, но акумулаторът не върши никаква работа, защото те свързват телефона във Външната батерия. "EcoFuture" имат по-добрата идея, защото докато вътиш колелото хем, че извършваш активна дейност така и можеш да си заредиш телефона.

3

Съгласен

преди 4 години

Напълно съгласен, относно научната стойност и реалността на този проект. Учениците са 6 клас, до колкото знам още не са чували за физика. Още по-интересно е, че печелят в категория 8-12 клас!?Наградата от 5000 лева им се дава да реализират проекта си. Ще се радвам медиите да отразят и крайния резултат и да видим всички "работещите" устройства. В кой хипермаркет ще ги пуснат и колко енергия ще успеят да генерират? За съжаление предполагам всичко ще свърши до тук.

2

СССР2

преди 4 години

Големият победител е "проект за зелена енергия, която се генерира при бутане на пазарските колички в магазините". Моля, за тази идея взета от комикс да дадете първо място и 5000 лв? Това звучи "оригинално", ако е някаква шега, но не й истинска идея! Всеки дори и да не физик, но с нормално работещи функционално грамотно-аналитични функции би ви казал, че ел. енергията произвеждащата се от количка няма да е достатъчна за повече от светенето на една малка лед крушка и то при непрекъснато бутане...

1

House M.D.

преди 4 години

Не участвах в този конкурс, защото не видях думата "иноватор" в "Тълковен речник на българския език".