17

Totenkopf

преди 4 години

Снаряд прелетял 240 км? Вие сте за болницата г-жо Василева ахахаххахаха

16

V

преди 4 години

Да се направи такъв снаряд не е особено трудно.Може да се направи и в България .Само цевта и снаряда трябва да се направят по друг начин .Снаряда е управляем и може да се използва вмест ракетите на ц 400 .Предполагам е калибър около 190 мм .Поне аз бил използват него.

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16""РС-82 и РС-132 са съветски неуправляеми реактивни снаряди с калибър съответно 82 мм и 132 мм от периода на Втората световна война. Създадени през 30-те години на 20 в., първоначално са предназначени да бъдат използвани в качеството им на авиационно въоръжение, като по-късно на тяхна база се създават легендарните реактивни системи за залпов огън Катюша."

14

Анонимен

преди 4 години

снаряда е патрон,които се изстрелва от оръдие,ракетата е патрон със собствено гориво по време на полета,не бях чувал до сега снаряд да мине 240 км

13

Анонимен

преди 4 години

Най вероятно става въпрос за ракети с малък обсег, но нашите журналисти не правят особена разлика. Ако артилерия с обсег 240 км я наричат с малък обсег..

12

Анонимен

преди 4 години

До Нищо ново Бих добавил, че С.Корея може да обстрелва Сеул с конвенционална артилерия. На практика Сеул е заложник на С.Корея.

11

Нищо ново

преди 4 години

До Тц тц тц: Много си се изсилил с оценките. Ако беше така лесно да се обстрелва Северна Корея досега американците да са го направили. Северна Корея има атомно оръжие и ракети, с които може да достигне територията на САЩ. И това се оказва единственият начин една държава да бъде независима, казал го е не някой друг, а генерал Де Гол. И затова Франция и Северна Корея са независими държави, а България - не.

10

Факт!

преди 4 години

Американците имат основен проблем пълни са с жълтури коото снасят всичко на Китайската компартия.Квто и да имат се знае.

9

Тц тц тц

преди 4 години

Ама видяла севернокорейската жаба че американците си подковават коня и тя вдигнала крак.Милиони долари профукани за нищо, само да се похвали Прасчо че и той има свръхтежка далнобойна артилерия.Само дето няма цели за нея и при първия реален изстрел ще му гръмнат играчката.Сигурно планира да пъха в ствола непокорните си подчинени и да ги изстрелва за друго не виждам как ще го ползва това оръдие.Толкова труд и ресурси за егото на единственото пpace в държавата!

8

Тц тц тц

преди 4 години

Американците сега разработват оръдие с обхват 1000 мили 1852 км. Освен, че могат да си го позволят икономически, САЩ ще го използват само срещу беззащитни талибани които нямат радари и ракети с достатъчен обсег да го унищожат. Така НА САЩ ще им е по-евтино вместо 1 ракета за 2 милиона долара да пуснат 5 снаряда по 100 000.Обаче Северна Корея къде ще стреля с това оръдие?1 изстрел по Южна Корея и Прасчо ще го опекат с лимонче в устата и маслинка в гз.

7

Тц тц тц

преди 4 години

Голям пушек и гръм и нулева полза.Съвременните радари засичат снаряда и определят откъде е изстрелян докато е още във въздуха. Такова мощно оръдие тежи хиляди тонове и не може да се изведе от района дори с влак. 2-3 изстрела и ще бъде засечено и унищожено с бомби и ракети.Освен това е страшно скъпо да се произведе, но в СК са научени да пасат трева и няма кой да потърси сметка на Прасчо за изхарчените пари.

6

Анонимен

преди 4 години

2, за да се реализират условията в заглавието, трябва цевта на оръдието да е с диаметър 3 метра, дебелината на стените й да е най-малко 1 м. и гилзата на снаряда да побира 3 тона тротил.

5

Джони

преди 4 години

Ние кога ще направим подобно нещо?! Можеше да ни се подмазват когато не правим нищо.

4

Анонимен

преди 4 години

Башар си е върнал Саракиб !!! Слава на сирийската армия !

3

Анонимен

преди 4 години

Забравиха да напишат и че един войник там е хвърлил два камъка в морето и е гледал какви кръгове се образуват.

2

Анонимен

преди 4 години

Ей тез снаряди,много Фъркат!

1

Анонимен

преди 4 години

снаряд ... 35 км височина ... 240 полет ...?евала на такваз артилерия