36

Kalisko

преди 4 години

С неистово желание се чакаме първият заразен с корона вирус във България.Телевизиите са изпратили репортери надлъж и на шир из страната. По аерогари, болници, училища и гранични пунктове. Направо с копнеж го чакаме пустият му вирус. Ама той не идва. Както всичко друго и той ни заобикаля. Не иска да дойде и не иска.

35

Анонимен

преди 4 години

Ех, нашите доктори май най-много разбират от пране, за болести не ги търси.

34

Короната да не гледа

преди 4 години

към UK, там има една с корона, къде 100годин? Шегичка, но не е шега, хората трябва да спазват относителна лична хигиена и да не се навират като овце по тълпите дето има за всекиго по "нещо"

33

Ей!!!

преди 4 години

Я НЕ ОБИЖДАЙТЕ НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ!!! ТОЛКОВА СА "ЗЛЕ", ЧЕ ВСЕКИ С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ НА РАБОТА С ДЕСЕТОРНО ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. НЕ СТИГА, ЧЕ СТОЯТ ОТ ГОЛ ПАРИОТИЗЪМ И СЕ ОБЯСНЯВАТ КАТО ВИНОВНО ДЕТЕ НА ***, НЕГРАМОТНИ И НАХАЛНИ *** И ДЕ'БИЛ ПОЛИТИЦИ И ВИЕ ПЛЮВАТЕ ТРЕТИ ГЛАС!!! ХАК ЩЕ НИ Е ДА СЕ ОПИРАМЕ НА ШАМАНИ И ГЛЕДАЧКИ ЗА ВСИЧКО!!! СПРЕТЕ СЕ БЕ!

32

Анонимен

преди 4 години

"два коронавируса, с които се срещахме - с ТОРС преди 18 години, и SARS преди 10 години"Доказателство, че тоя е доктор, колкото аз съм джедай. ТОРС (Тежък обострен респираторен синдром) е българското име на SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome). Преди 10-на години епидемията беше от МЕРС - Middle Eastern Respiratory Syndrome. Коронавирусът не е толкова страшен сам по себе си, но с нашите "експерти" ще е направо апокалиптично.

31

Анонимен

преди 4 години

За повече от две седмици нашите тикви са изследвали общо под 100 души. Правете сметка.

30

Цинично

преди 4 години

Много е ужасяващо това отношение към старите хора,на ,,да не сме се паникьосваме,,!Какво успокояващо има в твърдението, че ,,умирaли само старите хора,,.Освен,че...няма да им плащат болнични, а и... пенсионната система ще се ,,разтовари,, като поизмрaт старците.

29

Обективен 2

преди 4 години

Реакцията на хората е като на овци пред заколение - "ем кот тако'а! - яжте, пиите, носете си новите дрехи!". Ако короната се окаже безопасен вирус и се разминем с лошото, поне вече имам ясна представа за реакцията на хората в кризисни ситуации - никаква! Управляващите също ще си вземат бележка. Убеждавам се, че на мнозинството от хората и ла.йно да им сервираш, ще помрънкат, помрънкат, и ще го изядат. Наистина тъжно...

28

Обективен

преди 4 години

Прос.тият народ не се спира пред коронавирус. Вижте какво става в заведенията , клубовете, дискотеките - всичко е претъпкано. И как ще обявят, че има заразени? Нали хората масово ще излязат в болнични и отпуски? Кой ще им бачка на робовладелците? А и на робите какво им пука, че си вредят на здравето!? Нали им трябват парички за Мегами, Азис и мола!? Не сме хора, а СКОТОВЕ!!!

27

Ром'с

преди 4 години

Папата и той е хванал " коронавирус "

26

Анонимен

преди 4 години

Баце, грипът е с R0 1.5, което ще рече, че един заразява един и половина. COVID, според страните, има R0 между 2.2 и 6.4 (др. Кемпбъл, гледайте го в тубата). Т.е., ако дойде, ще има повече заразени. На вас старите хора може да ви пречат, но повечето имаме роднини стари хора и си ги искаме живи. Спрете да храните *** и се грижете за възрастните българи!

25

Уф

преди 4 години

2млн възрастни хора и 2млн още в не добро цветущо здраве хранещи се с хляб и лютеница това прави потенциално близо 500хил фираи само 100хил да са пак звучи стряскащоне случайно един каза ще си проличи кой има здрава имунна система

24

ИСТИНАТА

преди 4 години

Явно 2-3% смъртност при средна възраст и 20% при пенсионери не е проблем за този човек. А никой не смее да излезе и да каже как вирусите мутират и се приспособяват към лекарства за отрицателно време, мутирането може да протече и в отделен организъм и да се разпространи нов щам.

23

Анонимен

преди 4 години

Никой не иска да дойде на територията на премиера слънце.

22

Баба германка

преди 4 години

Точно навреме, да доубие жалкото подобие на туризъм в бг.

21

До 21

преди 4 години

Утре на протест - "Искаме коронавирус и в България!"

20

Анонимен

преди 4 години

Е то излиза, че като че ли се чака вече с нетърпение и всички са изнервени че го няма. Не така де, аман. Остава и в залозите да го пуснат. А стига де, като няма, няма. Къв е тоя зор да го има.

19

Анонимен

преди 4 години

Хайде стига с тоя вирус бе,-щабове,проби,седенки.То само от катастрофи у нас умират по-вече от колкото от короната сборно в цяла Европа.Грип,като грип,като се стопли ще отмине.

18

Транси

преди 4 години

Всичко е като ве един лош филм на ужасите : война, вируси, мигранти, финансова криза...Но иначе сме първенци и сме добре.

17

слаб 2

преди 4 години

"Според него една евентуална епидемия в никакъв случай няма да достигне заболеваемостта, както при грипа,"Вирусът има изключително висок Ro от 2-3. Това означава, че един заразен може да зарази още 2 до 3 човека, макар да имаше няколко супер-разпространители, които доказано заразиха доста повече хора. Ro от 2-3 е 2 до три пъти по-заразно от сезонният грип, който е Ro=1