206

Чистил е скакалци

преди 4 години

Хората намиращи се в затвори и трудови лагери в СССР по времето на Сталин са напълно съпоставими с бройката на хората в САЩ намиращи се в такива учреждения. Сталин не е репресирал аристократии,духовенство,предприемачи и военни,защото тая работа преди него са свършили Ленин и Троцки. Сталин си е разчистил сметките с меншевики,анархисти,есири и троцкисти - повечето руски и международни евреи налазили Русия да правят Майдан.

205

Амиии

преди 4 години

Пожелавам ти такъв срамежлив и кротък човечец да ти стане зет! И избитите от него да те причакат в Отвъдното .Трябва да има наказание за мерзостите!

204

Амиии

преди 4 години

До 98Сталинският СССР- Аркадия на 20-век!Да се чудиш защо са им били граници? Дезертиралите 2 милиона от съветската армия през юни- юли 42-ва може би са мазохисти? И още един въпрос ме мъчи: защо се пропуска, че става дума за семинариста Джугашвили - православен, от братска република Грузия?

203

Анонимен

преди 4 години

Може да е всякакъв Сталин,но когато става ,,капо ди тути капи'',тогава народът на СССР си отдъхва.Навремето са го тачели много защото е заменил ,,вожда'' Ленин.Сталин ги е работил по списъци изготвени от службите.Дори за някои не е и разбрал.Докато Вожда е издавал еднолични заповеди за екзекуции които дори не са били писмени.За сведение само по Запорожието и по Дон,по негова заповед са екзекутирани на място един милион казаци.Същите които дойдоха 33-пъти на Дунав за да ни освобождават от турско.

202

МРАЗЯ РУСИЯ

преди 4 години

Сталин е типичен комунистически главорез!

201

Анонимен

преди 4 години

До фдсМасов убиец при това. Клал руснаци така както монголец не ги е клал. А те го обичат. Няма по смачкан народ от тях.

200

фдс

преди 4 години

Сталин си е убиец.

199

Анонимен

преди 4 години

До юбералесГермания не изглеждаше много изправена през 1945г. Толкова за Сталин и Хитлер.

198

Анонимен

преди 4 години

Кой спаси комунистическите престъпници от въжето? Не бяха ли комунистите от СДС?

197

Хайдутин

преди 4 години

Парфюма ще е "тържествена скръб".

196

до юбералес

преди 4 години

И кво? Глупавите руснаци, понеже не можеха да се оправят с машини и половината бяха пияни, изпотрошиха сума ти купени машини.Руският Иванушка-*** най обича да лежи на печката и да се прави на хитряга.Всъщност това е причината след ВСВ да не дръпнат напред като немците.А плана Маршал им беше предложен и на тях като на Германия ама Сталин не го прие.Прости и некадърни - само при такива народи вирее комунизма.

195

Анонимен

преди 4 години

До юбералесТочно пък Троцки ли да четем. Предложи някой по-безпристрастен от онова време. Иначе Троцки си е бащата либерастките идеи, изpoдили се в днешно време до абсолютна безразсъдност.

194

факт

преди 4 години

като американския!

193

юбералес

преди 4 години

До хм..да..Сталин индустриализира СССР купувайки машини, трактори, локомотиви, стругове, трансформатори, кабели, патенти на самолети и прочее от Германия. Срещу което изнасяше за Германия - нефт, пшеница, железни и манганови руди, каучук и др. Износът на пшеница доведе до глад и 10 млн. измрели.От тях 7млн в Украйна. Така другаря тиСталин индустриализира СССР, а Хитлер изправи Германия. За повече по темата чети ''Сталин - интендантът на Хитлер'' от Лев Троцки.

192

хм..да..

преди 4 години

По- интересно ще да е да разкажете за процеса на съветската индустриализация по времето на Сталин. Как точно успява за няколко години от полуфеодална селска страна ,да фирмира добре работеща индустриална система. Това е добре да се изучава и също- как пък при нас за пет ,десет години ,настъпи деиндустриализация. А за парфюма -то ,някой като не може да направи конкуриращ се хубав парфюм ,решава да гребне малко история и политика и воала-продукта е готов.Аз например замислям пафюм-,,Мут .ра"..

191

До истината

преди 4 години

Той и Путин ще се окаже *** и то съвсем скоро.

190

Истината

преди 4 години

Българина си е кръчмарско парче което има мнение за исторически събития далеч от омотаната му от шлюкпвица празна глава! За да коментираш събитията от миналият век е нужно да знаеш и да мислиш!

189

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

За "специалистите" по ВСВ, препоръчвам да прочетат една книга "История на ВСВ" он Базил Лидъл Харт".Написана е в началото на 70-те години.Автора е военен историк,изнасял е лекции пред военни колежи в САЩ и Канада,израелската военна академия,и академии в цяла Европа.Нека тези "специалисти" прочетат първите 70 страница/защото едвали ще прочетат 749стр/ където са описани причините за избухването на ВСВ,били те икономически,политически.Автора трудно може да бъде наречен приятелски настроен към СССР.

188

Предатели

преди 4 години

България спря да съществува на 09.09.1944г.! Превратът на 10 Ноември 1989г. беше извършен от комунистите и след 1989 г. до ден днешен ни управляват чисти комунисти независимо дали са от СДС,БСП,НДСВ, ДПС,АТАКА, ГЕРБ ,Деформаторски Блок , ВМРО,НФСБ и т.н!

187

Истината

преди 4 години

Истинската родина на комунистическите престъпници е СССР!Те нямат нищо общо с България , само са родени тук! Един човек ако е нормален , няма да е комунист!