43

JJ

преди 4 години

До анонимен 43 - Изобщо не е "много лесно" да се докаже фалшив болничен, както твърдиш. Как някой ще докаже, че неправомерно е даден един ден болничен заради мигренозен пристъп например? Може ли да се докаже, че не е имало такъв пристъп? Не! Или *** доказвай, че на 2-ри март, преди почивния 3-ти, работникът не е имал остър синузит, който налага лечение. Възможно е работникът да бъде сгащен, че не спазва предписанията за домашно лечение, но доказване на издаване на фалшив болничен е много трудно.

42

Баровеца-СФ

преди 4 години

Глупости! Няма фалшив болничен! От грижите и проблемите започнаха хората да боледуват често,защото един работодател не само трябва да изисква от работника,но и трябва да се съобразява с неговото здравно състояние породено от отношение и процес на работа одобрен от работодателя!

41

Анонимен

преди 4 години

Само в частният сектор има смисъл от фалшиви болнични по две причини. В държавната администрация няма смисъл от тях. Проверката през 2009 година го доказа. Сега почти няма фалшиви болнични, само тук-там в частния сектор се случва, но са пренебрежимо малко.

40

Анонимен

преди 4 години

Я стига болнични фалшиви се вземат от държавната администрация,и то много,лесно може да се провери

39

ha-aha

преди 4 години

За нас болничните може и да са фалшиви. но какават от Барселона съветник в съда със заплатка от 3000. Има и по-равни, нали?

38

Анонимен

преди 4 години

Няма фалшиви болнични. Това е измислица на работодателите, за да не плащат за първите три дни болнични. Няма и никакви статистики или доказателства, че има фалшиви болнични. Уж увеличението на болничните покрай празниците е мит. Много ясно, че като има няколко почивни дни подред - събота, неделя, евентуално някой празник, разболялите се през почивните дни си взимат болнични от първия работен ден след тях, което се изтъква като увеличение на болничните, а такова няма, освен при грипни епидемии.

37

Х

преди 4 години

Ако отида при джипито със запушен нос и с възпалено гърло, и той ми даде 3 дни болнични, няма комисия, която моментално да установи дали действително имам такива симптоми. А ако постфактум някакви инспектори ще ме преглеждат, те НЯМА КАК да докажат, че в конкретния момент на взимане на болничния аз не съм имал сополи и зачервено гърло. Няма как да докажат, че лекарят не е видял симптомите, които е описал в болничния. Така че не ми е ясно кой как ще доказва фалшиви болнични от по 2-3 дни.

36

Анонимен

преди 4 години

Фалшиви болнични има във фирмите на бизнеса за източване на социалната система. Фирми фантоми на бизнеса точат болнични.Бизнесът им е бизнес с болничните.

35

Анонимен

преди 4 години

Българският бизнес колко ще плаща на работниците си в Германия?Има дискриминация на българския бизнес към работниците в България.Има привилегии, като най-ниския данък десятък в света.

34

потърпевш

преди 4 години

В началото на годината бях болен от грип.Първият ден бях толкова зле,че трудно изминавах 5 метра.Втрисаше ме и ми се виеше свят.Обадих се по телефона на личният си лекар и така успях да взема 3 дни болничен.Жена ми ми купи лекарства.След 3 дни живнах малко,добре,че дойдоха почивни дни,та в понеделник отидох на работа.Пих лекарства още 10 дни .Въобще не знам за какви фалшиви болнични говорите.Аман от лакомията на работодателите!Ние сме хора-боледуваме понякога.

33

Анонимен

преди 4 години

До ОбективенЩо говориш глупости?Даже имаше изнесена статистика преди няколко седмици, че преди нова година имало бум на болничните в администрацията.Което донякъде е по-добре от това, ако си бяха останали на работа. Тия са *** където минат, трева не никне, та можеше и новата година да не дойде..

32

Обективен

преди 4 години

Фалшиви болнични имаше през 2009, когато работодателите в частния сектор караха работниците си да си взимат фалшиви болнични, когато нямаше работа. Сега това е някакво голямо изключение и на практика фалшивите болнични се броят на пръсти и са само в частния сектор. В държавния сектор ги няма, защото яко удрят по и без това ниските заплати.

31

Обективен

преди 4 години

Няма фалшиви болнични. За 2018 са четири, а за 2019 два фалшиви болнични. Раздухват темата, за да орежат правата ни.

30

DaDa

преди 4 години

И кой, и как ще се контролира и проверява дали един болничен е фалшив, или не! Да не стане така покрай сухата да гори и суровото. В крайна сметката хората наистина се разболяват, ако това ще се преценява от работодателя, нали се сещате как ще е, наши-ваши, за нашия - доносничето ще може, ама болничния на неудобния е фалшив! Та питам, как и кой ще определя редовността на болничните?!

29

Анонимен

преди 4 години

Аз също съм ЗА,да има контрол над болничните,но апелът да идва от един от КРАДЦИТЕ(васил велев)на нашето съвремие,просто си губи смисъла!

28

Виц гоуем

преди 4 години

Абе те окрадоха народа и държавата с милиони те се хващат за болничния малеее малеее .Те май плачат за бесило

27

Анонимен

преди 4 години

Аз лично нямам против и в затвора да вкарват за фалшив болничен.Те 99,9% от тия болнични ги взима държавната администрация.Не стига, че по цял ден си чешат.... (кой-каквото има в интимната област) и никаква полза от тях няма, а когато се съберат близки неработни дни изведнъж всички се разболяват масово за да си ги слеят.

26

Анонимен

преди 4 години

До СтроителДа. Миналата седмица минаха през офиса ни, да замерят дали са заземени контактите ни.

25

Строител

преди 4 години

Съществува ли още Имспекцията по труда, че като се разхождам из София строежите са през 20 метра, но не съм видял работниците да са подсигурени и да се спазват безопасните условия на труда.Само питам, нали всички агенции и инспектори са в София.

24

Галин

преди 4 години

Държавата е фалирала, скоро като секнат и фондовете ще лъсне голата истина, та освен че нама да има и болнични и пенсионерите ще умрат от глад, че то и за пенсии нема...