27

Анонимен

преди 4 години

znaci seliya svyat robuva na nyakolko evrei

26

az

преди 4 години

До VictimizedStruva mi se.che tazi durzhava tryabva da bude nakazana, ane tya da obyavyava sankcii na drugi durzhavi.

25

az

преди 4 години

Tu miliardi, tu trilioni....U red li ste pisheshtite?!

24

Гилгамеш

преди 4 години

Трябва нов потоп да издави банкерите, лихварите и 95% от Китай и Индия.

23

Анонимен

преди 4 години

Чист робовладески строй.

22

Анонимен

преди 4 години

До АнонименУнищожават местното производтво за сметка на световните корпорации,така държавата остава без пари,без работа,без бизнес за местните хора и тук се появяват хищниците и ти дават кредити на държавата,но нямат право да ги влагат в производство,а само в инфраструктора и не нужни неща,които не могат да връщат кредита,а често дори и за това не дават пари - и дадените пари просто изчезват,след което идват кредиторите и ти отнемат всичко в държавата и ставате тотални роби,а банкерите.

21

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАко цялата планета е в дълг, от къде са дошли тия пари? От извънземните ли са ги взимали?-------------Унищожават местното производтво за сметка на световните корпорации,така държавата остава без пари и тук се появяват хищниците и ти дават кредити на държавата,но нямат право да ги влагат в производство,а само в инфрасктруктора и не нужни неща,често дори и за това не дават пари - и дадените пари просто изчезват,след което идват кредиторите и ти отнемат държавата и ставате роби,а бан

20

Анонимен

преди 4 години

Ако цялата планета е в дълг, от къде са дошли тия пари? От извънземните ли са ги взимали?

19

Анонимен

преди 4 години

Няма лошо богатите да са си богати. Проблем е че в следствие на политиката с кредитите основни житейски постулати като нуждата да имаш собствен ДОМ биват де факто отнемани от обикновенния човек. За да си купи къща човек трябва да работи над 50 години!!! В средновековието за да си построи къщата на човека са му трябвали 1-2 лета.Не се чудете защо душите са нещастни а планетата загива! Хората са толкова вглабени в ежедневното си оцеляването че забравят да видят какво става около тях.

18

Victimized

преди 4 години

"САЩ са с 23 трилиона и май половината дълг е техен"Дори са повече, на САЩ държавния дълг е 22 трилиона, има обаче едни 14-16 трилиона вътрешен дълг, на домакинствата, общия студентски дълг около 1.6 трилиона, фирмени задължения и така на татък. Съвсем спокойно можем да кажем, че САЩ са най големите длъжници.

17

Victimized

преди 4 години

Шепа хора печатат капитал без каквото и да е покритие, раздават го на банки с никакви или отрицателни лихви, те ги умножават десеторно, раздават ги като кредити, и после целия свят им дължи пари. Или както МВФ направи в Гърция, Аржентина и Украйна, едни кредити отпуснати на тези държави, като управниците им ги ползват да се разплащат с западни корпорации, за оръжие, за инфраструктура, за какво ли не, парите дори не се завъртат в икономиката на държавата, а след това народа ще е длъжник векове

16

:)

преди 4 години

САЩ са с 23 трилиона и май половината дълг е техен. Те не са в състояние да го погасят и са горе долу в състояние на фалит.Дълговете са инструмент, с който една държава бива завладявана и минава под външен контрол.

15

Анонимен

преди 4 години

На държавата и трябват пари. От къде да ги вземе:Бедните - нямат повече.Богатите са силни - имат лобита и силно влияние.Решението - на заем от централната банка. Хем вълкът сит, хем агнето цяло.

14

Анонимен

преди 4 години

До Държавния дългНе важно дали някой богат ще стане още по-богат,важното е населението в собствената ти държава ,а и по света, да е щастливо,а то не е щастливо,дори богатите хора не са щастливи,щастливи са една шепа свръбогати хора,правещи си експерименти с планетата ни и хората на нея.

13

Анонимен

преди 4 години

До Държавния дългЗатова производителите и създаделите на работни места избягаха от САЩ,а благодарение на НАФТА,заводите от Канада избягаха в САЩ,а след това от САЩ избягаха в Мексико и това увеличи беработицата в Кнада и САЩ,а местните фирми производителки са смазани и унищожени от световните корпорации и има глад и бездомни хора,2008 г. също имаше много глад за семействата и бездомни хора.

12

Държавния дълг

преди 4 години

е маскирано печатане на пари. Печатането на пари под форма на заем е Лукс който само някой държави в света могат да си позволятРеално:Президентът: Хей ФЕД дайте ми 50 милярда на заем:ФЕД: Годово, ей ся ги записваме в базата данниИкономиката: Работим на пълни оборотиПечатането на пари Е необходимо за да се прекрати марксисткия икономически цилъл - богатите стават по-богати бедните по-бедни докато на края не се случи революция. Взимайки пари на заем държавата косвено създава работни места

11

а дано

преди 4 години

Дългове и пари от въздуха,от нищото.ЕГАТИ И МОШЕННИЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,Бог да ви,утрепе

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6,дължат ги едни на други и на разни "инвеститори", които купуват държавен дълг. Като имат дългове ще си ги плащат. Световния БВП гони 500 трилиона, ше ни уплашат с апокалиптични сценарии ама друг път.

9

Анонимен

преди 4 години

САЩ веднага може да плати всичките си дългове с нови банкноти от печатницата. Има ли желаещи?

8

Анонимен

преди 4 години

Как е американският дълг? Конгресът спираше парите на Обама, много харчел за здравната реформа в САЩ.