74

Анонимен

преди 4 години

А тези тротоари кой ги разбива Водачите паркират по тротоарите и после негодуват че са разбити

73

Анонимен

преди 4 години

И ако поканят някой от общината в телевизията да даде обяснение обикновено казва- ние сега разбираме за този проблем, ние не сме сигнализирани. Те все едно се намират някъде в чужбина и не успяват да забележат как изглеждат улицата, кварталът

72

Анонимен

преди 4 години

Това е наследство от гербериското упрвление на Общината...Фандъкова е за затвора!

71

179

преди 4 години

Из центъра след 20 часа по-често можеш да чуеш английски отколкото български език.

70

карма

преди 4 години

Това е България. Това са българите. Градската ни среда никога няма да се доближи до европейската градска среда, и селата ни никога няма да изглеждат спретнати. Виждаме тези гледки не защото в София живеят невъзпитани селяни, а защото в София живеят българи. Ако невъзпитаните селяни бъдат изгонени, в София ще продължават да се случват такива неща, просто защото в София ще останат да живеят българи, а и управниците ще са си българи, т.е. мундари. Това е положението и то няма да се промени

69

марсианец

преди 4 години

Някои хора сериозно си вярват, че ситуацията е такава заради "селяните", които си позволявали да "нахлуват" в столицата и не се приспособявали към "столичната култура". Едва ли не ако изчезнат "селяните" и останат само кореняци, София ще заприлича поне на Виена, тротоарите няма да са калпави, по улиците няма да се отварят кратери, и няма да има безразборно хвърлени ***. Изумително *** утопия, в която вярват дори що-годе умни хора...

68

Анонимен

преди 4 години

Какво очаквате като си паркирате москвичите в розите под прозореца на кухнята и после с цялата кал през плочките по тротоара? Вътре си чистите, а булкуците - на показ на терасата или в пликчето през прозореца. Стълбищата - леш, асансьорите - гробници. Пратчет беше написал, че само ядрен взрив със среден радиус на действие може да подобри малко от малко пейзажа.

67

scbg

преди 4 години

Не са кварталите, това представлява България

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 76Не сравнявай дошлите преди години, които всячески се стараеха да се приспособят към столичната култура, говор и маниери, за да са неразличими от софиянци със сегашните, които пет пари не дават и идеята им е да превърнат София в място, неразличимо от родните им места.

65

Анонимен

преди 4 години

Абе, столичани, "кореняци - софиянци", много сте смешни! Защото ако не бащите ви, то дедите в са дошли я от Долно ***, я от Пседерци, я от Тънкосерци, я от Краводер!Виновна ви е провинцията!Аз познавам едни, които пропътуваха 500 км, за да чуят "Дон Жуан"! 90% от вас не знаят къде е Операта и казват "Ресторант Зала България"! Смешници! Смеете се, че някои мйекали! Я си вижте говорителите по ТВ - почти всички мекат, използват неправилно определителния член! И всички са забравили мин.свършено!

64

Стар носталгик

преди 4 години

При соца имаше "софийско жителство"! Не било демократично! Имаше и домови книги. Сега срещаш разни непознати по стълбите, не те познават, не поздравяват, не си плащат комуналните! Имаше и "квартален" - милиционер, който обикаляше и респектираше с присъствието си! Днес "демократичната полиция" я виждаме при охрана на мероприятия, при мачове и т.н. Поразително колко са много! А иначе на улицата ги няма никакви!После сме били стари носталгици!

63

Анонимен

преди 4 години

До Митко 21 смМитко, я поясни никът ти какво значи? 21 см умно чело или дължината на *** ти? Та ти си бил като Рада Дълбоката!

62

ХХХ

преди 4 години

Всички кметове крадат и не се подържат градовете и селата !!!

61

метрото, метротоо

преди 4 години

Колкото е улеснение, толкова е и напаст за добрите квартали, защото осигури бърз и евтин достъп от гетата. От години не бях виждала толкова плюнки (умишлено не използвам по-гaдната дума) по тротоара, както напоследък. Мьекат, крякат, бутат се, набиват пица върху картон и после хвърлят остатъците на земята, а ако могат и да надраскат/счупят нещо, прибират се обратно в гетото доволни от добре прекарания ден. Кошмарни сeляци нахлуха, непоносимо прoсти!

60

Анонимен

преди 4 години

Селяните съспиха София и не само. Пловдив, Варна, Бургас са пропищяли от селски атаки.

59

Анонимен

преди 4 години

София се опростачи от набезите на селски тумби. Ако се поразходите в центъра ще останете поразени: мйечи се навсякъде, някакви селски *** плюят, хвърлят биклуци по улиците, паркират като маймyни... Страшно е!

58

Българин

преди 4 години

До ЕхаЗа Англия ли ще ми говориш ве човече...В Англия не съм видял паки или индиец да работи по 12 часа на полетата.Аз също бях подмамен, но явно гордоста и самочувствието което имам им е дошло в повече.Те искат роби а не работници, то не че в България не е така, ама поне може да го напсуваш по нашенски, също може и да го удариш.

57

До Анонимен 51

преди 4 години

Получи се смешно - 51 си пише с 51!Рипаш като подбъзикана госпоица! "Дядо им" не значи "дядо ми"! Не търпя да се закачат с предците ми - до един се били достойни българи! За паметта им мога да размажа някоя устичка. Дядо ми е бил селянин и гражданин, просветен, кротък и богобоязлив. Виж, неговите баща и дядо са секли заптийски глави. Такива са били и предците на жена ми и на зет ми. Чрез тях се родея с един велик поет и харамия и със самата Икона на България! Този, когото споменахме завчера!

56

Бай Петко

преди 4 години

Пилот към пътниците на кацащия самолет:- Драги пътници, скоро ще се приземим на летище София, моля затегнете коланите и върнете часовниците с 29 години назад. Благодаря!

55

Brei

преди 4 години

Ама как така, нали реститутките не купуват налонови торбички в немските ви вериги магазини...оп леко да не настъпите акото на домашния пес