Местен съм и искам ле-е-е-кичко да поразвенчая мита за оригиналния ивайловградски тахан !Ще кажа само , че наистина е местно производство ( вижда се като идеш в тахънджийницата ) , но от къде идва суровината (сусама), няма да казвам , да не развалям бизнеса на "градския" ми.Има нова тахънджийница в село Плевун ( Пелевун) , чийто тахън е по-добър дори от ивайловградския и е абсолютно местно производство и суровини ! Засега ...
Оеоии, твоят едва ли е по българска рецепта и африкански произход сусам! А от орехчета пра'иш ли? Това не е клуб Направи си сам и Аз го мога! Ходи си прави чушки и домати, посей си ориз и ***, и бурканите, етикетите, капачките и водата сама си направи, че да има в какво да затваряш!
български занаят ли...това шега ли е...разбираемо е защо България не е влюбена в Турция, но това тук е абсолютна пародия...
От Стара Загора съм и специално ходя до Ивайловград за сусамов тахан изцяло от местен сусам.Скоро откриха и таханджийница в с.Кондово пак до Ивайловград.
Най-хубавият сусамов тахан е от Ивайловград. Местно производство е, а не като при Тръндеви внос от Турция.
Обожавам тахан с мъничко плечен мед ! В момента на пазара има доста български производители на тахан, но на Тръндеви е най-хубав ! От сърце пожелавам успех на всички производители на тахан ! Препоръчвам на всички хора да го консумират редовно - изключително полезен и вкусен !
Нямате една търговска марка за пред света в 21 век! Тръгнали сте за "чакалнята" и за "европейската цивилизация". Помислете кой западняк ще тръгне да прави бизнес с хора които нямат *** на задниците си. Ама бъркайте си тахана , няма лошо...
Възроденият българския занаят - производството на тахан