37

Heti

преди 4 години

А има и фирми където се работи на 6 часа за 300 лева. Та да има за шефовете че те работят повече от работника.В коя държава има такива заплати още?

36

тя

преди 4 години

Не може да има заплати и пенсии с много голяма разлика , е в крайна сметка всички са работили и от всички е имало нужда , но едни да гладуват , а други да се *** от живот , не е правилно !

35

Анонимен

преди 4 години

Какви са тия държавни заплати ?Затова ли имаме най- ниски пенсии ?По време на соца се работеше пък такива заплати не е имало , а сега обедняваме все повече за сметка на огромните заплати , които си раздават !

34

Анонимен

преди 4 години

Демократите си получават нормални доходи, а народа кучетата го яли. Те, демократите затова подрипваха и реваха като мaгapeта след 1989 година - за да има много пари за тях и банани и тоалетна хартия за нас.

33

До 39

преди 4 години

Не са си раздали. Във държавните структури заплатите по правилата се делят на две части - 75% всеки месец и 25% от възнаграждението се дава най-много 4 пъти годишно и неправилно се нарича бонус. Премии няма. Примерно, взимат по 630 лева заплата всеки месец и веднъж на всеки три месеца по още 630 лева, т.е. средно на месец по 840 лева. Тези твои 400000 лева, стигат за 158 човека, а в НОИ работят повече хора. Отиде ти да работиш в НОИ за 840 лева средномесечна брутна заплата, а някой мaлoyмник д

32

Анонимен

преди 4 години

Тези в НОИ си раздали 400000лв премия и бонуси. Само казвам ако сте го забравили де, че българина помни точно 3 дни. А вие как сте, усуквате ли се още дали да си купите кисело мляко или другата седмица....Спи робски народе, спи зимен сън

31

!? ама сериозно

преди 4 години

800лв да началник на предприятие, пък наглите лекари и мед.сестри искат повече.

30

Анонимен

преди 4 години

Незнам, майка ми е още с 220лв пенсия ... тези бонуси по 40000лв.Това ми прилича на едно време, всички сме равни но тези са по равни и следователно ще вземат по 10000лв заплата. Е нищо де, не се ядосвайте че ще карат поршета, живеят в апартаменти за млн и ще ходят на почивки докато вие ровите по кофите. Всички сме равни дами и господа.Беее беее, спете още овце

29

Анонимен

преди 4 години

Тези 10980 лева реално ме са много, даже са малко, но на фона на 610-800 лева заплата на работещите в тези държавни предприятия е много. В нормалните държави съотношението на средниите доходи на 20% с най-високи доходи към 20% с най-ниски доходи е от 3:1 до 4:1, а в България е 8,5:1. 10980 към 700 е съотношение 15,7:1 и това е проблема. Трябва заплатите на шефовете да не са по-високи от 3 или 4 пъти средните заплати във фирмата, която ръководят. При средна заплата е 3000 лева, нека взимат 10980

28

Анонимен

преди 4 години

Комунистите станаха антикомунисти и си построиха комунизма за сметка на овчедушния заспал народ населяващ територията България.

27

Анонимен

преди 4 години

най забавното е че ако ги съкратят ще вземат 1000 лв обещетение

26

Безхаберие

преди 4 години

Днешното безхаберие е най-епичното. Държавата взима от работещите парите, защото на малко им остават спестени, после си ги раздава. Много интересно. Парламентът си гласува "заслужена" почива, когато си поиска. После същите и приближените им си "гласуват" бонуси, ама каквито си поискат. А пък работещият да се гърби, има 20 дни отпуска, ако е спестил ще ходи на море най-много за 1 седмица.

25

Анонимен

преди 4 години

А за държавната администрация, съдебната власт, парламента ,кога?

24

Анонимен

преди 4 години

Никой не пише колко са заплатите и поощренията в пенсионните фондове. Винету видя че хората няма да сложат всичко в НОИ и наложи такса рекет. И така постепенно опразват спестяванията. Отначало си представяхме че от втория стълб ще е допълнително към пенсията , но сега се оказа че просто всичко е окрадено и не се знае въобще ще има ли за пенсии. След Борисов като лъсне колко кредити има и като спрат наливането на пари отвън ще последва катастрофа , която и без да си специалист се усеща.

23

Анонимен

преди 4 години

Нищо работа.Ако се напънем,можем и по вече.

22

Анонимен

преди 4 години

Ама това са дребните годишни сумички - за гурви, пиячка и кльопачка на корем. Каже сега колко са едрите годишни сумички под масата, лява ръка десен джоб?

21

Трайо

преди 4 години

А минималната пенсия колко беше, 200 лв. ли?

20

УМЕН

преди 4 години

До 20Благодаря.

19

Дънди Крокодила

преди 4 години

Имам нож от капачка на буркан и часовник от Зрънчо. С ножа се отбранявам от тасманийски дяволи и кучета динго, а на часовника следя колко минути ми остават до срещата с Кайли Миноуг. Напред съм с материала, поздрави от Кораловия риф и приятеля ми Немо.

18

питам

преди 4 години

А защо не Пишете за болницата в Раднево ,където мушингерите за прибрали милион , и са напуснали ,а за лекарите и сестрите останало само студен чай ,че и осигуровките им не са плащали за повече от година !