12

Анонимен

преди 4 години

Преди пет минути подадох декл.обр.1 именно с XP... Е, наложи се да си потърся пач от сайта на Микрософт, но подадох без проблем

11

Шоп

преди 4 години

Ннещастници, а какво става с тези на линукс или мак или мобилните? Ще ви лъжем чрез browser identification ли ?

10

До 10

преди 4 години

И кои са тези гръмки изказвания на програмистите от НАП? Няма такива. За какви защити си чул да говорят? И това го няма. Тук съвсем друг е проблемът, но за това никой не говори. Самата технология за създаване и/или поддръжка на софтуер за държавните структури води до много проблеми, вкл. и за сигурността.

9

Анонимен

преди 4 години

Само приказките им големи. А най-големият издател на електронни подписи продължава да натиска да използваме най-обикновен Интенет екслплорер. Да ти имам защитите и гръмките изказвания на прогамистите от НАП

8

До 7 ДА

преди 4 години

Бъди сигурен, че програмистите им не лaпaт пари за това, както ти си мислиш.

7

ДА

преди 4 години

До I'mхахаха-че те с редактирането на една точка или запетая всяка година променят и то по няколко пъти-има най-малко 3-4 версии на всички програми,които се използват за подаване на данни към НАП!Как пък веднъж не направиха една версия за годината и това да е!?Не-трябва да има нови и нови версии и да се лапат едни пари от програмистите им!

6

До 5

преди 4 години

И това е много за 700 лева заплата на ИТ специалистите в НАП, както и във всички останали държавни институции.

5

I'm

преди 4 години

Вместо да разтягат локуми, можеха просто да напишат, че спират поддръжката на Windows XP. С други думи казано, спират поддръжката на Internet Explorer 8. Голям напредък, а както знаем, тази "голяма" секюрити стъпка се състои в редактирането на един ред в Уеб сървъра и спира поддръжката на TLS 1.0. Просто оставят TLS 1.2 и толкова. Това отнема около 10мин с пушенето на цигари! От статиите хората остават с впечатление, че чудеса са свършили и тонове работа.... Повтарям, редактиране на един ред.

4

въпрос

преди 4 години

И сега да си сменям операционната си система система ли?Още разходи.Та декларации подават и пенсионери , които не ползват компютри.

3

me

преди 4 години

Браво бе! Това е похвално. :)

2

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНяма начин, по-добре да организираме национална лотария и да залагаме, кой ще е следващия изгърмял поради теч на данни именно от държавните институции. Така поне ще има хазартен елемент..

1

Анонимен

преди 4 години

Ако държавата разкара отпадни технологии като ActiveX и Java всички само ще спечелим.