19

Сотеро

преди 4 години

Тоя ли ще решава кои да се не женят,къв е тоя и кой го бръсне за кайсия,имали образование,сигур до 3-ти кл.незавършен

18

Анонимен

преди 4 години

До edinНикога православната църква не е забранявала на някого да се ожени,това е измишльотина на католиците!В православната винаги сме имали попадии,т.е. жена на попа.

17

Анонимен

преди 4 години

Църквата никога не е забранявала семейство и деца,дори православната църква,която е първата християнска църква,католиците трябва да разрешат на хората да се женят и имат семейства,това да не са евнуси?Свобода за свещениците и право на семейства!

16

Щерю

преди 4 години

Маммка му и папа - Бог даде Жената на Мъжа...

15

Ха-ха

преди 4 години

Обаче католиците са страшни лицемери!Правят се на много набожни,а същевременно налитат на хорските деца!Ами да им разрешат да се женят,та мир да има.

14

Анонимен

преди 4 години

Католичесата секта трябва да отмени целибата ако иска да се пребори с тази гадост педофилията.Дори за свещеници от католическите епархии трябва да е задължително да са женени.

13

edin

преди 4 години

Доколкото знам в Православието има два клона - Черно и Бяло духовенство.черното духовенство са задължително неженени и са монаси, като могат да станат и архиеререи (митрополити, патриарси). Бялото духовенство са редови свещеници и е задължително да са женени, като също има възможност за издигане в йерархията, но мисля, че е до ниво ръководител на духовна околия. Отделно мисля, че има напредък по отношение на титлите.

12

Набожен Атеист

преди 4 години

То затова свещеници стават само пед*офили и хомобандити . Щото няма нужда да се женят . А тоя целувач на крака - папата не иска психически нормални хетеросексуални да стават свещеници за да не се наруши традицията . Тея хетеросексуалните могат да ги издадат какво правят монасите нощем зад заключените врати на манастирите .

11

Амазон

преди 4 години

Има някаква грешка. Ние не искаме да се женим, а да се омъжваме. Всъщност разбрах, благодаря много. Значи няма никаква пречка.

10

The new pope

преди 4 години

Аз съм Пий 13-ти и позволявам на поповете да се женят! Всяка неделя по нбо ме гледайте!

9

До 8:

преди 4 години

Нищо подобно.Не препоръчвам на никого. Хващат отчаяни хора и с благи думи ги вкарват в техния кръг. След това искат процент от доходите им и ги карат да преписват имоти.В САЩ има протестански църкви където "демонстрират" вярата си като дават на отровни змии да ги хапят.

8

Абсурд

преди 4 години

Най-правилно тълкуват библиятя протестантите,аз съм наследствен правосвавен,запознат съм с трите деноминации

7

Истукан

преди 4 години

Аз съм мъж на 29 години и още не съм женен. Значе ли, че ставам за свещеник?

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1В Бразилия има много случай на сексуални посегателства към деца от католическите свещеници. Хомосексуализма в Бразилия ще продължи да се развива с пълна пара за съжаление.

5

Анонимен

преди 4 години

Ще ви светна. Доколкото си спомням в Библията не е написано, че свещенниците не могат да се женят.Това правило е въведено от католическата църква за да може наследстото на свещенниците да остава за църквата, а не за децата им.

4

Анонимен

преди 4 години

Иначе папата одобрява гей браковете.

3

ами сега?

преди 4 години

"Папата не позволи да се женят" - като Ватикана им е препоръчал да следват примера на българските монаси и гордо да развеят знамето с цветовете на дъргата, той Христос всичко прощава роби божии, молети ся.

2

Анонимен

преди 4 години

За папа признавам само Джъд Лоу

1

Анонимен

преди 4 години

В Амазония могат да джаскат млади индианки и без да се женят за тях. Щом папата не дава, ще я карат извънбрачната.