13

ДНК

преди 4 години

Тези болести са генетични и ако се проявяват рецесивно, те. и двамата родители да са носители, обикновено се срещат повече сред ромите и помаците. Това е защото са затворени общности и практикуват женитби на близки роднини. Някои мутации со много редки и няма лечение, ако индивида вече се е родил и не е диагнозиран навреме. Добре е всички бъдещи родители да си направят предварителен Днк тест за носителство на поне най-разпространените като таласемия, муковисцидоза и пр.

12

Таня Латинова

преди 4 години

Да се концентрират и да могат да лекуват: Диабет,всички форми на Рак,Мозъчен удар,Паркинсон,Високо кръвно,Левкемия,Проказа и др.тежки болести.

11

Анонимен

преди 4 години

Българската земя ражда уникални хора и таланти, но за съжаление и доста плява . Разбира се всяка държава има и от двата типа хора, но тука те някак изпъкват по-ярко, което благоприятства до разпространението на трети вид- комбинация от мрънкяла и хейтъри / в този форум има много оттях/

10

Бибитко

преди 4 години

Уникално безсмислен труд кипи при тия, 15 души...невероятно, страхотно. Ми то повече загиват всеки ден по пътищата бееее учени пробити.Айде заемете се с нещо по сериозно от подобни глупости, че да ви не закрием тъпата лабораторийка.

9

Анонимен

преди 4 години

Ето, вече сме в първата десетка в света.......... по нови болести. Баси.

8

Анонимен

преди 4 години

В мовента се правят клинични проучвания с новото лекарство, които дават много добри резултати. Щастливците, които са имали шанса да бъдат включени, имат шанс да живеята малко по-нормално. За останалите - питайте Любо Пенев, той знае как отговаря, когато не му пука за дрегите. Проф. Търнев е ръководител на катедрата. Но истинската пчеличка, която работи и се грижи за българските болни от тази болест е д-р Стайко Сарафов. Шапки долу! Прави! Поклон пред всеотдайността му!Да е жив и здрав и хвала!

7

www

преди 4 години

Голямо откритие, болест открили! Ми той болния преди тях е открил, че не му е добре и е болен от болест. Нека да открият лечение на някоя болест, това е откритието!

6

Анонимен

преди 4 години

Братятяа американци откриха нов, по ефективен препарат, но той вече е около 350 000 долара годишно и касата се ослушва да го реимбурсира. Дето има една дума - грижата за болния си е на самия болен! Да не дава Господ! Приет е на лечение във водещите Европейски държави, но касата иска да го приемат и държави, където това заболяване не се среща (то е характерно предимно за средиземноморския район, но не и за северна Европа) Та защото не го плащат във Дания, където го няма, нашите не го плащат и ту

5

Анонимен

преди 4 години

Авторите май нещо не са разбрали. Не е компютри, а компоти и неса си купили, ами са им ги откраднали - както се казваше в арменския виц. болесста е известна отдавна. От нея в Европа страдат около 350 - 400 човека, диагностицирани. За съжаление, от тях над 250 са диагностицирани в България. До скоро имаше само един известен медикамент за тази болест, който се реимбурсираше от НЗОК и струва около 200 000 лв. годишно. За съжаление не е ефективен за напреднал стадияй на болестта.

4

Анонимен

преди 4 години

от 15 човека - 3 са българи...........и от 10 семейства - 2 са български !.......много болна нация сме значи ! но поне в нещо сме на първо място!

3

Калигула

преди 4 години

А болестта на платените от "отровено общество" как се казва?

2

9

преди 4 години

След тази новина, всички невролози по света започнаха да тестват мсло и голямо да търсят дефектния ген.Освен че този екип страда от комплекс, че са недооценени нищо друго не виждам в новината.А тези болести ако ги излекуват тогава ще ги призная и нобелови награди ще получат. Иначе каква е целта на тея платени публилации

1

Анонимен

преди 4 години

Браво!