37

Анонимен

преди 4 години

Лувъра е най-посещавания музей в света! Франция е най-великата страна и люлка на европейската цивилизация!

36

Анонимен

преди 4 години

Лувърът в заглавието е подлог, драга ***.

35

Анонимен

преди 4 години

От 36 в протестантска английска секция или в немска посветена на нацисткия райх.Да ама ако турския слуга на тиквата Веждичката беше френски министър на културата и си беше позволил това, французите щяха да го разкъсат жив на улицата, както либийците направиха с Кадафи.*** той и за това стой в България.Там може всякакви простотии да прави има и *** да го търпят и кой е като него, върха.

34

Анонимен

преди 4 години

От 35 от Франция и Германия заедно и не е заемала само територията на половин Украйна и Кавказ както е показано в нашите учебници а целите Украйна и Кавказ плюс Румъния Унгария Чехия Словакия Словения Северна Хърватия южните части на Беларус и Полша и част от Босна и Херцеговина.Православни османски икони не само не е имало това си е жива подигравка и пак е в българо-американски пройзход.Да слагаш православни български икони в турска секция е все едно да сложим френски католически икони в

33

Анонимен

преди 4 години

Запада ако иска да знае нещо за България има достатъчно и то западни включително френски учени който са написали чудесни исторически книги за България включително по-верни от нашите български учебници.Например в испанската история на Европа ще прочетете първо че българите нямат нищо общо с тюрките второ че е имало турско робство и да робство не владичество присъствие и други идиотии и трето че преди турско България е имала три империи от който първата на Кубрат е била по-голяма по тетитория от

32

Анонимен

преди 4 години

До никиАми свали си панталоните и бельото и покажи всичко, което имаш. Ако някой преди това те е "влиял" старателно, разкажи и за това. Но показвай и тълкувай от свое име, не намесвай народа, неговата култура и държавата.

31

Горд българин

преди 4 години

До никиНима искаш да ни показват изкуството като османско?До колкото знам исляма нямат икони, трябва ли да се представят българските икони като османски?България е много по древна от Османската империя и от Турция, така че си запази мнението за себе си.

30

Анонимен

преди 4 години

дали западната култура ще бъде запозната една стара култура като нашата не ме интересува, по-добре невежи да останат, отколкото с изкривена представа! православни ислямски икони няма!

29

Анонимен

преди 4 години

Бившият министър ЗА културата едва си свързва мислите. Четем някакви си изречения , нещо оттук-оттам, все едно Б. Б.

28

Анонимен

преди 4 години

"...иконите ни, повлияни от Османската империя.." пълна глупост, от кога мююслманите имат икони? Има си канон за иконата и иконописната техника... от 12в.,

27

изкуствовед

преди 4 години

А кой има интерес от такива скандали ? И какъв ? Според мен само финансов интерес има , защото западния свят се ръководи от парите и от нищо друго. Най големите постижения в изкуството му са благодарение на меценатите , хората даващи парите и поръчващи "изкуството". Има изключения все пак.

26

Анонимен

преди 4 години

Ние пък нямаме нужда от Вежди!

25

Поли от Симитли

преди 4 години

Сенилен алкохолик...

24

Веждичка,

преди 4 години

Ти имаш нужда от една водка. Наздраве, мултак номер 1!

23

николай

преди 4 години

Лувъра търси сензации, за да привлече повече посетители, и найвече с ислямска култура.Как щеше да рекламира тази изложбе сигурно "елате да видите огромното влияние на исляма върху източното православие" ??? Франция си играе с огъня, за да печели гласове на изборите, многобрйно е населнието с ислямска култура, вече имат и висша класа. Тяхна си работа, да си носят последиците. Но ние да си пазим нашата култура, оцелели сме досега, ще оцелеем и занапред. Лувъра има нужда от нас, не ние.

22

Анонимен

преди 4 години

Има една малка подробност която Вежди заобикаля, а именно,че развитието на каквото и да е било по нашите земи през онзи период е ставало въпреки фе.со.ве.те, а не благодарение на тях.

21

До ART EXPERT

преди 4 години

но не и турско - това не е никакво изкуство

20

да

преди 4 години

когато арабите са строили градици, дворци и фонтани турските аборигени още са спели с овцете си

19

ART EXPERT

преди 4 години

Световния дневен ред в изкуството се диктува от Франция, Италия, Испания . България какво може да покаже , съизмеримо със Леонардо, Микеланджело, Пикасо , Моне ? Да , има изкуство в България и трябва да се рекламира .

18

кажи, бе Вежди

преди 4 години

Вежди, станали ти гадно,че на ислямските ти .... им бихме шута ?:))))))))))))