45

Анонимен

преди 4 години

Важното е, че Полиция и Военни се пенсионират рано Те имат най големи заслуги за Демокрацията в България защото ако не са те Народа ще скъса синджира!

44

Анонимен

преди 4 години

Така ще е, като ни карате да бачкаме до 90-годишна възраст, мутри проклети.

43

факт

преди 4 години

За непросветените , отдавна не се осигурява на минимална заплата , а на минимален праг за професията , което е по-висока ставка . Държавните и общински чиновници поголовно получават по-ниски заплати от тия в частният сектор и горе-долу се осигуряват на същите нива . От това следва , че в момента повечето от пенсиониращите ще получат пенсии от 300 до 400+лева . За 2020 г се изисква за мъжете 64г. и 3 мес. навършени години и 38г и 10 мес. стаж , на печелившите , ЧЕСТИТО !

42

Асанте

преди 4 години

През 1999г се пенсионирах с 32 години трудов стаж( педагогически и треньорски) и Висше образование (Магистър) с 86, 00лв. Сега пенсията ми е 239,99лв. "Благодаря". 😡

41

Анонимен

преди 4 години

До До 39 Ме30 год. да вземаш пенсия в България!!??Сънувам ли?Целта е нормалния пенсионер в БГ след 5 до 15год. вече да няма нужда от пенсията си!!! Не мисля лошото на никого!

40

Анонимен

преди 4 години

е няма как,държавата е по-добра от всеки един работодател,по-добре дай пари или труд на държавата,отколкото труд на работодателя

39

Горд българин

преди 4 години

До МеТи не вдяваш май, или си природно ограничен, не знам....Въпроса е кой ще ти плаща след време пенсията, а не кой колко взимал умнико.

38

До 39 Ме

преди 4 години

Това, което си написал е вярно към момента на пенсионирането. При 10, 20, 30 или повече години след пенсионирането, други неща натежават повече и на практика всички пенсионери след време се оказват с пенсия под минималната.

37

Ме

преди 4 години

Тука са се изказали абсолютни неграмотници. С 1000лв заплата човек може ли спокойно 600лв пенсия да вземе. Може ама трябва трудовия му стаж да е 65г. С заплата 1200лв, около средната за страната, при 35 години трудов стаж пенсията е около 420лв. Това са числата около 40% от средната заплата която човек е взимал. Няма как с 1200лв заплата да се взима 950лв пенсия.

36

Горд българин

преди 4 години

Работил съм предимно в охранителните структури и за миг не съм си помислил че държавата ще се погрижи за мен, след 25 години.Всички работодатели плащат минималната осигорвка/да ме извинят ИТ-тата/.Да не говорим че след 25г. дали ще има трудоспособен народ да ми плаща пенсията.

35

Дарма

преди 4 години

До до 11Правилно, избор винаги има в свободните страни. Нека да редактирам думите си - има ли са не лек избор, или безработица или заплата в плик. А това относно банкетите, коий се е наливал с вино по цял ден и т.н., смятам са ненужни квалификации и "присъди". Такива индивиди ги има и в днешно време съ сзаплатка над 200 лв, с допълнително пенсионно осигуряване. Вземете отворете някой друга книга и се образовайте малко за това през какво са преминали хора като "леля ти Пенка"! Няма да ви навред

34

Анонимен

преди 4 години

Майка ми не доживя до пенсия!Баща ми успя да се "порадва" на пенсията си десетина месеца!

33

АНТИ

преди 4 години

Днес, в деня на пчеларя, трябва да е българския ден на труда.Защото работниците работят безспирно като пчели, за чорбаджии-изедници.

32

Анонимен

преди 4 години

До ''бизнесМЕЧе майка ми, пенсионерката всеки четвъртък изкарва повече от теб на пазара. Е, ако не те е срам? В цеха, ако не стойш над главата им нищо не вършват! А кой ще взема поръчки и монтира направеното. Как да изпъляваш поръчки в срок и да останеш на пазара? Само за това, че си отишъл до работата трябва да получиш заплата?

31

до 28

преди 4 години

"Когато живееш в малко населено място и нямаш избор/а трябва да се яде/, ще се осигуряваш и на 2/два/ лева."Чавек винаги има избор драги. Ще се преместиш в голямо населено място и там ще имаш избор, ама трябва да се поеме риск с работа и с квартира итнт. А ти не искаш да поемаш риск и се сърдиш после. Според теб сега като "си нямал избор в малкото населено място" държавата да ти влезе в положението и да си затвори очите, че не си плащал осигуровки и да ти даде максималната пенсия така ли?

30

до РОБИ на РОМИТЕ

преди 4 години

Ами, искрено ви съчуствам, че не сте се родили ром в Бг, за да се възползвате от техните "превилегии"! -(((-)))))))

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15Какъв данък демокрация те мъчи? Не разбара ли, че тоталитаризмът фалира? Не беше избор! Докато част от данък социализъмът го видях вчера, като влизах в София по Цариградско. Недостроената печатница, дето сега я разрушават. С какви пари е направена? Също Кремиковци, Бузлуджа и т.н. 89-та пенсионните фондове са празни плюс 40 милиарда ВЪТРЕШЕН дълг!!! Плюс онези 11 в долари външен, дето сега май стигнаха 25 в евро след година и половина Орешарски.

28

до 28

преди 4 години

Разбира се, ама после няма да ревеш, че взимаш 250лв. минимална пенсия. Айде марш сега. Стига с вашите малки населени места и липсата на избор... Комунизмът научи лентяите да взимат наравно с трудолюбивите. Именно из селата живеят само лентяи, както долу е написал човекът. Ракийки, салатки, луканки, мезенца, месце и така оправят държавата. Нулев принос към икономика и обществто. И 250лв. не заслужават.

27

''бизнесМЕ

преди 4 години

До 25Когато живееш в малко населено място и нямаш избор/а трябва да се яде/, ще се осигуряваш и на 2/два/ лева.

26

Къс

преди 4 години

Вие къде сте видяли пенсии.Стига с тия комунистически отживелици.В Корея,Япония...пенсии има ли?НЕ! Германия вече започна пенсионни промени с цел намаляване на пенсиите и увеличаване на възрастта.Ние се борихме 45г.,за да имаме капитализъм.По капитализма само мързеливите се надяват на пенсии.Който взима пенсия е КОМУНИСТ!