120

Анонимен

преди 4 години

Боил Банов не видя проблем, не бил ксенофобТъй наречения "министър на културата" май вижда проблем само когато му свърши питието...

119

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 91браво на теб!Остава само да уточниш какъв процент от генома ти е български. Дали 100%, но само религията ти е различна или все пак имаш и малко чуждоетнични примеси.

118

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 115А не ти ли идва наум, че от такава гледна точка тюрките могат да бъдат считани за българи?

117

До 119, продължение

преди 4 години

В родословните хроники на европейските аристократични фамилии се съдържат имената на наши династии, царе, князе и княгини, както и на други български аристократи, с които съответната фамилия е влизала в брачни връзки. И неизменно се посочва, че те са от БЪЛГАРИЯ.Представата за българска държава съществува през онези 500 години. По онова време е било нещо нормално различни държави за определен период от време да са включени като провинции в рамките на някоя мега империя.

116

Чети повече

преди 4 години

До Анонимен 119На всички карти от периода 15-19 в., независимо от това в коя държава са създадени те, върху онази част от периметъра на Османската империя, която е наша етническа територия, е написано Б Ъ Л Г А Р И Я.Книгите в областта на хералдиката, които са създадени през същия период, неизменно съдържат герба на средновековното Царство България.В генеалогичните хроники на европейските аристократични фамилии са посочени много имена на български царе, князе и други аристократи, с които....

115

Споровете са излишни

преди 4 години

Турското робство е направо рай в сравнение с Демокршадичното такова. Най-големият данък е бил десятъка. Оказва се, че султаните са милеели за народа български, като истински комунисти.

114

Анонимен

преди 4 години

Това е историята. В този период е нямало "България".

113

Анонимен

преди 4 години

Понеже живея във Франция ще ви кажа, че и на ерудирания французин да му кажеш, че си българин, той ти вика "уи, уи, отоман!". Толкова за познанията на този народ. Иначе понятията "тюрки" и "славяни" са генномодифицирани.

112

Бореца

преди 4 години

Ало туруците и сурватката произлиза от млякото, но никой не и казва мляко, а храна за ШоПаРи .!.

111

Объркан

преди 4 години

Ама чакайте малко. Не бяха ли българите и турците тръгнали на запад от едно и също място с една и съща вяра в Тангра. Едните да се подмажат на Византия станали християни, другите на арабите - мюслюмани!? Всички сме ощетени! Трябвало е да сме тангристи, но заради продажни политици сме си загубили вярата. Владимир расате е държал на вярата и традициите и са го ликвидирали.

110

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен Осман е с български произход, Селджук е с български произход.Ами нормално, всички знаят, че българите са тюрки

109

Ало, турците :),

преди 4 години

До Анонимен Осман е с български произход, Селджук е с български произход, Бумин също, Истеми също (още не се знае дали не е един и същ човек), поради что вие, юроди, се отказахте от българлъка? Дори Чингиз/Дженгиз запазва България оттатък морето, за Тамерлан изобщо да не отварям дума!Инак държавата ви Тюркийе, нали... Огуз наме, щото... Внук учи дядо си как да прави деца, ето това сте.Що за език е османският ви турски? Ирански на турска граматика, ето това е. Аллахът е от арабите :).

108

Скептик

преди 4 години

Нормално е историческите факти да се интерпретират в подкрепа на националната идея. Първо има генотип, после има език и изкуство, националност, след това религия. Проблемът е че се работи против тези надстройки на генотипа, а ни залъгват с някакъв генетичен орфизъм, който сигурно е удобен на винарския бранш. За това е виновен новият назначен елит който вече има потомствени привилегии. Докато не се смени елита няма оправия за България.

107

До Анонимен 131

преди 4 години

И са захранвали турската войска с жива сила. Самите турски историци признават, че "без еничарския корпус османската армия е нищо".Ама *** казвай това на нашенските по.***.чори и на турците, останали да живеят на българска земя до днес. Тези вторите разбират доста неща, но предпочитат да си мълчат, защото се чувстват като население заложник и не знаят каква ще е утре съдбата им. По.***.чорът обаче се е писал по-мюсюлманин и от Аллах, и от турците и твърди, че не е българин, а арабин!

106

Добри или лоши,

преди 4 години

ВМРО реагираха подобаващо, докато държавата все още се тутка и не се произнася официално, а учЕните, които хрантутим, с чупка в кръста правят угоднически движения с анатомичната част, предназначена за сядане.Хем да не разгневят властниците, които още не са се произнесли, хем да не си резнат възможностите за радушен прием, когато изкрънкат командировка на Запад, хем да замажат очите на народа, като кажат, че се "опасяват" нещо да не бъде представено еди-как-си и изтълкувано не-знам-как-си.

105

пияница мистик

преди 4 години

Аз искам да попитам защо след като комунистите се опитаха да ни убедят в някакво измислено турско робство, за цели 500 години тези турци не успяха да ни направят от православни на мюсюлмани, да ни сменят имената с турски и да ни претопят? Толкова ли са некадърни? Ето на, бае Тошо селяка неук успя за някакви си месеци да изгони всички турци в Турция и да им смени имената. Айде, експерти, произнесете се.

104

Елена

преди 4 години

Не мога да разбера толкова ли няма кадри в ГЕРБ, доказани специалисти, неподкупни, че остават на постове провалени министри, един след друг затъват все повече и никой не е в състояние да ги махне. Какво прави и този Вежди в културата, този Банов, който прилича на квартално пиянде, ами Неновия, ами даже и Цветанов....Нямям думи...

103

Анонимен

преди 4 години

До муспиВ България е имало много работилници и българско занаятчийство през турското робство,преди да се появи промишлеността и модерните машини,турците почти нищо не са произвеждали,дори джамиите им са създадени върху църкви,а не са построени.Българи са обличали войската им и са създавали стока за турската войска.

102

Анонимен

преди 4 години

Докато не превърнят собствените си държави в ислямистки джамахирии,няма да мирясяат европейците!Ще станат малцинство европейците в собствените си държави и ще изчезнат,ще ги заместят ислямистки държави,християнството също ще изчезне.Прав е Орбан.

101

муспи

преди 4 години

Казват че биле изложени и турски ятагани? Турция не е могла да ги произведе, освен да ги внесе от Европа.