23

Аз

преди 4 години

Коментирате си наизуст. Слезнали са от Ботев, но зимата си е зима в планината. Без значение топло студено време. Трябва да си подготвен за всичко.

22

бай

преди 4 години

Тарзановата пътека след хижа Рай не е лесна дори лятото , в съчетание със силен вятър обилен снеговалеж.....за съжаление ще ги намерят напролет

21

Криещият се...

преди 4 години

До Караибрахим, Ами то заради подобен тип мислене цялата ни държава е на този хал...

20

Караибрахим

преди 4 години

Да не би да са разбрали, че ги търсят и сега да се крият, за да не плащат за издирването си? Като знам колко струва, аз също на тяхно място щях да се крия да не ме намерят.

19

Димо

преди 4 години

Единственното което може да си помисли нормален човек,ако е истина че са тръгнали през ноща ,е че искат да се самоубият чрез замръзване!?!? Иначе никакъв нормален човешки довод няма!!!

18

Анонимен

преди 4 години

Ботев е 2400м, не е Еверест, има и GPS и телефони------Не съм сигурен дали вършат работа при -15 градуса и под 80 см сняг.

17

Анонимен

преди 4 години

Търсят ги, за да им връчат Дарвиновата награда...

16

Анонимен

преди 4 години

Планината не е за всеки. Дори и по отъпкани пътеки може да станат инциденти. Когато човек тръгва в планината трябва да знае, че тя е безмилостна и винаги да има едно на ум. Дано ги намерят живи.

15

kirasirrav

преди 4 години

точно това им обяснявах вчера сутринта на кафето (без да знам за случая) но предположих че ако някой е тръгнал в Балкана по това време много рискува, ситуацията е бедствена дори в полупланински райони, усложнява се и от силния вятър... имаше прогнози за ураганен вятър по билата, а и от количеството валежи в прогнозите в нета очаквах тежка обстановка,сега сутринта видях като показваше момчето от ПСС на картата че са в района на Джендема,и накъде са хванали във виелиците само господ знае...

14

Булгар

преди 4 години

Аз съм българче, обичампланините заснежени,мога Зимата да ги пресичам,в буря и студено време.

13

Ристу

преди 4 години

Апелът е "...ако се чувстваме несигурни, по-добре да не тръгваме". Обаче Дънинг и Крюгер показват, че най-сигурни се чувстват най-неподготвените.

12

До 11

преди 4 години

Да, Ботев не е Еверест, но само който не е ходил там зимно време, не знае какво значи лошо време под върха. Вятърът като нищо достига 100 км/ч, видимостта е на практика нулева, а температурите падат до -20. В такова време, ще цяло чудо да са оцелели 48 часа.

11

Qwerty

преди 4 години

Дано ги намерят. Ботев е 2400м, не е Еверест, има и GPS и телефони, но човек преди всичко трябва да е отговорен, екипиран и що годе физически подготвен.

10

Анонимен

преди 4 години

Всяка зима по няколко такива безотговорни хора, а тук дори става въпрос за баща! Как е възможна такава глупост, къде живеят тези хора, имат ли въобще мозък?! Да убиеш по този нелеп начин собственото си дете!!! Не искам да съм лош пророк, но след 48 часа при това кошмарно време в планината, вероятността да ги намерят живи е вече малка...

9

Анонимен

преди 4 години

Двама патреоти на селфи излет в планинката.

8

Анонимен

преди 4 години

Човек най-много от главата си пати.

7

Абе...

преди 4 години

...тия да не са отишли умишлено да се самоубиват?Не може да си толкова непосилно ***!

6

Дано,дано!

преди 4 години

Нека Бог бъде с тях!Мисля обаче,че ако ги намерят живи,бащата трябва да се прегледа при психиатър.Най-вероятно поведението на този родител е продиктувано от мръсния въздух в града на липите.

5

Анонимен

преди 4 години

Поклон пред светлата им памет.

4

Чебурашка

преди 4 години

Дано да са живи и здрави, но е безумие да тръгнеш с подобна екипировка, по това време по този маршрут.