57

???55

преди 4 години

Боже, колко неграмотен народ коментира тука.

56

Факти

преди 4 години

Германия е прехвалена нация от пенсионери и потомсвени нацисти, загубили всички войни. Немския е грозен и безполезен език... език говорен само в лихтенщайн и в село Уйнo.

55

Анонимен

преди 4 години

16 милиона в Германия на прага на бедността? Радев, *** и пчеличката Мая да вземат отношение по въпроса!

54

Анонимен

преди 4 години

Четял той коментарите и му блеснала гениалната идея, че е ... мaлoyмник.Знаем ги ние такива, дето четат, а ги озаряват гениални мисли кой им плаща да си пишат глупостите. Или пиши по темата или гз под мишница и да те няма. Капиш, бастардо?

53

Кратун

преди 4 години

Цените на храната в Германия са същите като у нас, някои са даже по-ниски, а заплатите им са минимум четири пъти над нашите. За качеството няма какво да коментираме - в пъти по-добро!

52

Кратун

преди 4 години

Стига сте писали глупости, бе! Няма филе за по-малко от 10 евро килото! Нормалният салам от месо, а не от месно пюре започва от 10 - 11 евро за килограм. Евтино е суровото месо, което да подчертая дебело НЕ Е разводнявано със солни разтвори. Свинското е около 4,00 - 4,50 евро, пилешките бутчета са 2 евро за кг, телешкото започва от 6 и нагоре. В България не можах да намеря някой да продава неразводнено месо. Кауфланд ги зачеркнах тотално.

51

Анонимен

преди 4 години

ЧЕТА СИ АЗ КОМЕНТАРИИТЕ И РАЗБИРАМ В КАКВА МИЗЕРИЯ Е ПОТЪНАЛА ЕВРОПА, КЪСА МИ СЕ СЪРЦЕТО И НЯКАКСИ ЕЙ ТАКА В МЕН НАПИРА ДА ГО КАЖА- ЗА БОГА БРАТЯ- НЕ ХОДЕТЕ В БЛАТОТО ЕВРОПА УПРАВЛЯВАНО ОТ ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ- ТАМ ЯДАДАТ ДЕЦА, ТАМ ИМА ГЕЙОВЕ И ДЖЕНДАРИ, ВИЖДАМ, ЧЕ И У НАС НЕ ВИ СЕ НРАВИ- ВЪРВЕТЕ СИ ОПИТАЙТЕ КЪСМЕТА В РУСИЯ- ТАМ ВСИЧКО Е НАТУРАЛНО, А ОТ ТАЯ ГОДИНА МИН ЗАПЛАТА Е 320ЛВ- ТАМ ПРЕДЛАГАТ- ГАВЯДАНИЕ АНУССИ И ЗАМАРОЖЕНИЕ СВИНСКИ ПЕНИССИ- НАЗДАРОВЯ!

50

hmn

преди 4 години

чета си коментарите и все по-ясно ми става защо сме първи по бедност и корупция и последни по всичко друго.- ощетени спрям о социалистическите времена са глупавите и необразованите. Преди разчитаха на държавата да се грижи за тях. Повечето реставратори и носталгици са точно такива.- ако ви харесва минималната заплата в Люксембург - ставайте и отивайте. Ако ви харесват цените в Германия - ставайте и отивайте. Вече няма изходни визи.

49

Анонимен

преди 4 години

Тази игра *** котка и мишка се разиграва не от вчера. При нас картинката е същата, но с по-жестоки размери. В крайна сметка и там и тук големите акули излапват парите и извиват ръцете на тези от които зависят, възползвайки се от положението си във веригата.Пример; в България кауфланд плаща на доставчици на стока за магазините си когато продаде продукта, тоест КОГАТО ПОЖЕЛАЕ.А хората от двете страни на големите вериги патят.Излиза, че големите вериги ограбват всички нас.Или?

48

мишо бирочето

преди 4 години

единствената причина в българия свинското да е 6 евро е шото е 20 годишно размразено и боядисано. кой не е решил той не ни е продал някакви резерви от памтивека. в германия е прясно макар и с ниско качество. като тръгнеш да го готвиш и се размирисва на лойната в които е живяло горкото. а и го обработват с химикали да приеме вода и като се разтече мирише на урина. причината да е евтино е че прасетата живеят в мизерия и са тъпкани с антибиотици а пакърите (хората които разфасоват) живеят в още по голяма мизерия. повечето са българи и работят за фирмички като на плювню. плаща им се доста под мин

47

Reptile

преди 4 години

Защо обръщам, ами защото сме в ЕС и бензина не идва от Бургас, а от ОАЕ...

46

ЦИНИК

преди 4 години

Язе сум животновъд и не ми пука от нищо.Пия си 55ракия ям припечени *** ребра с чесън да са пазя от китайскио вирус,и за десерт ям овче сирене и кашкавал собсвенно производство.Вие гражданята му мислете!

45

ххх

преди 4 години

До Reptile100г филе т.е. най-качественото месо е под 1 евро....за германеца това е все едно под един лев...какво го обръщаш по-курса...в германия да не би да работят с левове...все едно в България 100г. филе да е под 1 лев

44

до 53

преди 4 години

аз след 10 години ще съм 2 метра под земята, какво ме засяга?!

43

Reptile

преди 4 години

Искам да питам, какво му е евтино на 20 лв за кг?! Не е евтино, скъпо е, тук е 6 евро и то след спекулациите със свинското. Я Лидъл има Блек Енгъс на 10 евро... безброй аналог. Работете, мислете, правете бизнес, плащайте си данъците и развивайте България. Ако имамв малки по-сплотени хора до 10 г тук ще се живее по-добре от Германия!

42

Анонимен

преди 4 години

А нашият опит показва, че храната може и съвсем да е безплатна, стига да е опакована в подходящи колумбийски кашони.

41

Анонимен

преди 4 години

Е какво му е дъмпинговото на това? Кило месо за 20 лв. Я ходете в Сърбия да видите евтиния, пък никой не протестира.

40

дедо Ташунко

преди 4 години

Публикацията на г-жа Павлова е реална и подробна. Разрешете ми да допълня нещо. В търговските вериги хлябът и месото са наистина евтини, но качество при тях отсъства. В хлебарниците и месарниците същите струват от два до три пъти повече. Хората, които разполагат с пари, купуват от там. Смесената кайма е около 10 евро килото, говеждото е 20, телешкото стига до 30 евро. Свинските котлети са 10-12, био кокошка от 2 кила гони 25 евро. В Швейцария описаното от мен струва двойно във франкове.

39

луТ

преди 4 години

Евтино е защото е веднаж ядено .

38

Цар Симеон

преди 4 години

Месото в различните вериги в германия е различно!!!! Факт! Идете и си купете месо,колбаси и каквото искате от Алди, Пени и идете в Реал или Едека...ще усетите осезаема разлика във вкусовите качества. Там има двоен стандарт ,ние за тук се ядосваме защо ни пробутват *** си. Като цяло, твърдя че в България ще стане много по добре от колкото в германия, но още някои събития трябва да станат... почакайте и ще видите.