43

Скептик

преди 4 години

Германия не че не иска, но трябва да се моли на рижавите да и отпуснат пръчки за реакторите. А пък онези си имат достатъчно много реактори и си пазят пръчките за тях да тотопляват расите. Докато не си прекарат газта няма да се молят. После ще размислят. През това време Водата ще е спретнал новата технология на отработен уран.

42

Да живее Франция!

преди 4 години

Ядрената енергетика е екологична, сигурна и евтина за потребителите. Франция не само има най-евтиното елетричество, но изнася ток за цяла Западна Европа, включително за прехвалените бюргери. Като немците не искат да имат ядрена енергетика си е за тяхна сметка. Те вече плащат най-скъпия ток в Европа. Нека бъдем умни и да вземам пример от истински велики нации като Франция.

41

Скептик

преди 4 години

По интересната новина е че е пуснат в експлоатация реактор работещ с отработен хвостов Уран и Плутоний, което решава проблемите с дефицита на ядрено хориво и проблемите с екологията и разходите за съхранението.

40

Скептик

преди 4 години

Гъбите ги откриват Руски учени през 91.

39

Анонимен

преди 4 години

До До 22За цезия си прав, но за другото грешиш. Нещо да кажеш за плутония? Неговия полуразпад е няколко десетки хиляди години и е силно радиоактивен! Колко са безопасни елетроцентралите ходи разправяй на бежанците от Припят и Фукушима, които няма никога да видят домовете си отново. В САЩ също е имало разтапяне на реактор в Three Mile Island. Почти всяка страна с ядрена енергетика е преживявала авария. Никой не знае какво да се прави с ядрените отпадъци. Така че твърдо НЕ на ядрената мафия.

38

Анонимен

преди 4 години

Като чета коментарите се убеждавам, че гъбите с радиация са достигнали и до мозъците (или каквото е останало от тях) на много коментиращи пaпyняци...Лоши гъби.

37

....

преди 4 години

и вие не знаете, какво по дяволите, правите в журналистиката

36

Анонимен

преди 4 години

Взрив не е имало! Изтичане на радиация там няма. Not great, not terrible. Точка.

35

дедо Цоко

преди 4 години

В много ядрени реактори радиоактивната вода е замърсена с меланотични организми с черна пигментация. Никой всъщност не знае какво, по дяволите, правят там, заяви микробиологът Артуро Касадевал от Медицинския колеж на Алберт Айнщайн в Ню Йорк пред Scientific American през 2007г.Кво да правят там живот си живеят гъбите. Явно не им пречи особено радиацията

34

ОХ !

преди 4 години

До KromБОМБАРДИРАНЕ ! ! !

33

Krom

преди 4 години

До Do 26 - "БоНбандиране" какво е? Казва се бомбандиране. И за какво намесваш Америка в това за което се отнася статията? Дали това, че Америка е използвала обеднен уран извинява руската свинщина в Чернобил? И не по малката на БКП? Или а, сетих се болен русофил, а?

32

Do 26

преди 4 години

A koлко са болни от рак от умишленото бонбандиране на Сърбия,или удобно избягваш това?Тогава Мадлин Олбрайт цинично заяви,,Ние си свършихме работата".

31

До 15

преди 4 години

Природата няма разум, съответно не притежава мъдрост, това са сектански простотии. Природата е сбор от закономерности, в условията на които вселената е съществува. Ние като единствения познат ни жив организъм притежаващ разум, сме длъжни да изучим природните закони и да ги използваме за да се развиваме, това е призванието на човечеството, а не да си губим времето с разни секта бръщолевения, клетви, култове и т.н.

30

Meto

преди 4 години

Представете си за какви *** става на въпрос.

29

До 22

преди 4 години

Напротив усвояването атомната енергия е един от най-големите научни постижения на човечеството, сравним с революционни достижения като огъня, писмеността и колелото. Ядрените отпадъци могат и се съхраняват безопастно, авариите в ядрените реактори са изключение от правилото, тоест те са напълно безопасни, ако се спазва технологията! Относно цезия, той не е опасен, но има 2 опасни изтопа, който обаче имат период на полуразпад съответно от 2 години /цезий-134/ и 30 години /цезий-137/.

28

F5

преди 4 години

сийменс притежават нокиа груп и всичките телекомуникации на света, немците манипулират всякакви комуникации!

27

Анонимен

преди 4 години

Радиацията е енергия, растителните видове се хранят с радиация, а именно слънчевата светлина. Без радиация няма фотосинтеза, без радиация няма енергия, без радиация няма живот. Това че за човека са вредни по-силни лъчения не значи, че и за други форми на живот важи същото - въпрос на еволюция!

26

Robinzon

преди 4 години

Абе българина изкара алкохола и цигарите за полезни и сега е ред на радиацията.Нали идва от" братята" водкажии.

25

до 24

преди 4 години

клоун, Русия на картата не знаеш къде е,но русофоб го играешне се филмирай толкова :))))))

24

Анонимен

преди 4 години

Много се говори за Чернобил, филми се правят, сега и гъби откриха.. но никой не знае за ядреното гробище на света - комплекса Маяк, където е разработван ядрения арсенал на Съветския Съюз. През годините този комплекс е изпуснал три пъти повече радиация от Чернобил. Земята е мъртва от плутония, продължителността на живота на местните е под 40 години, деца се раждат с малоформации. Там има едно езеро на име Карачай където радиацията е толкова силна, че можеш да се разболееш от лъчева болест за час.