24

Тодор Живков

преди 4 години

Продължение до къната-25% по закон но МК искат да взимат всичко без пари даже има един продажен художник докъто беше министър на МК издаде една наредба с която ако примелно намериш 1кг.златни тракийски накити ще ти дадат най-много 5хиляди лева както решат и когато решат и ако решат-МАЛУУМИЕ.

23

Тодор Живков

преди 4 години

до Къната знаеш ли колко археолози работят за иманярската мафия-сигурно знаеш щот си от тях.Влез в музеите и виш експонатите колко от тях са истински всичко по ценно е фалшиво но ти и това знаеш.Със сигурност обаче не знаеш колко иманяри са предали в музеите ценни културни цености и след време като искат да ги видят се оказва че липсват.Не случайно не се разреши ревизия и проверка по музейте -експертиза на панагюрското съкровище.И накрая ще ти кажа че всеки търсач би продавал на музея на 25%

22

Анонимен

преди 4 години

Луд ли си бе?При този гладен народ ,държавата ще заприлича на швейцарско сирене!

21

Гошо

преди 4 години

Щом в другите страни е позволено защо и тука да не е може да не търсиш антики а самородно злато. Ако иманярите не ги изкарат тея монети от земята може никой никога да не ги види

20

Разочарован

преди 4 години

Да търсиш с апарат е хоби прието за нормално в много държави по света и по телевизията дават филми за търсачи на съкровища само у нас си злодей ако ходиш по ливадите с апарат че ако се оправи закона и се освободят монетите който не са паметници на културата както е по света а археологията която намериш ако музеят има интерес към нея я откупи или те направи държател какъв е проблема тогава?При положение че археологическите обекти са обозначени и маркирани и със закон търсенето там да е забранено.

19

-*

преди 4 години

Темата с иманярството я дъвчеха по Всяка Неделя още преди 30 години, както войнишките паметници. И още копаят и още намират, браво.

18

до Чукундур

преди 4 години

Ако съдиш по себе си, можеш да стигнеш до такова "заключение".

17

SS

преди 4 години

Питам? Къде е пакарда подарен от Сталин на Г.Димитров? Къде е мерцедеса подарен от Хитлер на Цар Борисlll?Къде е картината на шипка всичко е спокойно? Предавайте на държавата всичко което намерите селяци прости срещо едно потупване по рамото.

16

SS

преди 4 години

Проблема е че държавата ще ти отнеме всичко а може и бой да ядеш да не си скрил нещо,а предаденото от теб половината ще отиде в часна колекция или продадена зад граница от някой другари-господа.

15

Тъпанар

преди 4 години

Една добре запазена златна римска монета, може да струва повече от едно гърне злато. За справка - онлайн аукциони в почти цяла Европа - има колкото искаш. И ако държавата ти изкупува тия ценности на адекватни цени, няма ли да ги продадеш на нея?

14

до SS

преди 4 години

Едно е "гърне със злато", друго е археологически ценности. Но ти не правиш разлика.Ако монетите са отпреди турско, ще ги предам на музея.

13

SS

преди 4 години

До 12 .Ако намериш едно гърне с злато на държавата ли ще го дадеш или ще го прибереш за себе си?Кажи бе нормалния?

12

до SS

преди 4 години

"няма луд който да го направи". За да го направи, човек трябва да е нормален.Обаче, нормалните на днешно време едва ли съставляват и 5% от населението.

11

SS

преди 4 години

Ако намеря съкровище в собствения си имот това било нац.богатство и аз трябва да го дам на държавата.Нали се сещата че няма луд който да го направи.Същото важи ако бия сонда и излезе петрол.Иманярство винаги е имало.Както и проституция.Трябва тия неща да се регулират.

10

Анонимен

преди 4 години

Трябва да има ясен регламент,за да се запазят находките в България.Преди години някой си намерил златна монета в двора си.Страхувайки се да не му я вземат полицаите,сплеска я с чекът и я продал като метал.А може да е била много ценна за историците.

9

до Тъпанар

преди 4 години

Правилно си отразил гледната точка на тъпанарите.

8

отегчен

преди 4 години

Иманяр като го хванат, директно на каторга. Доживот.Барабар с наркотърговците и убийците.

7

толерантен

преди 4 години

Може и кражбата да се узакони. Крадците ще плащат данък.И дрогата може да се "регулира".Търговията с органи.С деца, вече са на път. Да "урегулират" търговията."Либерализация"

6

Тъпанар

преди 4 години

Те археолозите нямат пари заплати да си дават. Затова трябва се узакони. Защото иманяри има и сега. Но сега каквото намерят го продават на безценица на няколко частни тариката, които имат гръб или ако успеят, го изнасят зад граница. Ако има регламент (както навсякъде извън България) за адекватно изкупуване на намереното, в държавата ще останат доста артефакти, без да се налага да величаят определени олигарси за принос за историческото ни наследство с частните си колекции

5

толерантен

преди 4 години

Иманярството си е жив вандализъм. Трябва присъдите да са мноооого тежки. Като за убийци. Тия унищожават историята, без да им влиза в празните кратуни какво вършат.