18

Анонимен

преди 4 години

Що бе, нали ваксините не бяха нужни. Така казаха в БГМама. Като ти се разболее детенцето, гледай го как се мъчи в интензивното с тежка пневмония. Защото така са казали в БГмама. Не ме интересува кой какво говори, да не ваксинираш детето си срещу вируси предавани по въздушно-капков път е безумие. И би трябвало да се наказва от закона. Защото води до епидемии, а епидемиите водят до процент починали от усложнения. Никой няма право да ги причинява.

17

до 12

преди 4 години

Пак пълну глупости от форума на бгмама. Няма нито едно проучване, което да е доказало връзка м/у ваксините и някакъв тежък страничен ефект. Преди мантрата беше, че ваксините причиняват аутизъм, сега пък левкимия...пълни глупости за майки дето си седят вкъщи по цял ден и чоплят в съмнителни сайтове.

16

Анонимен

преди 4 години

Всичко е до имунна система, не до ваксини. ГЛУПОСТИ! От регистрирани 350 000 случая, на хира страдащи от полиомиелит, през 1988-а, познай колко е имало орез 2018-а!!!33!!! Говорим за 99.99% редукция ба болестта! Това не е смао от правилна диета и спорт, да знаеш.

15

Анонимен

преди 4 години

Това дете вече има истински и доживотен имунитет! Стига с тия ваксини! Колко деца заболяха от левкимия заради тях! МНООООООООООООООООГО! Дефинирай мниго. Защото в регистрите на едно мое село, където населението е било почти 4000 дули, има година къдеот са погребали 120 деца, преди ваксинире ...

14

Анонимен

преди 4 години

До 13Спри вкасинте тотално ... на всички мнооооого ни липсва 30% детска смъртност от по-миналия век...

13

Anon

преди 4 години

Ама защо докторите ще го спасяват? Нека дс го спасяват родителите *** с билки и магии... това дете сега ще има проблеми до живот....

12

И ваксините убиват!!

преди 4 години

Обясни го това на родителите, с осакатени деца след ваксина !! И още по-лошо - на загубилите децата си след ВАКСИНА!!! ОВЦЕ които не мислят!!!

11

дете с имунитет!

преди 4 години

Това дете вече има истински и доживотен имунитет! Стига с тия ваксини! Колко деца заболяха от левкимия заради тях! МНООООООООООООООООГО! Доказано е че в "по-развитите" държави броят им е в пъти по-голям заради масовите ваксини и вкарваните в кръвта на бебетата химикали от ваксините!Освен това при живот в средновековни условия НИКАКВИ ваксини няма да ви спасят!!! Човечеството се е справило със заразите заради хигиената-пречистване на вода,миене на ръце,ходене в тоалетна вместо на улицата..

10

Анонимен

преди 4 години

Колко време е нужно на здравните власти, за да наваксат с пропуските в имунизациите? Възможно ли е въобще? Колкото и да хвърляте вината върху антиваксърите, факт е, че огнищата пламват, там където има компактни неимунизирани общности, предимно от ромски произход. Затова масата случаи са в кв. Христо Ботев и София област. Другите сме си имунизирали децата.

9

Стар инфекционист

преди 4 години

Това с поставянето на тетаничен токсокоид при почти всяко нараняване е грешка. Някои колеги за замръзнали в 70-те години. Ако са провеждани плановите имунизации съгласно календара, и е имало екстремно ваксиниране след нараняване, то следваща апликация с *** се прави след не по-малко от 5 години. Независимо от вида на раната. Но най-вече личните лекари гледат да си вържат гащите.

8

до 7

преди 4 години

Не са ичезнали, защото все ще се намери някой *** като теб, или като родителите от статията, които да пренесат болестта. Тетанус се бие, защото различните ваксини имат различна давност, за това има и реимунизация. Имунизацията е по закон - като искаш личен избор - марш в планината да си правите комуни и да събирате сили за имунната си система от слънцето. Ама като ви тръшне шарката ще сте с 200 към града да ви спасяват.

7

Анонимен

преди 4 години

Това ли са "твърдите ативаксъри"? Предимно то маалата плюс тук-там някой беличък, дето вярва в гледане на ръка, извънземни и рептили?Пфу, пък аз се притесних, че имало нормални хора, които да са против ваксините.ПП. Аз нямам против да не се ваксинират. Тяхна работа. Ама после да си покриват лечението и да плащат глоба. Глобата - може и градинки да копат. Пък дано им дойде акъла.

6

ВеганАнтиваксър

преди 4 години

Предполагам лекарите са го излекували с хомеопатия.

5

ваксъри-психопати

преди 4 години

До 4 - нелеп ваксър. Като са изчезнали тия болести, що продължават да се бият ваксини? какъв е смисъла от ваксина за еттанус, като при всяко убождане на метал пак ти я бият? Ваксината е единствено и само личен избор на човек и родител. А който иска и по 100 ваксини да си бие на гзъ и на детето, това си е негова работа!

4

до 3

преди 4 години

Пълни глупости. Връщай се в бгмама да си четете простотиите и не ни занимавайте тук. Благодарение на ваксините са изчезнали стотици изключително опасни, а някои дори смъртоносни болести, залухарите ми говорят за имунна система хахахаха

3

История без край

преди 4 години

А защо не споменем всички ваксинирани, които са се разболяли после? Ваксината не предпазва организма от разболяване, а евентуално спомага с по-лекото протичане на болестта. Макар, че зрял човек с ваксина би изкарал шарката много, много тежно. Всичко е до имунна система, не до ваксини. Всяка ваксина има странични ефекти и в зависимост от имунната система - уврежда организма по различен начин.

2

Да

преди 4 години

го бяха оставили на родителите да го лекуват. Антиваксърите го дават много отворени, ама като видят дебелия и бегом при лекарите!

1

Анонимен

преди 4 години

Като започнаха масово майките да разбират от всичко, това са резултатите