35

Анонимен

преди 3 години

Изгледайте този сериал.Пак е Южнокорейски.https://asianwiki/Crash_Landing_on_You

34

Бай Ганьо

преди 4 години

34 нещо бърка и годината и страната... Статистика за Япония от 2016 през 2020. Ganjo съвсем правилно казва колко долара е средната реална заплата от първо лице и аз потвърждам, че е толкова. Кореец от Сеул седи в момента до мен... Цените са доста високи и доста емигрират от там заради тези цени. Това е като кажеш, че в София средната заплата от 1200лв. е супер добра и ти стига да живееш?

33

Ganjo

преди 4 години

До 34Разбира се,че съм видял добре и не само видял ,но и разговарял,живял и т.н.Повече кисело мляко по български лиценз е изял от мен само българския посланик наверно.Знам цените не само на ябълките... даже и на Кобе биф. В супермаркет е от 360 до 400 долара за килограм,а в ресторанти е 105-120 долара за 100 грама.От многото кисела млека в Япония, най евтиното е това с българската бактерия..малко под един долар.Гръцкото е около 4 долара ит.н

32

Анонимен

преди 4 години

по- интерсено ще ни е филм за съседката на Юк!ТАм комунизъм, простотия, варварщина, военщина и пр... на килограм!

31

Червената Ушанка

преди 4 години

Жалка картинка и жестока истина е животът на тези хора.Но най-важното не е упоменато в тази осведомяваща ни статия.А това е че всеки един южно-кореец винаги може да замени Юг-ът със Северът. За сега няма дотам изпаднали че да се молят на граничарите да ги пуснат че да не умрат от глад и нищета в Южна Корея.-Най-голямата ценност с която човек идва на този свят,е собственият избор дали да бъдеш свободен,или да бъдеш роб.Всеки иска да е свободен.

30

заблуден

преди 4 години

Корея е една скапана държава.

29

Ganjo

преди 4 години

Нямам какво да чета.Аз живея в Кореа от доста години и знам много добре каква е икономиката,какви са трудностите, с колко и как се живее.Мога да ви кажа на всичко цените и за качеството на живота в тази държава.Разликата между нас и Кореа е от небето до земята.Познавам добре и живота в България,доколкото го има. Неможеш да обясниш как е в Кореа на българин..по скоро неможе да те разбере поради известни причини.

28

Абе хахо

преди 4 години

Да повторя, живота в тези държави с дръпнатите очи е ужас.Хахото, който разправя за ниските лихви е прав, ама е забравил да прочете новините от последните години от Корея.Икономиката бележи спад защото балъците, които си купуват мобилни телефини всяка година свършиха.Освен това, Корея е държавата където промишлеността се роботизира масово и хората се състезават с роботи на поточната линия.Нека сега роботите да ползват ниската лихва и да си теглят кредит за жилище :)

27

Анонимен

преди 4 години

Тоя дето ни обяснява колко било хубави в Южна Корея ще му кажа да не ментосва. Мога да му покажа поне 100 клипа в ЮТюб където полицията направо смила хора на протести. Ако ще 6 милиона да ти е заплатата като плащаш за елементарните си разходи по 7 милиона пак си бедняк в края на месеца.Искате ли линкове как в Япония има хотели-капсули и как млади хора умират работейки повече от 30 часа без прекъсване.Там ако те изгонят от работа никой няма да те вземе повече, живота е ЖЕСТОК.Не сме пубери.

26

Ganjo

преди 4 години

Само за информация... В банките в Кореа ако вземеш кредит лихвата е около 4%, ако държиш пари на депозит лихвата е 2%. Разликата е 2 пъти,съотношение две към едно. Сега пресметнете колко пъти е разликата в България при лихвите за кредит и лихвите за депозит. лихви за депозит са 0,01%, а при кредит средно 6% и повече. Разлика минимум 60 пъти....Средно добро жилище струва 300-400 000 долара. Средна заплата 5000 долара/6 000 000 вони/

25

Loyko

преди 4 години

До 25Не съм бил като турист за няколко дена или посетител за кратко.Живял съм в Кореа около 10 години и съм обиколил цялата държава.Живял съм на нивото на техния стандарт и стил и достатъчно добре за да мога да видя,да се докосна ,да почувствам ,да опитам,да преживея много неща от живота в Кореа.А за всичко това трябва много време..,а за финанси е ясно.Не е за нашите български разбирания и възможности.

24

Lan

преди 4 години

А при нас - много хора наемат един апартамент...Може би не е лошо да ги има тези свръх малки жилища като опция.

23

Анонимен

преди 4 години

Страната си има своите плюсове и своите минуси, своите бедни и богати квартали/градове. Както всяка друга. Да, за жалост има наистина много хора, които живеят в ужасни условия и това е факт. Градове като Инчон, Бусан и Сеул безспорно са много красиви...докато не влезем навътре точно в тези по бедни квартали...тогава картинката става друга.

22

do Loyko

преди 4 години

да като турист е много хубаво, но до там. хората там се раждат , за да умрат от работа и толкова- в името на развитието на държавата и догонването на япония. за посетители и туристи е супер всичко, но хората не живеят добре. единствено много богатите.

21

Кънчо Мисирков

преди 4 години

Надписа на последната снимка дори не е на корейски.Когато пишем глупости поне да ги пишем по грамотно.А,че няма нищо вярно в статията е друг въпрос. Когато някой може да обясни на един кореец какво значи да са ти откраднали автомобила да дойде да ми се обади. В тази държава не се лъже и не се краде..за разлика от България.Всеки ден те заснемат между 40 и 70 камери. Живеят поне век пред нас....

20

1500 euro m

преди 4 години

Никой в ​​Източна Европа не работи за тези пари......

19

Loyko

преди 4 години

Пълни глупости...Южна Кореа са поне един век пред нас във всички области. Дори неможем да си представим колко сме изостанали спрямо тях. Идете и ще видите. Стандарта им на живот е около 8-10 пъти по висок от българския. Невероятна благоустроена държава.Чисто,красиво,луксозно.Само като кацнете на Инчон интернационал еарпорт и ще се объркате в какъв свят попадате.Ние сме като ци *** чета пред тях..това е истината.

18

Анонимен

преди 4 години

преди обвинявахте северна корея че живота при комунистите е зле при диктатора но при тях няма такива апартаменти и миризма

17

Ganjo

преди 4 години

Нека не пишем глупави и неверни статии. Средна работна заплата в Южна Кореа е около 5000 долара/6 000 000 вони/.В Япония е 6000долара/700 000 иени/. В статистиката не участват богатите индустриалци като например; Митцубищи и Самсунг най богатите личности в тези държави.Пише ви го човек който е живял 10 години в Южна Кореа и две години в Япония,до 2019 година.

16

east europe

преди 4 години

......средната заплата на 20-годишните в Южна Корея е 1679 долара....!?!?!?..