78

Хаджи Генчо

преди 4 години

До Анонимен 68Европейска армия без контрол от НАТО е утопия. Защо? Та НАТО всъщност е САЩ! А САЩ имат достатъчно инструменти ( напр. Южен поток, Северен поток 2, безкрайните санкции на различни държави в света, митнически ограничения, произволно нарушаване на договори и споразумения, и още знайни и незнайни такива...съдия Миталов) включително голямото им военно присъствие в Европа, чрез които те владеят континета. Толкова!

77

Vive la France!

преди 4 години

Франция е най-великата страна и за мен е чест, че съм в един съюз с Нея. France, je t'aime!

76

Германия е велика!

преди 4 години

UK напусна ЕС защото са комплексирани! Вестниците им са обсебени от Германия. Конрад Аденауер и икономическия гений Лудвиг Ерхард вдигнаха Германия от руините и поставиха началото на немското иконоческо чудо, докато британските киселяци се съвзеха ЕДВА КОГАТО ГИ ПУСНАХА В ЕС! Германия се обедини и е лидер на Европа, а Англия загуби империята си, напът е да загуби Шотландия и Сев. Ирландия, няма думата в Европа. До ден днешен е по-слабо развита инфраструктурно и икономически от Германия.

75

Анонимен

преди 4 години

До вввЗащо UK напусна - това е големия въпрос който обаче никой не коментира, тема табу. Само ни показват разни откачалки които ронят сълзи за ЕС, а всъщност реалността е съвсем различно - в UK им писна от простотията която струи от Брюксел. То не са ограничание, забрани, наиво-глуповати стандарти, директиви и т.н., то не е чудо. ЕС няма план за развитие, обсъждат само разни секта утопии. ЕС не може да е играч на световната сцена, защото не е единен, няма военна мощ, икономика, наука и т.н.

74

Анонимен

преди 4 години

В ЕС има устрем единствено към самоунищожение! Истината е че на никой вече не му дреме какво мисли по въпроса Брюксел, всички знаят че ЕС е слаб и става все по-слаб. САЩ са много по-концентрирани какво се случва в югоизточна Азия отколкото в Европа. Единствената сила на Европа беше икономиката, но подобни псевдолидери като фон дер Лайн, Макрон и Меркел, намериха начин да я унищожат с Тунберг секта простотия. Ако няма радикална промяна, пътя ще е само надолу - никога не е имало по-слаба Европа.

73

ввв

преди 4 години

Не знам защо една членка от 47 години напуска. Това прави ЕС да изглежда някак несигурен. Не си мислете, защото били гласували хората така. Те са знаели много добре какъв ще бъде "вота" преди да направят изборите за брекзит.

72

А бе

преди 4 години

До Сата НАТОБисексуална!(хи-хи)

71

Факт

преди 4 години

В какво се състои силата на ЕС?Ами вътрешно във възможността да изнудват бедните страни-членки чрез еврофондовете,а във външната политика-чрез достъпа до европейския пазар.Друга сила няма,няма и да има.

70

Един

преди 4 години

Хич не съм му фен на Найджъл Фараж - обикновено много ме дразни даже. Ама в прощалната си реч така ви сипа на цякото ЕССР, че нямаше как да не си сипя едно малко за негово здраве. Живот и здраве и ние ще се видим извън ЕССР. Идеята ЕС да бъде търговски съюз беше най-добрата идея в Европа изобщо. Идеята да го направите изкуствено политически съюз и от ЕС да стане ЕССР, беше най-лошата идея изобщо. Кое не е така?

69

Ох Боже !

преди 4 години

тази луда лесбийка на снимката ли ще ви поведе към величиеили жалкия пасивен хомосексуалист Макронили исперкалото източно-Германско бабе дето си напулни държавата с цветнокожищо не се погледнете първо !?ни армия, ни икономика, ни народ ни бъдеще - това е "великия" ЕС дето геополитика ще правидори Русия може да ви види сметката когато си пожелае - 3 седмици без газ и се връщате в пещерите

68

Анонимен

преди 4 години

България няма да пострада от излизането на Англия .Америка обаче ще пострада от липсата на доносник за разбиванеето на еврото .На пазара еврото е стабилно спрямо американският долар.Въпроса ми е кога ще имаме собственна армия не на нато а на ес.?Европейска Армия бгез контрол от Нато ?

67

Прости народе

преди 4 години

само парите които Американците похарчиха за наеми през 2019 са повече от Брутния Продукт на Германия !Френската Арабска Джамахирия е даже по-жалка и от Германияза останалите дужавички от т.н. ЕС няма да отварям думаскоро ще се превърнете в протекторат на САЩто за това Англия напусна смепния ви джендърски съюзнищо добро не ви очаква !

66

Минка Свирката

преди 4 години

Моралните нравоучения са важна стъпка в икономическите връски между даденифирми и ако липсват а се гледа само печалбите и без да се спазват ЕС законите .То от там следва че търговия със отровни и опасни храни и предмети няма да има .Това е важно за нашите деца !Тук не продаваме оръжия като в Америка на всякъде .Затова и нямаме застреляни учители от учиници .Тука е Европа в Китай и Америка не ме инерисува как е .Проблема е екзистинциален и крайно наложащ .Договор !!!

65

Валентин Тодоров

преди 4 години

Световната геополитика винаги се е правила на принципа на моркова и тоягата.С напускането на Великобритания,единствената брояща се за нещо военна сила в съюза остана Франция, която е загубила всяка война в стоте години след ПСВ и военния си престиж.С моркова нещата не стоят много по-добре. Като възможност за инвестиции и желани от останалия свят продукти Европа не може да се сравни с Китай или САЩ. Излиза,че това което Европа ще се опита да налага на останалия свят са морални нравоучения.

64

Анонимен

преди 4 години

Европа е по силна от всякога !Празнувайте че змията е изритаха от ЕС .

63

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 65Глупости говориш. Има такива примери и сега. Дори и Тръмп им предлага такова споразумение .А големия накрая ще го налапа ЕС с такива началници.

62

Анонимен

преди 4 години

Как си е мислят? Да са извън ЕС ... хем да не плащат данъци и такси ?Всяка стока извън ЕС се облага с мито .Така че да го лапат големия не са конкурентни вече .

61

Анонимен

преди 4 години

Украйна! *** то има ли още такава държава?

60

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАко не беше Русив, която два пъти освободи България, днес нямаше да съществува държава България.

59

Куку Руку

преди 4 години

На Англия икономиката отдавна не е мощна !Това беше навремето и от тогава всички фирми избягаха от Лондон .Лондон вече не е никъв икономически център .Всичко се премести в ЕС . В Париж,Берлин,Рим,Атина ,Мадрид,Милано ,София,Букурещ,Пловдив ,Кърджали,Белозем ,Раковски ,Карлуково .