15

Анонимен

преди 4 години

Някои от тях са попаднали там след прокурорска заповед за принудително лечение.Били са агресивни и са нападали близките си,изпочупили са всичко в домовете си.

14

Анонимен

преди 4 години

До 16аз пък избирам теб - С ТОЗИ МОРАЛ ДА СЕ ЗАЯЖДАШ, ЗАЩО НЕ ГО КАЗА НА МАЛУМНИЯ МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ, А ДА ТИ СИ ПОСЛУШНА О.В.Ц.А! ТИХО РОБЕ, ТИХО!

13

Анонимен

преди 4 години

bg trudov munustar, bg zdraven munistar i bg finansov munistar nai-mnogo gi obichat tesi hora. kolko milioni bg levove sa iztochili ot tam...

12

Анонимен

преди 4 години

14- ще те изберем теб- С ТОЯ ПРАВОПИС ЩЕ ПРОСЛАВИШ БЪЛГАРИЯ- КАК МОЖЕ В ЕДНО ПРОСТО РАЗШИРЕНО ИЗРЕЧЕНИЕ ДА ДОПУСНЕШ ТОЛКОВА ГРЕШКИ?!

11

Анонимен

преди 4 години

само при нас дом за стари хора, психиатрия и тн се мисли че никой не ги иска дадените хора. В американският модел в тези места хората си живеят нормално спрямо специалните им нужди.

10

Анонимен

преди 4 години

Това не е проблемът за СТРАНАТА, че никой не иска да си ги прибере.ПРОБЛЕМЪТ Е В ТЕЗИ БЛИЗКИТЕ, ЧЕ ИМ ХАРЕСВА УМСТВЕНО ИЗОТАНАЛ МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТАЛ ДА ГИ УПРАВЛЯВА!!!

9

До Чукундур

преди 4 години

Взело си най доброто и от двете

8

Петров

преди 4 години

Тоя телк си го изписват разни доктори на себе си и на приятели (смч-та). А социалните помощници пак доктори си ги назначават за себе си като домашна прислуга.

7

Анонимен

преди 4 години

До 6Държавата гледа, да набута гората си...Виж смао, какви закони имаме за децата. Длъжен си да им плащаш всичко до 27 годишна възраст, ако учили, едва ли не! На 27 прадядо ми е бил ветеран от две войни, а аз имах 7 години работен стаж и жена! Какви са тея глупости.После го виждал - ахааа, за да нямало социално слаби и да ги гледали родителите. Ами от 4 деца, едно като е лиша ябълка, защо да се стимулира бе?

6

Анонимен

преди 4 години

Е кой иска луд вкъщи? Нормално ...

5

Анонимен

преди 4 години

До Питам 3Никой не се интересува от нуждите на хората. Отдавна държавата се опитва да ореже напълно всякакви социални права. Просто се орязват средствата за социална подкрепа. Ударът е върху най- беззащитните. ТЕЛК, болнични, месечна подкрепа, помощ за придружител, помощни средства като дюшеци, колички и пр. Чиновниците на държавна хранилка станаха прекалено много, частните болници, олигарсите и др. чакат пари от държавата.

4

Анонимен

преди 4 години

Не може да се твърди, че вече са овладени и да се връщат по домовете си. Тези хора имат нужда от терапия и постоянно наблюдение. За да са в домашна среда, значи някой от близките им да напусне работа, да стои постоянно с тях и да следи за приема на лекарства. Могат да станат опасни за себе си и околните. В същото време социалните не искат да отпускат помощ за придружител. Държавата не е социална. Парите се разпределят за държавните чиновници и олигарсите.

3

ООН

преди 4 години

Айде ония НПО дето искат да да крадат децата на хората, пардон да "помагат" да вземат да се заемат с психичноболните си колеги, или там няма пари?

2

Питам

преди 4 години

Останалите хора идея си нямат какво е да живееш с психичноболен. Да прави живота ад на хората около него. Да се съобразяват с налудничевите му капризи. Ти не живееш сам по себе си, ами живееш да го обслужваш. Такива хора са като алкохолиците и наркоманите-не могат да бъдат излекувани. Просто имат периоди на подобряване и влошаване.

1

Анонимен

преди 4 години

Какво може да се направи?