27

От Прага

преди 4 години

BnB означава... Bed and Breakfast. В настоящя си вид AirBNB се превръща в един голям хотелски бизнес без да подлежи на регулациите и изискванията, налагани на хотелите.В Прага има големи фирми, които притежават десетки, и дори стотици апартаменти, и ги отдават през платформата чрез различни профили, но де факто са си същата фирма.Няма как да се контролират хората, които наемат целия апартамент - много често те вдигат страшен шум в ЖИЛИЩНИ сгради! А също така цените на наемите и жилищата растат

26

Stela

преди 4 години

Никой не може да забрани на собственик на къща ,апартамент или нещо друго до го отдава по наем.Това е доход за който се плаща данък. Както с всичко друго така и при Airbnb има плюсове и минуси.За известно време отдавах едната си стая и баня на аербнб ,но имах случай когато се записаха две момичета за гостуване,а дойдоха шест.Трябваше да ги настаня подобаващо като гости,а не да извикам полиция.И много други неща които нямат нищо общо с идеята на Airbnb.

25

Цжййк

преди 4 години

Демокрацията си е вид анархия. Аз не искам нови съседи през вечер и шумотевици. Туристите като цяло са много вредни и за екологията. Вече не минавам по Витошка - тълпите от мега кресливи ***, византийци и жабари ме дразнят.

24

ike

преди 4 години

Имам пълното право да приемам гости в МОЯ си апартамент. Дали са роднините ми от село или непознати от другия край на света, и дали някой ми плаща за това, не е работа нито на съседите ми, нито на държавата. Аман вече от тоталитарщини!

23

Анонимен

преди 4 години

"Един дори носеше каубойска шапка!"Аууу нима.....спомняш ли си, че преди идваха с у ша нки?

22

Анонимен

преди 4 години

Живях няколко месеца в Прага. Наистина с началото е уау заради сградите. После и писва от тълпите туристи, особено наглите американци, които ходят опасани с оръжия като у дома си, бутат се като животни и говорят високо. Един дори носеше каубойска шапка! Та те вдигат и цените, плащах 300 евро за стая в споделен апартамент с баня без отопление и олющени страни. За същите пари в Братислава бях в хубав ремонтиран апартамент.

21

Анонимен

преди 4 години

И в София вече така става - постоянно чувам чужда реч вече, само преди 5-6 години. Наистина е неприятно да гледаш как някакви италианци крещят като у дома си. Сега разбирам защо хората от морето и планинските курорти не понасят туристите. Цял живот са като чужди в града си като в зоопарк.

20

Мъдю

преди 4 години

Ами направете да се отдават тези апартаменти само в центъра, тези изяън центъра само месечен наем

19

Додо

преди 4 години

Поредното доказателство, че мултирасовия мултикултурализъм не работи!

18

Shark

преди 4 години

До Рибар. Ами защото селските пришълци като теб ми налазвате центъра и ми нарушавате спокойствието като правите задръствания край МОЛ вете. Точно това е положението на ул, Гладстоун и бул. Руски в Пловдив, откакто направиха мола. От селЕци не можеш да се разминеш. Защо не питаха квартала искаме ли го този МОЛ там! Същотото е и с Airbnb.

17

ikar

преди 4 години

До ПОСЕТИТЕЛОще на времето чехите вкараха парите от присъединителните фондове на ЕС в туризма, реновирането на сградите и поддръжката им. А нашите гледаха как да прилапат повече пари за себе си.

16

Рибар

преди 4 години

До SharkАми що да няма? Такива като тебе ходите там и много им се радвате.

15

Анонимен

преди 4 години

До Друг аспектТи хубаво си смятал, но май не си забелязал, че си сметнал за 1 (ЕДИН) кв. м. За да получиш цената за тристаен трябва още един път да умножиш по 100. Иииии, какво получаваме? ЕДИН МИЛИОН И ТРИСТА ХИЛЯДИ ЕВРО!!! Честито на феновете на airbnb и най-вече на тези, живеещи под наем или планиращи покупка на жилище.

14

Shark

преди 4 години

Абе добре, като ще се правим на европейци, защо са разрешени заведения под блокове? Защо има МОЛ-ове в централните райони на градовете?

13

Наемодател

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА !!!Е, за скъcaните андрешковци и авантаджии, тънканата винаги ви влече. Но света не е стигнал до тук благодарение на хора, на които едничката цел в живота ви е ДА НЕ СЕ МИНЕТЕ.

12

Друг аспект

преди 4 години

Сега те трябва да платят сума, 14 пъти по-голяма от годишната им заплата, за да си купят апартамент в града.Смятам за София - 14*12*1500=252 000 лв/2=130 000Е.В София - тристаен ново строителство. Добре сме.

11

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Ама, нали хотелите са все ваши - на министри, на депутати, на кметове ...Затова дай сега да бастисаме частните квартири !А, народа - кучета го яли !Сега част от вас мълчат, ама лятото като отидат на Приморско и видят, че са забранили частните квартири, ще шарят здраво на хотелите.Ще шарят, ама ако имат.С тоя постоянно обедняваш народ скоро и квартирите на бабите ще ни се виждат скъпи.

10

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Ангелкова, ти, ли си, мари, грозотийо, ниедна ? :) Като си живяла в чужбина дали си разбрала, че по цял свят съществува такава практика да се отдават жилищни апартаменти на туристи ?Ако не си, значи си мила чинии някъде по треторазредните кръчми.На мен не ми пречи това, че комшията си пуска гости.В чуждия имот не гледам. Въпрос на възпитание.Като отида за няколко дни до Търново да видя Царевец обаче ми е добре, защото плащам по 10 лв нощувката, вместо да ме изръсят хотелите по 50-60.

9

Наемодател

преди 4 години

Няма проблем с airbnb. Освен, че наемите започват да стават такива, че гастарбайтерите ще трябва да живеете във влажни и тъмни мазета и да плащате наем като сегашния за тристаен в хубав квартал. Или да се върнете обратно на село. А, който иска да си купи апартамент, ще трябва да извади сума, за която сега може да се купи луксозна къща в баровски квартал. Иначе всичко друго е 6.

8

случаен минувач

преди 4 години

Чехите не са чехли като нас. Те имаха Пражката пролет, а ние им пратихме танкове по заповед на Москва.