52

Наполеон Бонапарт

преди 4 години

До DeutschlandПърво нищо велико няма в една окупирана държава от пенсионери и бежанци с територия колкото Полша и с грозен и безмислен език, говорен само в Лихтенщайн. ''Умните" бюргери плащат най-скъпия ток в Европа и внасят ток от Франция. Тока във Франция е най-евтиния в съюза. Ядрената енергетика е сигурна, безопасна и екологична ако се спазват всички нужни мерки. Vive la France, най-великата нация на планетата и център на цивилизацията!

51

Deutschland

преди 4 години

Германия затова си затваря електроцентралите. Затова Германия е велика държава. Изчислили са хората, че рисковете са по-големи от ползите. Евтино било, сигурно било, но да пази Бог ако стане авария и изтече радиация. Замърсяването остава за хилядолетия, да не говорим за човешките, материалните и финансовите щети. А какво правим с ядрените отпадъци? Още не е измислено къде да се складират за милиони години напред, така че хората да нямат досег до тях, да не замърсят подпочвените води и т.н.

50

Пиян - залян

преди 4 години

От Италия *** и автоморгата , а с тази вода може да напълним яз. Студена ! Така или иначе герберастите направиха страната то***летна....

49

миткалото

преди 4 години

Тук в Москва на киевската гара за първи път видях част от религиозните обичаи,молитви на мюсюлманите видимо бяха от китайски произход -установили са преди нас .И те тръгнали с един куп тювляци,чержета и други необходими вещи - явно отиваха на поклонение в Мека ли и т.н.По няколко пъти на ден разстилаха килимче ,клякаха и се молеха на своя пророк.Винаги за почваше дядото,предварително му поливаха да си измие ръцете най малките последни -срамуваха се не искаха да се молят но дядото не отстъпваше.

48

миткалото

преди 4 години

Киевски вокзал означава жп гара в Москва както Казанска,Ленинградска,Яруславска и други.Благодарение на аварията в Чернобил имах времето от 1 седмица да посетя и разгледам всяка една метростанция - всяка една е неповторима и различна от другите. Страхотни архитектурни творения и композиции като започнете от киевската гара ,арабатская,колелото,комсомолска,колхозна,станция Революция и много др.Кремъл чрез вратата от вечният огън прекосен,камбаната,дом съюзьi и излезеш от централн врата на черв пл

47

Ристу

преди 4 години

Може да я продават като енергийна напитка.

46

Анонимен

преди 4 години

Дайте я тази вода тук, ще я бутилирам и във всеки супермаркет.Тя вероятно ще е по-слабо радиоактивна от местната.

45

славянин

преди 4 години

Така действат в демократичните страни от златния милиард - отърват се от *** и отровите си като ги изхвърлят в океани или ги пращат в третия свят за утилизация! Демократични принципи!

44

Скептик

преди 4 години

Тук се писа у за фундамент 30 м. Той би бил по-голям от Хеопсовата пирамида. И защо точно 30 м? А в Япония имало 50 реактора. Вълната е била около 9 м. Ако беше 30 м, най-малкият проблем щеше да бъде безопасността на централата. По скоро щеше да заличи Япония.

43

Анонимен

преди 4 години

На Уестингхаус не им се получи във Фукушима, ама миналата седмица привикаха Теменужка Петкова в Щатите и чувствам, че ще почнем да купуваме на двойна цена гориво от тях за Козлодуй. Нали сме евроатлантици, няма да го правим на въпрос за някаква си бъдеща авария...

42

Анонимен

преди 4 години

Споко, Грета Тунберг геройски ще изпие водата преди да успеят да я излеят в океана.

41

Скептик

преди 4 години

И това е спорно. Дотам че някои вече се съмняват във вредата от Радиацията. Но ядрото на Чернобил n.# също се стича независимо, че го капсулират. То явно няма спиране.

40

Мнение

преди 4 години

Стават катастрофи за съжаление по различни прини. Но сравнете реакцията и действията по ликвидиране на последствията при Чернобил и Фукушима. За няколко месеца бе тотално ограничено изтичането на радиация в Чернобил и сега там се превърна в атракция да се посещава района. А във Фукушима, 9 години след авариятя, все още продължава радиоактивното замърсяване...

39

32

преди 4 години

Ти сцепи Космоса, Архимеде. Те ти казват, че ядрото на n.3 с температура няколко хиляди градуса пропада надолу в земята и топи всичко по пътя си. Може да го спре само спиране на реакцията. Току виж се показало на Банкянския път, ама гравитацията ще го дръпне обратно към Фукушима.

38

Анонимен

преди 4 години

Защо просто не я изнесат в България?

37

Скептик

преди 4 години

Централа е Уестингхаус от 50-те години. Тогава а и сега Япония е била Окупирана. Никой не го е било еня за реконструкция. В момента големите държави нямат интерес ядреното гориво да се разхищава за електроенергия в незначителни страни. Основно предназначение -космически кораби, ракети. Дори до Марс. Наистина е било грешка да се използва военна технология в енергетиката, но разходите за заменяща технология явно са непосилни.

36

Анонимен

преди 4 години

АЕЦ Фукушима е пълна пародия на централа и на прословутия японски гений...Не е японският, ами американско-японският. Копали са надолу, защото в САЩ най-голямата опасност идва от торнадата, само дето на японския бряг тя идва от цунамитата и най-голямата глупост е да сложат резервното електрозахранване в мазето, което първо ще бъде залято. Да не говорим колко грешки са станали по време на самата авария.

35

пепи

преди 4 години

Аз съм възпитаник на физическия факултет на софийския университет.Учил съм и атомни електроцентрали. Тази глупост че земетресението е спукало е реактора е изсмукана.Всяка АЕЦ работи на прага на избухването.Заради това има система която вади и маха пръти.Тези пръти забавят реакцията - когато са вътре и увеличават,когато са вънка.Затова има система която ги контролира.При положение че залата е залята,системата спира да работи и реактора избухва.Туй то.

34

Анонимен

преди 4 години

Честно казано, аз тук прочетох повече смислени мнения. И знаете ли защо, защото, ето, това е свободата. Когато човек не е зависим от политически и икономически интереси или други интереси, той е безпристрастен, а когато е безпристрастен, той може да използва мозъка си пълноценно.

33

Анонимен

преди 4 години

До пепиПрав си. Здравата логика като твоята е рядкост вече дори в експертните среди. Във време, когато всеки може да си купи практически докторската степен, не ми ги хвали експертите.