13

Честно

преди 4 години

За какво изобщо промениха закона? Защо учениците до 4- ти клас да нямат оценки в училище и да не повтарят класа? Като бях на 8 години едно дете от класа щеше да повтаря 2- ри клас. Не беше ро* м4е, а се оказа дете със специални потребности. Родителите му то записаха в друго училище за такива деца навреме. Ако беше по сегашния закон това дете щеше да се мъчи още 2 години преди да разберат, щяха да го скъсат на матурата и да го мъчат с още изпити докато детето се откаже да учи въобще.

12

House M.D.

преди 4 години

"...които да знаят как да в електронна среда."Колеги, някой ще ми обясни ли какво означава тази поредица от думи?Колега #11, това не е телевизия. Това е НВО.

11

Анонимен

преди 4 години

НВО в 4 клас е загуба на време и ресурси! Излишен тормоз за всички участници!

10

БПФ

преди 4 години

...недоволството идва точно от такива училища, където неграмотни минават от клас в клас с фалшиви оценки....И аз съм преподавател, ама в училище където няма шест-пет и етно-учениците се третират и оценяват по същите критерии, както и другите още от малките класове. Затова в горния курс ромовите ученици почти не се отличават от другите било по среден успех, било по дисциплина, а ако на някой не му харесва да го оценяват или третират като останалите, просто си търси друго училище.

9

БПФ

преди 4 години

Точно така и трябва да бъде, браво. Ама да видим - като излязат резултатите, какво ще обяснява министърът за тях и как ще ги оправдава. Знаете какво имам предвид - например вчера четохме как бургаският хъхpeшки мизepник, дето се заканваше да е.е и коли "гяypите" в един автобус, е ученик в 10 клас, а не може да си напише и името !!! Крайно време е за реално оценяване и реален учебен процес в училищата, а тези които не могат или не искат да учат - да бъдат нагонвани и на 14 да почват да копат.

8

Тито

преди 4 години

Само някой да обясни,за какъв *** е това външно оценяване в четвърти клас. Да покажат колко незнаещи са децата,за да навикаме и оплюем учителите? В МОН се роди идеята,децата от начален етап да не могат да повтарят...знае,не знае да чете и пише минава. Какви матури,какви пет лева.Идеята е -неграмотен народ...стадо.

7

Анонимен

преди 4 години

Тези изпитни задачи навсякъде по света са на аудиозапис, защото всички ученици трябва да са поставени под едни и същи условия, а не учител да повтаря и потретва или пък да не говори ясно. Всички изпити за сертификати по чужди езици по-късно ще са на аудиозапис и децата трябва да свикнат. А иначе на кривата ракета космосът й пречи.

6

Анонимен

преди 4 години

За да звучи еднакво за всички трябва техниката и залите да са еднакви за всички, така че можеше да скалъпи по-прилично обяснение за да се даде някой лев на неговите хора.

5

Пипи

преди 4 години

Т ъ п, по-т ъ п, министър.

4

запознат

преди 4 години

Не, напротив, изобщо министърът не е ***. Ако ще се прави външно оценяване, така трябва да бъде. Знаете ли как беше досега. комисията ,която проверява работите, е от същото училище. затварят се в една стая и започват. до тях 2 3 различни по нюанс сини химикала - всеки отговор може да бъде коригиран по веднъж. Докарват 18,19,20 точки на по-голямата част от учениците, на тези които са малко по-зле, докарват над 10 точки, за да няма двойки. И после се състезават кой е с по-добър резултат.Ако ще е

3

Пипилота

преди 4 години

Лошо няма - сега ще лъсне истината за т.нар. "елитни" училища, в които успехът на този изпит винаги беше 6.00!

2

абсолютно прав си

преди 4 години

До ПипиТоя е безнадежден случай!

1

Пипи

преди 4 години

Т ъ п, по-т ъ п, министър.