250

Драган

преди 4 години

Евро - атлантически ценности !

249

ехе

преди 4 години

ама пък са в чужбина

248

Анонимен

преди 4 години

да се прибират в бг и да почнат да работят по 10-12 часа както там и ще цъфтят---Така ще цъфтят, че ще вържат. Стига глупости. Друг е въпросът, че в Германия работното време е строго законово регулирано. Който работи 12 часа в Германия, е станал жертва на трафик на хора и това е незаконно. Максималното извънредно (!) работно време е 10 часа и 45 минути с почивките и даже то се възлага много рядко, защото трябва разрешение от Betriebsrat.

247

Анонимен

преди 4 години

Познат отиде на разходка в Бавария 1990г. И в едно селото му дадоха да покара един трактор. Хареса си работата и я вършеше добре. Дори спи в трактора 2-3 дни. Полупи добри пари. Но куките от България му видяха. И започна едно изнудване и тормоз на семеиството му. Та тоеа е България.

246

Една от Германия

преди 4 години

Не разбирам защо толкова хора напират да живеят в големите градове на Германия, за да плащат непосилни наеми и после да се бият в гърдите, че живеят в Мюнхен. Истината е, че за да си позволиш подобен лукс не само немският ти трябва да е на супер ниво, но и да работиш нещо различно от строител, чистач или мияч където заплатата ти е 1200 евро.Свободно време нямаш понеже си само на работа, приятелства не завързваш за семейството ти пък грам време не остава. Има къде по-хубави малки немски градчета.

245

Анонимен

преди 4 години

Е той мъжът ти щом получава 4000 евро, значи е висшист и работи по специалността си. С други думи вие и в Мюнхен да живеете - пак ще сте добре. Не е до това къде си, а до това с какво се занимаваш и от там - колко печелиш.

244

Анонимен

преди 4 години

Добър ден,сестра ми живее в Мюнхен работи като таксиметраджийка към Uber Taxi и взима 1200 евро, живее в стара конюшня превърната в гипсокартонени отделения тип стаи с 8 човека и плаща 350 евро. Къпането й струва по 0.50 цента и отчита датчик 7 мин. топла вода. Аз живея в град Ноймюнстер на 40км. от Хамбург плащам 630 евро с тока наем(74кв. апартамент) ,а мъжът ми получава около 4000 евро+404 евро детски.Живейте си в Мюнхен,Кьолн и Хамбург пък мизерствайте!!!!!

243

хех

преди 4 години

а някакъв гад от Варна набира хора за Германия и дори тук в България ги записва на курс по немски и шофьорска книжка стипендия 700лв. им дава 3месеца да учат уж фирмата влагала в развитието им всичко с договор че щеработи минимум 1година в Германия сглобявач на мебели на 1600евро и отиват там и се оказват в мазе и са докери на плоскости за мебели нищо общо с обещаното в началото койт не издържи 1 година и напусне на съд и връща парата за курс по немски двойно - Трансфер ТВ , ГАД голям

242

ккк

преди 4 години

Защо не пишете за хилядите хора, които успяват в чужбина и не искат да се връщат. Тук стана дупка, в която се излива само пумия. И не с работници от индия, корея или тайланд ще успеете, ами с нищо. Мизерия, глад, болести, липса на нормална храна и питейна вода. Съсипахте земеделието, съсипахте всико, но кой е виновен - народа, че търпи това нещо.

241

Очите

преди 4 години

Не отивайте да живеете и работите в държава без да знаете езика на който говорят хората там!! Просто е. Не знаете ли езика, тежко ви и горко на какви хора може да попаднете.

240

Соросоид

преди 4 години

До Анонимен 221Поне хирата не мрът от глад по улиците кат у беге.Колкото това е истина толкова да ти е здраво семейството!

239

руски трол

преди 4 години

"настаняване на бездомни, намиращ се в сграда на бивши казарми." Тези казарми,разбира се руските. Дори тука руснаците помагат на българите.

238

Анонимен

преди 4 години

- Вас махен зи, бите!- Леле, тоя иска да ми маха зъбите!

237

Анонимен

преди 4 години

Аааааа,не е вярно. В чужбина е по-евтино,работа бол,заплати големи. А да те експлоатират и да работиш нелегално е направо невъзможо. Лъжат тея ..............Там е рай,бягайте!

236

Анонимен

преди 4 години

Ром си прадова земята - наследствената, вероятно още от времето на царете Калоян и Иван Асен II. Ше падна от смях.Като лъжете, мислете поне малко.

235

Анонимен

преди 4 години

на това не вярвам миналата година един мой познат ром отишъл в бавария мюнхен и са му искали 900 евро и доплата 8000х евро прибирасе в бг продава си земята и взима тази стая с жена си работи и жена му също получават 3600 евро на месец той заплати за продадената земя от него с 50 прцента от горе и си взе земята .това допустимо ли е в бг ромчето е много доволен.а вие ми говорите и пишете щуротий от доче веле всеки е доволен които е в германия

234

Анонимен

преди 4 години

А какво правят в Германия като не им харесва. Всички се научиха само да мрънкат и без да работят искат да са добре. В България като тръгнаш да търсеш работници за земеделска работа не можеш да намериш и за 40-50 лв на ден за 8 часа работен ден, а в чужбина карат на по 16 часа смени и като си платят наеми и разходи и ... то станало подобно като в България. Да не говорим че Германците ще гледат на нас като черноработници. Връщайте се в България хора стига сте работили за другите държави!

233

Дедо

преди 4 години

А на ония,пришълците,им отпускат БЕЗПЛАТНО жилище и 365 Евро всеки месец - в Берлин,за сам човек!Ако сте двама - по 437 евро!ЛИЦЕМЕРИЕТО на германците е ОГРОМНО!

232

Анонимен

преди 4 години

До AnonimБратовчед ми, който работи в Германия ми каза че наемите са много скъпи и ми охлади желанието.

231

Анонимен

преди 4 години

Да се прибират в бг и да почнат да работят по 10-12 часа както там и ще цъфтят,нека спят още по пейките-***